Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie.ze za pare lat strace wzrok

Polecane posty

Gość gość

Mam jaskre, jednego oka juz nie mam, a w jedynym sa bardzo nietypowe zmiany, ubytek w teczowce, poplatane nerwy, etc. Boje sie ze za kilka lat zupelnie oslepne, a mam dopiero 25lat :-(

Gość gość
Za kilka lat przeszczep oczu będzie możliwy, nie panikuj. :classic_cool:

Gość gość
Współczuję! Ale... może mnie ktoś wyśmiać, powiedzieć że opowiadam bzdury ale... mój syn był prawie niewidomy. Poczytałam wiele na ten temat (nie w internecie!), włożyłam w tę wiedzę wiele czasu i powiem tak: zainwestuj w sokowirówkę, CODZIENNIE!!!! rób świeży sok z marchwii (zawiera karoten i poprawia wzrok). Wystrczy szklanka dziennie. Gdy będzie sezon na borówki, zajadaj się nimi ile tylko możesz (powodują rozwolnienie kału, ale nie biegunki! Natomiast zawierają naturalną, lekko przyswajającą się przez ciało luteinę). Możesz wierzyć lub nie, ale przez parę lat takiej dyscypliny poprawił się wzrok mojemu synowi. Lekarze i specjaliści nie chcą dać wiary, ale faktem jest że wzrok się mu poprawił a oni nie mają wytłumaczenia?! Nie masz już nic do stracenia, tylko wydatek na sokowirówkę i marchewkę. I oczywiście jagody gdy są w sezonie. Ba! Jagody (borówki) możesz sama pozbierać i zmrozić w zamrażarce. Nie myl dostępnych suplementów w postaci tabletek, proszków, pastylek itp. Do nich są dodawane konserwanty (nie dobre dla oczu, dobre na przetrwanie na sklepowej półce!) Kupuj w miarę świeże! Marchew w lodówce lekko wytrzyma 3 tygodnie.Nie mniej, im szybciej ją zużyjesz, tym więcej karotenu zawiera. Współczuję Ci ogromnie! Spróbuj!

Gość gosciowa1234567
Glodowka lecznicza. Poczytaj troche o tym a jesli to za duzy hardcore dla Ciebie to moze dieta Dabrowskiej? Zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi a sprobowac zawsze mozna. Trzymam kciuki.

Gość gość
Ja tez mam jaskre (wrodzona), mam 35lat i widze! W tej chorobie wazne jest, zeby byc pod stala kontrola lekarska, regularnie sprawdzac cisnienie w oczach, nie przeciazac sie i dobrze ktos wyzej pisal o wlasciwej diecie (unikanie kofeiny, uwazac na cukier), ale da sie.z tym zyc zupelnie normalnie! Glowa do gory!

Gość gość
spoko, teraz książki pisze się w brailu a w telewizor można słuchać więc luz

Gość gość
wiem, że to banalne ale możesz zainwestować w dietę bogatą w jagody leśne. Są mega zdrowe

Gość cichuteńko tu
Autorka pisząca o soku z marchwi ma 100% racji. Sok z marchwi również oczyszcza wątrobę ale wyłącznie taki z sokowirówki a nie z kartonów czy karotka z butelek. Oczyść wątrobę. Choroby oczu to zatruta wątroba. Dieta i post owocowo - warzywny wg dr Ewy Dąbrowskiej posłuchaj na youtube - nie jednemu przywróciła wzrok !!!

Gość cichuteńko tu
I jagody leśne również są rewelacyjne bo wzmagają mikro krążenie w gałce ocznej. Mówi o tym dr Jadwiga Kempisty w swoich wywiadach na youtube