Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wizyta u ginekologa jest konieczna ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to ,że od 2 miesięcy mam chyba plamienia owulacyjne ale o ile w pierwszym razie była to sama krwi i trwało 1 dzień o teraz mam to już 4 dzień i na zmianę raz jest rzadka krew ,pózniej taka gęściejsza i na dodatek brązowe plamienia (nieraz z grutkami gęstymi) i tak to trwa !Bolą mnie jajniki ( kłują ) ,z tyłu pleców i podbrzusze tak jakby uciska .Jestem w w 15 dc ! Umówiłam się do lekarza ale nie wiem czy potrzebnie jak uważacie czy powinnam iść czy powie ,że wszystko jest ok ? A mam jeszcze pytanie jak można odróżnić upławy od plamienia ? I kiedy powinna się odbyć 1 wizyta u gina ? Mam 17 lat ale w lipcu kończę 18 !

Gość gość
Nie ma niepotrzebnej wizyty u ginekologa. Nawet jesli okaże sie wszystko ok to nie zaszkodzi sie skontrolowac. Ba, trzeba to robic regularnie. Np. Rak szyjki macicy zbiera w Polsce żniwo

Gość gość
Z tym rakiem to oczywiście nie mówię o Tobie żebyś sobie nie pomyslala ze Cie strasze :D

Gość gość
No tak ale może po prostu pójdę na kontrole a nie będę o tym mówić co ? Nie chcę żeby mi powiedział ,że jestem przewrażliwiona czy coś ! A wy myślicie ,że to plamienia ? Bo ja się ogólnie martwię ,bo nie miałam kiedyś takich objawów dopiero od 2 miesięcy ! A z tą różnicą miedzy plamieniami a upławami wie ktoś ? A i mam jeszcze jedno pytanie czy skoro nie ukończyłam 18 roku życia muszę iść z mamą ??

Gość gość
do lekarzy nie trzeba chodzić z mamą możesz zabrać koleżankę ale do gabinetu i tak sama wejdź

Gość gość
A no to dobrze :)

Gość gość
Nie wiem jaka jest różnica może ktoś inny będzie wiedział

Gość gość
mam pytanie miałam wizytę na 15 i musiałam przełożyć ,bo wypadał mi okres (Miałam go co 28 dni jak w zegarku ) A dzisiaj ani wczoraj nie ma ślady okresu znaczy mam objawy ale go nie ma !Myślicie ,że mógł przez te plamienia się rozlegulować ? I co mam powiedzieć lekarzowi jak zapyta się czy mam reguralne cykle ? Boje się ,że znów przez to będę musiała przekładać wizytę !