Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żurawinowy soczek

dolegliwości po żurawinie

Polecane posty

Gość żurawinowy soczek

Byłam chora i zaczęłam pić sok z żurawiny. Piję drugi tydzień. Od dwóch dni pojawił się ból pod żebrami z prawej strony i pieczenie żołądka. Czy to możliwe , ze to od soku z żurawiny? nie wiem czy dalej pić , czy przestać? Pomoże ktoś?

Gość gość
Tu masz jeden z licznych linkow na temat wlasciwosci soku z zurawin... samo dobro, faktycznue niedoceniane w Polsce. Moja mama robil przsz wiele lat sok z dzikich, bagiennych zurawin, pychota. Niestety nie moglam pic zbyt duzo, bo zurawina obniza cisnienie a ja mam i tak zbyt niskie. Mysle, ze problem tkwi gdzie indziej, zrob badania, lekarz sie klania... http://polki.pl/dieta_dietyzdrowotne_artykul,10008186.html

Gość Milka40
Pijesz go skoncentrowanego czy rozcieńczony z wodą?

Gość żurawinowy soczek
rozcieńczam wodą tak pół na pół a czy sok z żurawiny jest łagodniejszy od cytrynowego? Mam chyba uszkodzoną śluzówkę, bo ciągle szczypie mnie gardło.Może jednak nie dla mnie żurawinowy sok?

ja nigdy nie miałam takich problemów, a bardzo lubię sok z tych owoców ;) a polecam też spróbować soku z jagód goji :D oraz samych jagód goji takich jak ma sante

Gość gość
Aktualnie piję sok żurawinowy w celu wybicia bakterii helicobacter, która bytuje w żołądku i wywołuje wrzody. Zrób test na tą bakterię, możliwe, że ją masz i ona się broni. Test kupisz w aptece. Wygląda dokładnie jak ciążowy tylko robi się z krwi.

Gość żurawinowy soczek
A ile pijesz tego soku, bo ja dwa razy po pól szklanki soku + woda ?

Gość Milka40
oj to przesadzasz z iloscią.

Gość żurawinowy soczek
To ile powinnam pić ? Czytałam ,że od jednej do trzech szklanek dziennie. Piję jedną, bo finansowo bym nie wyrobiła.

Gość gość
Sok żurawinowy, moim zdaniem, można pić bez ograniczeń.

Gość gość
Nie można pić bez ograniczeń, sa przeciwskazania. http://www.panacea.pl/articles.php?id=3202 Piję około 50ml dziennie. Zrób ten test, chociaż wydaje mi się, że po takich ilościach bakterii jest mało. Ale piszesz o bólu pod żebrem, to może być wątroba. Poczytaj o kamieniach wątrobowych. Wpisz kamienie watrobowe oczyszczanie. Mozliwe, że zmiękczyłaś coś i to schodzi.

Gość żurawinowy soczek
ok dzięki za informację A Ty pijesz go leczniczo, czy profilaktycznie? Jeśli profilaktycznie to pewnie 50 ml jest ok Ja walczę z osłabieniem po chorobie, chorymi zatokami, astmą. Wydaje mi się, że te dawka jaką podajesz jest zbyt mała.. Dzisiaj trochę mnie mniej boli, ale zafundowałam sobie dziurawiec.

Gość cbadef
dieta warzywno-owocowa wg dr med. Ewy Dąbrowskiej leczy wiele chorób w tym alergię, astmę oraz zatoki - może spróbuj, zamiast tego soku żurawinowego - mnie pomogła 7 lat temu, astma już po tygodniu diety zaczęła ustępować http://www.ewadabrowska.pl zdrowia życzę :-)

Gość gość
Ja go piję leczniczo na helico, ale łączę z innymi leczniczymi napojami. 50ml wystarczy do wypłukania bakterii z żołądka. Ta sama zasada co przy zapaleniu pęcherza. Z dziurawcem uważaj. Dziurawiec plus wyjście na słońce może mieć niefajne konsekwencje na skórze.

Gość żurawinowy soczek
Będę uważała. Wiem o tym ,że dziurawiec + słońce to plamy na skorze, ale to chyba trzeba go dużo pić. Nie odstawiłam żurawiny i skoro piszesz, że 50 ml starczy to tak będę piła. Chociaż czytałam, że to będzie niedostateczna podaż witaminy C Może coś dołączyć, cytryny nie mogę. Gdzie znajdę dużo wit. C? W aptece w której kupuję żurawinę jest też sok z granatów - może jego popiję trochę?

Gość gość
dużo witaminy C jest np w natce pietruszki. Chyba nawet więcej niż w cytrynie

Gość żurawinowy soczek
No tak, ale ile by tego trzeba zjeść? sok pije się łatwo pietruchę trochę trudno pogryzać cały dzień, bo miedzy zębami jest zielono!

Gość gość
Żurawina to samo dobro, nie może szkodzić. Można ją pić w dużych ilościach, jeść suszone owoce, dżemy. Działa oczyszczająco, może to efekt oczyszczania.

Gość gość
mi tam żurawina akurat pomaga. i to brana w konkretnych ilościach w suplemencie żurascin uro. ma także witaminę c i pokrzywę, więc mój pęcherz moczowy w pełni zdrowy.

Gość MinSec
może to była żurawina hodowana na chemii? ja pije sok żurawinowy naturalny ze sprawdzonego źródła (Rabenhorst) i bardzo sobie chwalę, nic mi nie jest. Sprawdz swojego dostawce lepiej i dowiedz sie skąd żurawina pochodzi.

Gość Katiaaa84
Co do pietruszki to polecam zblendować z bananem i dużą ilością cytryny- wchodzi gładko, a ja tak sobie bardzo podniosłam pozioM żelaza we krwi (ale codziennie mały pęczek pietruszki, bez wyjątku!). To nie jest tak, że można pic bez ograniczen ten sok z żurawiny, też może drażnić żołądek. Ja np. mogę bez problemu wypic solo i szklankę nawet i nic mi nie jest, a moja mama musi rozcienczyc wodą bo inaczej zle sie potem czuje :(. Nawet na stronie producenta znalazlam takie info plus ze lepiej pic mało a częściej i że lepiej rozcieńczać: https://frescogruparelax.pl/soki-bonini/sok-zurawina-na-co-dziala/