Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego rzucacie palenie skoro to takie fajne że zaczełyście palić?

Polecane posty

Gość gość

Przeciez uważacie że zaciaganie sie tym śmierdzącym i duszacym dymem jest superfajne, inaczej nie zaczynałybyście palić 🖐️ W jakim celu wiec rzucacie?

Gość gość
no pytam sie k***a barany jedne nie wie nikt ?

Gość perełkowa ja
no ja też się dziwię, mnie papierochy nie pociągały (paliłam parę razy, ale tylko dla szumku w głowie)

Gość gość
19:31 podszyw idioty.

Gość maluje paznokcie
ja lubie palic , chcialabym nie lubiec

Gość gość
Wes się nie wydurniaj! Palenie jest fajne..i bardzo fajnie się człowiek po zapaleniu czuje.. Ale co ci będę tłumaczyć skoro tego się nie da opisać.. A czemu rzucamy? Ja rzuciłam dlatego bo jest niestety niezdrowe..i wiadome że może zwiększać ryzyko raka itp. dlatego rzucamy..gdyby było nieszkodliwe nie rzuciłabym.. Jednak powiem ci tak o wiele silniejszy jest człowiek który potrafił wyjść z nałogu od tego co niewie czym jest nałóg i jak jest po zapaleniu papierosa..

Gość perełkowa ja
co ty pleciesz? człowiek, który rzuc***apierosy, jest silniejszy od tego, który nigdy nie palił? fajne masz myslenie :) spoko

Gość gość
Palenie nie jest fajne i niezdrowe.

Gość gość
"Wes się nie wydurniaj!" a ty naucz sie pisac. Mądry człowiek nie da sie wciągać w takie smrodliwe debilizmy 🖐️

Gość gość
A co ty myślisz że tylko głupie ludzie palą? A przecież ile mądrych ludzi pisarzy poetów itp paliło heh. Chodzi mi o to że jest silniejszy przez to że pokonał swój nałóg..a taka osoba która nigdy w nałogu nie była i nie miała okazji pokonać swojego własnego pragnienia to nie ma pojęcia czym jest silna wola.. Palenie jest fajne i niep********e że nie.. Jakby papierosy pachniały i były zdrowe założe się że większość z was by jarala..tylko teraz zgrywacie takich cwaniakow co to ah oh eh ..

Gość gość
I jeszcze jedno do 19roku życia twierdziłam że palenie jest głupie i fuj i wogóle niecierpiałam ludzi palących..i zawsze powtarzałam że fajki są do d**y że lepszy alkohol bo przynajmniej człowiek jest pijany..itp dopóki nie zapaliłam i pierwszy raz się nie zaciągałam mentolowym wtedy papierosem.. I jak mi się zawróciło w głowie, jak poczułam się tak z***biscie rozluźniona..wtedy się dowiedziałam czym to palenie jest i od tamtej pory już regularnie paliłam..ale musiałam rzucić bo zdrowie ważniejsze niż przyjemność i tak rok ponad nie pale:)

Gość 997 komunista emeryt 666
Palę marychułane na rencie i zasiłku! Kocham dym und alkohol and narkotyki i dopalacze!

Gość perełkowa ja
o naiwności.. czyli silną wole trenuje się tylko przy rzucaniu palenia, widać łatwe miałaś życie, skoro to dla ciebie największe wyzwanie.

Gość perełkowa ja
gość, ja też paliłam na imprezie, w głowie fajnie szumiało, ale po co się wciągać? wydawać pieniądze, śmierdzieć, zawsze myśleć i pamiętać o papierosach, skoro można po prostu nie zaczynać palić nałogowo?

Gość gość
Ale k***a to się tak nie da nie zaczynać palić nałogowo.. Ja odrazu po pierwszym spróbowaniu w to wpadłam.. Czyli uzależniłam się może nie fizycznie ale psychicznie.. Każdy ma inną barierę przeciw wpadaniu w nałóg. O jeju a czy powiedziałam że tylko przy rzucaniu palenia ćwiczy się silną wolę?? Nie k***a! To nie p*****l..poprostu chodzi mi o to że nałóg jest silną rzeczą nie zależną od nas..i powstrzymanie go jest rzeczą bardzo trudną i człowiek któremu się to uda staje się bardziej silniejszy psychicznie.. I nie oceniaj tego jakie ja miałam życie czy łatwe czy nie bo nic o mnie nie wiesz a jakbyś wiedziała to bys napewno zamilkła bo pewnie więcej od ciebie przeszłam..ale i tak nałóg to nałóg.. Czemu alkoholicy staczają się tylko przez alkohol wszystkie problemy dla nich nie są na tyle silne jak chęć napicia się.. .

