Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzybica a antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny mam pewien problem... zaczełam brać tabletki antykoncepcyjne z powodu choroby jajników a dokładnie " zespoł policystycznych jajników" , tabletki biore Qlaira juz 2 lata wczesniej je brałam przez 1,5 roku i czułam sie po nich świetnie jak by były wprost dla mnie wyprodukowane.. no ale cóż teraz jest odwrotnie. Jakieś pare dni przed okresem dostałam grzybicy... zaczełam brać ten Iladnian Direct plus... zawsze je brałam jak miałam grzybice wystarczały 3 dni i byłm jak nowa... bo tak wogóle kiedyś miałam to powlekane grzybice która przerazdzała sie w zapalenie pęcherza i tak na zmiane koszmar!! no ale przytyłam i wszytskie objawy znikneły nie miałam ani zapalenia a ni grzybicy jakies 1,5 roku... no a teraz kiedy musiałam przymusowo wrócic do tabletek wszytsko zaczyna sie od nowa grzybice mam do teraz a mineło ok 11 dni i w dodatku dziś dostałam zapalenie pęchcerza wyobrażacie sobie 3 w jednym miesiączka, grzybica i zapalenie pęcherza mam ochote siąść i płakać pomóżcie bo nie wiem co mam robić...:(

Gość gość
idź do lekarza, bo grzybicy sama nigdy nie wyleczysz, nawet jak objawy mijają, to jest to jedynie zaleczone, ale nic poza tym

Gość gość
byłam i w sumie to zalecane mam poprostu tabletki na grzybice .. powiedziano mi ze juz tak będe mieć bo mam to przez tabletki bo jakies tam badanie miałam i jestem uczulona na antybiotyki i jakies tam innego rodzaju lekarstwa. Dzis byłam u ginekologa ale niestety do 16 jest na urlopie;/

Gość gość
to szukaj innego koniecznie.Potrzebujesz mądrze dobranych leków jesli jesteś po takich przejściach i masz 2 infekcje jednocześnie.Z rad na szybko to na zapalenie pęcherza urofuraginum, sok z żurawiny,provag doustnie.Na grzybicę clotrimazolum maść,Fluconazol doustnie-jest na receptę ale może ją wypisać nawet lekarz rodzinny i podmywanie np.tatnum rosa albo smarowanie provag żelem. Przy grzybicy zaleca się też dietę bez cukrów i węglowodanów.powodzenia

Idź do innego lekarza, bo sama raczej się nie wyleczysz. Leki dostępne w aptece bez recepty, tylko łagodzą stany zapalne ale napewno ich nie wyleczą. Po przeleczeniu ważna jest profilaktyka, więc pamiętaj o probiotykach i diecie przeciwgrzybiczej. Ja Lactovaginal stosuję po każdej miesiączce przez trzy dni, tak aby odbudować mikroflorę pochwy i problemów z grzybicą nie mieć.Tutaj masz ciekawy artykuł na temat infekcji intymnych. Warto przeczytać http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/infekcje-intymne/przykre-infekcje-miejsc-intymnych/

Gość gość
I poproś tez o srodek dla partnera. pewnie tez jest zarażony, choć nie ma wielkich objawów. a ty po wyleczeniu lapiesz grzyba od niego od nowa. i na czas leczenia - abstynencja!

Gość gość
Lekarz rodzinny może przepisać doustnie Tobie i partnerowi orungal, to silny lek przeciwgrzybiczny, mi pomógł. Dodatkowo smaruj okolice intymne swoje i partnera clotrimazolem, a Ty zakładaj dopochwowo invag, już po pierwszej globulce uczucie swędzenia u mnie mija. Tylko pamiętaj żeby probiotyk przechowywać w niskiej temperaturze, żeby bakterie mlekowe w nim zawarte pozostały żywe.

Gość gość
Kiedy ja leczyłam się z infekcji grzybiczej bardzo pomocne były wymazy, oprócz tego że wiadomo było z jaką infekcją ma się do czynienia to jeszcze jaką substancją czynną można ją wyleczyć. Zawsze po wyleczeniu robiłam sobie tygodniową kurację probiotykiem dopochwowym invag aby odbudować mikroflorę, również należy go przechowywać w lodówce. Dziś kiedy poczuje jakiś dyskomfort w miejscu intymnym od razu sięgam po globulkę probiotyku.