Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

37 tc mąż chce abym poszła z nim na prawie całonoczną imprezę

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam taki kłopot: mąż dostał zaproszenie na najbliższą sobotę od znajomego z pracy na grilla - parapetówkę, bo znajomy wybudował dom pod miastem, ok 15 km od miasta. Chce abym ja z nim tam pojechała. Ja wiem jak wyglądają takie imprezy, bo już kilka razy z nim byłam - najpierw jakaś kiełbaska z grilla a potem wóda, wóda, wóda i jeszcze raz wóda. Nie chce za bardzo 2-3 tygodnie przed porodem siedzieć wśród samych pijanych, pośród dymu z papierosów, a potem około 2 w nocy jeszcze wszystkich rozwozić po mieście bo na pewno będę jedyna trzeźwa. Powiedziałam mężowi żeby pojechał sam, ja nie będę miała o to żadnych pretensji, ale ja nie chcę jechać - to obraził się na mnie. Nie wiem co zrobić, ale nie chcę jechać.

Gość gość
W 37tc to juz moze sie akcja porodowa zaczac, wiec rozsadnie byloby gdyby i Twoj maz odpuscil sobie chlanie wody. Ja bym na Twoim miejscu pojechala z nim, ale uprzednio umawiajac sie, ze zostajecie do 23

Gość gość
Taa już jej się akcja zacznie zaraz :D umów się z mężem że wracacie jak już będziesz miala dosc i na pewno jakbym nie chciała to bym nikogo nie rozwozila :/ zawsze możesz powiedziec że sie źle czujesz jak będą bryłę męczyć :D

Gość gość
no ja też bym pojechała ale wczesniej umówiła się z mężem że wracamy np. ok 23 lub jak będę miała mocno dość ;p

Gość gość
ja urodzilam w 37tc więc niech się chłop opamiętam że zaraz zostanie ojcem i nie picie mu teraz powinno być w głowie .. jak bratowa skończyła 37tc to pamiętam że już robili dyżury kto jakby co ją zawiezie do szpitala jak brat był poza domem..

Gość gość
Jedz z nim, posiedzcie 45 minut i powiedz ze skurcze Cię wziely i musisz jechac do domu, torba itp. Potem w domu juz w pizamce powiedz ze oj chyba mi przeszlo jak wzielam nospe. Facet i tak nie skuma ze to podstep :D jeszcze bedzie na siebie wsciekly ze pil. W ogole wlasnie. Nawet pic nie powinien bo tfu tfu jak cos sie bedzie dzialo to kto bedzie wtedy za Ciebie odpowiedzialny?

ja w 38tc byłam na dużym koncercie ze znajomymi 20km od domu, potem wiozłam męża, bo on wypił piwko. Prędzej przenosisz tę ciążę niż ci się nagła akcja zrobi -a jak nie chcesz jechać to nie jedź. A mężuś obrażalska dupa :O współczuję. No, ale faceci tacy zwykle są. Nie ma co się łudzić, że zrozumieją babkę w ciąży. Dla nich to zbyt wielka abstrakcja

Gość gość
spróbuj przemówić chłopu do rozsądku bo widzę, że jest nieodpowiedzialny - 37tc to on już nie powinien pić, co nie może się powstrzymać kilka tygodni od picia ? a jakby ta parapetówę zrobił znajomy np za 4 tygodnie to co też mąż kazał by Ci jechać w połogu z noworodkiem chlałby ?

Gość gość
ja bym pojechala na impreze, bo to ostatnia okazja przed pojawieniem sie maluszka. maz moze nie pic, albo faktycznie wroccie o 23. korzystaj poki mozesz bo potem trudniej bedzie sie wyrwac. przynajmniej przez pierwsze 6-8 tygodni zanim sie wszystko Wam unormuje w domku ;)

Gość gość
pewnie mąż chce wykorzystać ostatnią szansę - później już dużo czasu minie zanim wyjdziecie gdzieś razem:) zgódź się ale pod twoimi warunkami - wracacie kiedy ty będziesz chciała, on ma za dużo nie pić i nie będziesz nikogo rozwozić

Gość Justann
Mąż niech się puknie w łeb za pomysł imprezy i chlania wódy. Wyszaleć się musi? Ostatnia okazja? Co on ma 18 lat, że tak go ciągnie na takie imprezy? Współczuję sytuacji. Na imprezę absolutnie bym nie szła. A mąż powinien ochrzan dostać, za to, że ma pretensje. Niejedna żona by mu zabroniła (i słusznie) jechać tam samemu. A Ty nie dość, że go puszczasz, to jeszcze dostajesz focha w podziękowaniu.