Gość gość
Nikt nie zrozumie palacza dopóki sam nie zacznie palić :)

Gość gość
Zgadzam sie, to silniejsze, jak uzależnienie od słodyczy :)

Gość gość
A kto powiedział, że rzucamy? Palenie to uzależnienie, ale też dla niektórych jedyna przyjemność w życiu. Szczególnie, że na rynku pojawiają się coraz nowsze i ciekawsze tytonie, jak np. moje nowe odkrycie: http://www.orion-orion.pl/papierosy/vabanque.html

Gość gość
Ja zaczęłam palić bo byłam młoda i głupia. Wszyscy palili i to było taaakie cool. Gówniarstwo z fajką w gębie. Teraz to dla mnie żałosne, ale wtedy wydawało się że to taki krok do dorosłości - można było tym zaimponować. Do tego ciągle mnie namawiano. Spróbowalam raz, drugi i wpadałam w ten cholerny nałóg. Chciałabym rzucić to świństwo ale zawsze mu ulegam. Właśnie podejmuję kolejną próbę. Może w końcu się uda. Pomijając aspekt zdrowotny - jak pomyślę ile kasy na to wydaję to aż mnie trzepie.

Gość gość
Ciekawe te papierosy z Oriona. Ładne opakowanie mają, takie eleganckie, można na prezent komuś kupić :)

Gość gość
Ja tam nie rzucam. Lubie palić i dobrze mi z tym. Nie palę bardzo dużo, ale na imprezie czy gdzieś ze znajomymi. Lepsze fajki, np Vabanque czy coś innego z klasą.

Gość gość
Co to za papierosy? Po opakowaniu wnioskuję, że jakieś dla kobiet? czy nie?

Gość gość
Moj wujek rzucil palenie po tym jak ciocia zmarla na raka krtani (palila jak smok).Czasami jest tak,ze zycie i jego konsekwencje zmuszaja do tego.

Gość gość
Ja jestem kobietą i Vabanque mi smakują, dobry tytoń i delikatny smak. Ale mojemu chłopakowi tez pasują, więc pewnie zależy kto co lubi... :-)

Gość gość
Co to za papierosy VaBanque? czytałam że jakaś czysta krajanka tytoniowa? To prawda?

Gość gość
"I jak mi się zawróciło w głowie" to czujesz po kilku pierwszych pedalskich papierochach, a jak sie przyzwyczaisz to palenie nie daje NIC. Jak ja nienawidze tych pedalskich gowien ktore wciagnely mnie w palenie i palilem ten syf 15 lat. Przez tych je!banych polaczkowych cweli zaczalem palic****ic i dlatego zniszczylem moja kondycje a bylem bardzo dobry w pilke i gdybym to rozwikal to kto wie gdzie bym teraz gral i ile zarabial, nawet w pl lidze pilkarze zarabiaja lepiej niz prezydent. Dlatego nienawidze tych nedznych pedalow z ktorymi sie niestety zadawalem bo to bylo takie fajne, codziennie imprezy itd jakim sie bylo przyglupem to brak slow. I nawet to ze rzucilem i nie pale juz 5 lat i tez ograniczylem picie, nie zwroci mi kondycji wiec sram wam do ryjow qrwy nedzne!!!!!!!!! I na gdy wiecej angazowania sie w znajomosci!!!!!!

Gość gość
Tak, te papierosy mają trochę lepszy tytoń niż te wszystkie papierosy w sklepach. Można było poczytać o nich na stronie Oriona ale teraz widzę, że mają stronę w przebudowie.

Gość gość
A to Orion produkuje VaBanque!

Gość gość
Różnią się w smaku od zwykłych papierosów na pewno i to na korzyść ;)

Gość gość
Gdzie można w Warszawie dostać te Va Banque? Bo chcę spróbować.