Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionamama

Ile sztucznego mleka powinno dostawać 2 tygodniowe niemowle

Polecane posty

Gość zmartwionamama

?? Jw. i od razy piszę, że chciałam bardzo karmić piersią, ale przez tydzień po porodzie dostałam moje maleństwo do rąk dwa razy..nie pozwalano mi jej przystawiać i przez to nie mam pokarmu..próbowałam ją przystawiać, ale nic nie leci, a ona mi strasznie płacze..dlatego jestem zmuszona karmić ją sztucznym..proszę o odpowiedź

Gość gość
na opakowaniu masz podane w zależności od wagi dziecka.

Gość gość
musisz wyczuc, zrob no 90mll i zobaczysz ile bedzie wypijac i co ile sie domagac. i nie martw sie ze raz zje 30ml a raz 100ml (troszke pozniej raczej) albo co godz lub co 4 ie dompomni. musicie sie siebie nauczyc

Gość gość
przeczytaj na opakowaniu jak radzą i czasem nie słuchaj niektórych mądrych mamuś, żebyś dodawała miarkę więcej, by było wartościowsze bo dziecku nerki rozwalisz.. Na opakowaniu jest bankowo ile możesz dać - u mnie jest tak ponizej 3 kg - 7 razy dziennie po 65 ml czyli 2 miarki plus 60 ml wody 3-3,5 kg - 6 razy dziennie 3 miarki plus 90 ml wody 3,5-4 kg- 5 razy dziennie 4 miarki na 120 ml wody 4 - 5 kg - 5 razy dziennie 5 miarek na 150 ml wody i nie zalewaj mleka wrzątkiem, tylko wodą o temp idealnej do podania, bo mleko traci wszystko co wartościowe. Jak podajesz takie mleko dziecku może chcieć się pić - płacz nie musi być oznaką głodu. Pozdrawiam

Gość gość
A co to jest sztuczne mleko? Z plastiku czy toksycznej gumy wyprodukowane? Jeżeli chodzi o mleko modyfikowane to chyba wszystko pisze na pudełku zresztą podajesz dziecku i widzisz ile zjada. Od kiedy masz to swoje maleństwo przy sobie, od doby? Bo coś musiała do tej pory jeść odkąd przyszłaś ze szpitala.

Gość gość
Mój jak miał 2tygodnie zjadłał jakieś 40- 60ml

Gość gość
rodzilam w uk. Tu polecano karmic na żądanie (wychodzilo roznie, co1,5 h lub nawet 3). Zazwyczaj zjadal 40ml

Gość gość
nie rozumiem jak możecie opierac się tylko na tym co pisze na opakowaniu mleka. Nawet na opakowaniu pisze, że to tylko sugiesteie czy jakoś tak. Moja córka pije do dzisiaj częściej a mniej. Nie wypije więcej niz 140 ml na raz a ma 7 miesięcy, ale pije za to częściej. Dawałam jej mleko jak była głodna i tyle. Zauważysz od razu ile wypija i po jakimś czasie czy to za mała porcja czy nie....każde dziecko to indywidualnośc i nie ma się co sugerowac tym ile razy po ile pic powinno.