Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o imieniu Kamil

Polecane posty

Gość gość
ja też nie lubie twardych imion takich jak Robert czy Oliwier, ale Kamil to wyjątkowo szpetne imie jest

Gość gość
Alan tez jest miekkie, nijakie i mdle a tak teraz modne. Lepiej dac dziecku na imie Kamil niz Brajanek (co to wogole za imie???), lub kolejny Wiktorek, Max, Stas i Kubus

Gość gość
Popieram.

Gość gość
bardzo ładne imię i raczej nie takie oblatane jak Kacper czy Szymon

Gość gość
Mi się podoba

Gość gość
Brajan to dno wiadomo, Alan tak samo. Max też nie w moim guście, ale Kamil też bym nigdy nie dała, a czemu? Dla mnie to brzydkie imię. i serio wolałabym milionowego Kubusia (gdyby mi ktoś postawił noż na gardle) niż wołać do dziecka Kamil.

Gość gość
Mnie też się podoba. Znam jednego takiego przystojniaka,jest prawnikiem,może imię miękkie,ale twardy z niego facet.

Gość gość
nigdy w zyciu nie dalabym tak dziecku na imie

Gość gość
Tylko nie Kuba, kojarzy mi sie jakoś z kupą.

Gość gość
Gosciu z 15.09 - czesc imion, ktore podalas faktycznie podoba mi sie, ale sa to imiona zajete juz przez najblizsza rodzine i nie chce sie powtarzac. Np.Pawlow mamy 2, Tomasz to moj tato;-) Zakochana jestem w imieniu Lukasz, ale niestety musze z niego zrezygnowac bo jest podwojnie zajete przez rodzine, do tego jeden z tym samym nazwiskiem. Eh... A tak mi sie to imie podoba

Gość gość
a mnie na osiedlu była tak rodzina patologiczna. Mieli dwóch synów: Kamila i Dawida. Jeden siedzi od dawna w kiciu a drugi ma 5 dzieci z trzema różnymi kobietami i siedzi za granicą.

Gość gość
Nie, nie podoba mi się.

Gość gość
Tylko nie Kuba, kojarzy mi sie jakoś z kupą. xxx no widzisz, mnie to też się tak kojarzy a i tak mimo to wolałabym dziecko Kubę niż jakiegos wieśniackiego kamilka

Gość gość
Ja pracuję w mopsie i mogę stwierdzić że w patologicznych rodzinach są dzieci z wszystkimi imionami jakie tylko naród polski zna.Także takie porównania niestety możesz sobie wsadzić w d**ę.

Gość gość
ja też pracuję w mopsie i jest dużo Kamilków

Gość gość
Ja mam Ignasia, ale jakbym miała wybrać czy Kamil czy Jakub to zdecydowanie Kamil, Kuba mi sie tez tak jakos kojarzy.

Gość gość no 1
kamil to przecież rumianek, jak więc ma być męskie?:D Brak twardych zgłosek powoduje, że imię brzmi niewieścio. Weźmy Roberta i Kamila, który z nich będzie ciotą? Ja niestety mam tylko skojarzenie z ćpunami i samobójcami o tym imieniu, nie podoba mi się. Trąci nawet lekką patologią:(

Gość gość
Możesz sobie pomarzyć do mopsu nieuków i osób z patologii nie przyjmują. :) A z tego co piszesz to chyba zazdrościsz mamą Kamików ,że maja normalne,ładne imię. :-)

Gość gość no 1
a ja nie zazdroszcze mamą kamilków hahahah

Gość gość
Wlasnie już ktoś wspomniał, ze we Francji tak się wymawia zenskie imie, slyszalam tez imie Nataniel-to samo. W innych krajach to sa zenskie imiona. I faktycznie bardzo miękko i kobieco brzmi Kamil. Mam jednego w rodzinie, bardzo zdolny, dobrze wychowany, ale memła.

Gość gość
Kamil,Kamila-spoko.

Gość gość
Kamil wcale nie jest popularnym imieniem. Osobiscie znam tylki jednego, chlopakma chyba 16 lat. Pracuje z dziecmi i od lat nie poznalam zadnego malego Kamila. Jest przewaga Szymonow, Kacperkow, Wiktorow, Frankow, Jasiow, Natanielow lub Natanow (?????).

Gość gość
Mnie jednak najbardziej rozsmiesza imie zenskie Nikola, corka ma ich w klasie 4 :D Po rusku to przecież nic innego jak MIKOŁAJ :P

Gość gość
Możesz sobie pomarzyć do mopsu nieuków i osób z patologii nie przyjmują. usmiech.gif A z tego co piszesz to chyba zazdrościsz mamą Kamików ,że maja normalne,ładne imię. xxx no właśnie pokazałąs jakim jesteś nieukiem hehe. popracuj nad ojczystym językiem, bo przez tyle lat nie zdazyłas go opanować, wstyd! powiedz mi czego ja mam zazdrościć skoro mi się to imię nie podoba? :)

Gość gość no 1
Gosc no 1 udzielila juz na innym forum imiona swoich dzieci Brajan- co za patologia i Kuba-z czym sie kojarzy to kazdy wie.buhahaha

Gość gość
Brajan - patologia. Kuba nie wiem z czym sie wam kojarzy, mi sie nie podoba, natomiast Kamil kojarzy mi sie z patologia w latach 90. poza tym imie jest brzydkie i zniewiesciałe. widac ze tu mamusia jakiegoś Kamilka sie udziela i nie moze zniesc negatywnych wpisow. wrzuc na luz!

Gość gość
Gdy dawałam dzieciom imiona to po pierwsze sprawdziłam jakich mają patronów, jakie pochodzenie, kto w historii je nosił-taka wiedza na temat imienia, którego brzmienie mi się podobało. Może jestem jakimś lamusem, ale dla mnie to ważniejsze niż opinie innych ludzi czy moda.

Gość qwertyuiopasdfghjkl
Pochodzenie i znaczenie imienia Kamil Jest to imię męskie oznaczające po arabsku "w całości", "kompletny", także: "doskonały". Imię to pochodzi od rzymskiego rodu Camillii. Niektórzy badacze tłumaczą to imię z łaciny jako: "pomocnik kapłana" bądź "zrodzony z wolnych rodziców", "szlachetny chłopiec" Odpowiedniki imienia Kamil w różnych językach angielski - Camillus, Kamil, Camillus niemiecki - Camil, Kamillus francuski - Camille hiszpański - Camilo włoski - Camillo

Gość gość
heh jeszcze ciapate pochodzenie

Gość gość
no właśnie chłopiec- może i szlachetny-ale tylko chłopiec. Kamil nigdy nie będzie mężczyzną :P