Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

narzekaja ze za malo dzieci sie rodzi a czemu nie refunduja lekow na podtrzyman

Polecane posty

Gość gość

Rzad narzeka ze maly przyrost ze malo dzieci sie rodzi ale czemu nie pomysla o tym by leki podtrzymujace ciaze byly refundowane np duphaston opakowanie 20 tabletek kosztuje 40 zl. A niektorym starcza na kilka dni opakowanie. To w miesiacu moze i 400 zl wyjsc na sam lek.

Gość gość
k****a niektórych leków psychiatrycznych nie refunduja i to jest dopiero dramat a nie jakis tam duphaston :D

Gość gość
Mi wystarczy aby dali mi warunki tak jak w Anglii. W Polsce miałam kawalerkę z socjalu i dwójkę dzieci. Straciłam pracę to mąż o 10 zł przekraczał aby dostać zasiłek. Mieszkamy w Anglii,pracujemy. Przez 2 lata wynajmowaliśmy,a teraz mamy z socjalu mieszkanie .większe jak kawalerka,a do tego salon. Kto by chciał dzieci w Polsce,w takich warunkach? :/

Gość gość
Tobie to nawet refundacja psychotropow idiotko wyzej nie pomoze, naucz sie czytac czego temat dotyczy a nie pier dzielisz glabie po gimnazjum

Gość gość
Tobie to nawet refundacja psychotropow idiotko wyzej nie pomoze, naucz sie czytac czego temat dotyczy a nie pier dzielisz glabie po gimnazjum - ale chyba kazdy moze miec inne potrzeby? :O ja mam w doopie czy w tym kraju rodza sie dzieci czy sie nie rodza, zalezy mi tylko na tym zebym miala chec do zycia w tym powiedzmy sobie szczerze smutnym jak p***a kraju :O zreszta jak sie starasz o dziecko to najwyrazniej jest cie na to stac zeby wydac 4 stowy na miesiac na jakies proszki na podtrzymanie ciazy, bo w porownaniu z twoim przyszlymi wydatkami na potomstwo to i tak jest kropla :D, wiec po kiego łapy wyciagasz po pieniadze? :D :D nie stac cie to sie nie staraj, dziecka miec nie trzeba :D niektorzy bez lekow ida do piachu i im sie nalezy refundacja a nie :O

Gość gość
Cos takiego jak lek na podtrzymanie ciazy NIE ISTNIEJE. Duphaston to nic innego jak sztuczny progesteron I chocbys sie nim nafaszerowala po czubek glowy, jezeli ciaza chce sie poronic, to I tak sie poroni

Gość bzdeciki
a co ma refundacja lekow na podtrztymanie do niechęci ludzi do posiadania dzieci?

Gość gość
ale po co refundować leki na podtrzymanie skoro nie refunduje się leków dla dzieci? jak kogoś nie stać na podtrzymanie to i na dziecko go nie stać proste, dziecko kosztuje wiele więcej niż leki na podtrzymanie..

Gość gość
ale luteina jest refundowana! jest znacznie lepsza niz duphaston bo jest to naturalny progesteron (tylko lekarz za przepisanie dupka ma kasę ;) lobbing moje kochane...)

Gość a test
poczekaj az dostaniesz 60 zl rodzinnego, to co poewiesz?

Gość gość
05.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Cos takiego jak lek na podtrzymanie ciazy NIE ISTNIEJE. Duphaston to nic innego jak sztuczny progesteron I chocbys sie nim nafaszerowala po czubek glowy, jezeli ciaza chce sie poronic, to I tak sie poroni x mylisz sie. Bardzo duża liczba poronień jest przez problemy ze strony kobiety a nie ze strony zarodka ;) czasem wystarczy wziać tylko progesteron, zeby potem cieszyć się zdrowym dzieckiem ;) na dobrą sprawe każda cieżarna powinna to brać dla bezpieczeństwa. U mnie rzekomo było wszystko ok z progesteronem a jednak... i skończyło sie na luteinie ;) dziecko zdrowe jak ryba ;P

Gość gość
a kto łapie się na rodzinne łapka w górę ;)