Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prostownica niszczy włosy?

Polecane posty

Gość gość
dziewczyno nie mów nigdy już że masz kręcone włosy, bo odrazu uważają że sie chwalisz :D zazdrosne prostodruty

Gość gość
ja mam proste druty, które mi się podobają, ale czasem chciałabym loki. robiłam je metalową lokówką, czyli też przypalanie i powiem ci, że nawet po takim zabiegu raz na ruski rok widać uszkodzenia- może przy lokach, to się tak nie rzuca w oczy, ale przy prostej gładkiej tafli włosów, to jednak gołym okiem, że jest trochę gorzej, więc już tego nie robię. poza tym slyszałam, że prostowanie źle wpływa na skręt kręciołków i robią się brzydkie, no ale może się wypowie ktoś z kręconymi, bo ja tylko wiem, że moje kręcone koleżanki żałują, że zaczęły

Gość gość
jezeli masz dobrej jakosci/firmy prostownice co liczy sie z kosztami a do tego uzywasz preparatow ochronnych tez dobrej jakosci to wlosy nie niszcza sie tak bardzo.zalezy od intensywnosci prostowania (ja czasem prostuje 2 razy dziennie bo mam poddatne na krecenie bardzo) owszem niszcza sie zawsze to to oddzialywanie wysokiej temperatury na wlos ale jak sie dba to nie jest zle

Gość perełkowa ja
a ja mam proste i czasem kręcę lokówką, czasem prostuję, a co bardziej niszczy, jak uważacie? bo chyba jednak prostownica

Gość perełkowa ja
aha, używam zawsze preparatu termoochronnego

Gość gość
w końcu ktoś mi odpowiedział, dzięki:( nie chodzi o to, ze ja nie wiem czy ona niszczy włosy, to chyba oczywiste, ze tak, chodziło mi bardziej o to jak wpłyną na moje włosy prostując je co taki czas jak napisałam w pytaniu ale widocznie nie zrozumieli albo nie przeczytali pytania, tylko sam temat no ale cóż ..

Gość gość
ja autorko mam kręcone, prostowałam tylko po umyciu czyli co 3 dni, i takie same siano jakbym prostowała codziennie nie ma różnicy. Najlepiej prostować włosy okazjonalnie, raz na długi czas.

Gość gość

I tu się całkowicie zgadzam. Za dobry sprzęt warto trochę zapłacić, ja mam prostownicę babyliss, taką z sensorem temperatury. Sama sprawdza moje włosy na bieżąco i dostosowuje się do nich. Dobiera sobie idealną temperature, żeby włosy wyprostować, ale ich nie przesuszyć. Włosy po niej nie sa takie sianowate i sztywne i nie rozdwajają się.