Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonymakeup

Nauczycie mnie make up'u?

Polecane posty

Gość zielonymakeup

Proszę o pomoc. Za 3 tygodnie mam występ , muszę się pomalować. A nie mam pojęcia od czego zacząć. Cienie muszą być matowe i w kolorach brązu, beżu. Mam doczepić rzęsy. Problem w tym że nie mam pojęcia co oznaczają te wszystkie pojęcia : podkład, baza, puder, itp.Nigdy się nie malowałam.Proszę o wytłumaczenie wszystkiego po kolei i rady jakie kosmetyki mam kupić. Mam już podkład z Max Factor , tusz i kredkę Rimmel.

Gość gość
idź na profesjonalny makijaż gdzie mieszkasz? w sklepach sieciowych typu Douglas czy Sephora w douglasie jest na przykład tak, że jak kupisz dwa produkty, to masz makijaż gratis, albo nic nie kupujesz i wtedy płacisz na zrobienie makijażu przynajmniej parę lat temu tak było, kilka razy korzystałam i byłam bardzo zadowolona wtedy nie musisz mieć własnych produktów, ewentualnie rzęsy własne, bo niekoniecznie będą mieli akurat takie, jakie chcesz inną opcją jest zamówienie makijażystki do domu albo tam, gdzie będziesz występowała, to jest na pewno lepszy pomysł niż samodzielny makijaż z doklejaniem rzęs, jeżeli nigdy tego nie robiłaś no i jeszcze jedna opcja - poproś o zrobienie makijażu jakąś swoją koleżankę, która umie to robić

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Douglas mam 30 min.od domu niestety, ale poproszę znajomą o pomoc. Ale kosmetyki muszę mieć swoje i jakiej firmy są dobre i tanie?

Gość gość
Na początek rozejrzyj się za dobra bazą; znajdziesz taką np. w sklepie internetowym bella