Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dac na chrzciny?

Polecane posty

Gość gość

Moja kuzynka urodzila dziecko i dostalam zaproszenie na chrzciny, ile dac pieniedzy w prezencie? Pierwszy raz ide na chrzciny i jestem zielona. Dodam ze obiad bedzie w domu, nie restauracji

Gość gość
tyle, na ile Cię stać

Gość gość
Tyle ile możesz.W moich stronach pieniądze daje się w kopercie i wkłada dziecku pod główkę czyli pod poduszkę

Gość gość
a czemu chcesz dać pieniadze? 99% dzieci z chrzcin nie widzi nawet pieniędzy na oczy ;) Kup jakies ubranko ładne, albo zabawke. Ewentualnie możesz kupić coś bardziej pamiątkowego. Ja np. wszystkim gosciom mówiłam żadnej kasy tylko takie rzeczy, które dziecku zostana na pamiątke. Moja najstarsza siostra kupiła kolczyki (opieprzyłam ja że złote, bo uważam, ze ciocie nie musza wydawac nie wiadomo ile. Ale ta się uparła i koniec. Pewnie przez to, że jej sie urodziła tez wnuczka a moje dziecko nie ma żadnej babci i chciała i jemu troche pobabciować). Druga, która nie ma kasy kupila śliczny mały obrazeczek z posrebrzanym aniołkiem ( z tyłu jest pierwsza modlitwa- tak rozkoszna, ze sie popłakałam jak przeczytałam). 3cia chrzestna kupiła medalik, łancuszek, gromnice i biała szate. na spółe z chrzestnym, który jest jej synem ;P Mi to pasowało. Tylko moj tata i dziadek męża dali pieniądze, które aż wstyd było mi brac

Gość gość
A moze 100zl i jakis symboliczny upominek dla dziecka?

Gość gość
nic nie dawaj , daj spokój, tylko kase doją , ja nie chrzczę dziecka

Gość gość
Kiedys sie dostawalo biblie i medalik.a teraz to male wesela robia,po co to?

Gość gość
A na co komu srebrna grzechotka ??

Gość gość
Ja nie daje pieniedzy na okazje dzieci. Rzadko trafiaja do dziecka. Lepiej kup cos. Zalezy od wieku ale np fajny kocyk z wyhaftowanym imieniem dziecka to sie zawsze przydaje.

Gość gość
jesli sama masz dziecko to do 300 zl, nie musisz cudzych finansowac :P

Gość gość
My za pieniadze ze chrztu kupilismy fotelik samochodowy

Gość gość
Nie rozumiem kupowania tych srebrnych medalików, grzechotek, obrazków. Po co to dziecku? Jak ma od wszystkich dostać medaliki to lepiej dac pieniądze. Rodzice wydają krocie na dziecko i nawet jeśli dziecko samych pieniędzy nie widzi to chyba kupią coś co będzie najpotrzebniejsze. Jak idziesz sama to 100, góra 200 zł. Przynajmniej ja tak dawałam.

Daj tyle ile możesz dać, ale z doświadczenia wiem, że taniej wychodzi kupić jakiś prezent - zabawkę lub ubranko. Polecam mojego bloga o ciąży, macierzyństwie i nie tylko: www.szczesliwamama.pl