Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem mies.po cc schudlam 10kg czy to malo

Polecane posty

Gość gość

Zaznaczam ze nadal czuje sie grubo. We wdzystkich moich ubraniach sprzed ciazy czuje sie jak prosiaczek wcisniety w za male ubranko a nosilam 36,czadem 34.Kupilam sobie spodnie w weekend i zeby dobrze sie czuc kupilam...40.Po 17b nie jem,karmie piersia choc dokarmiam symbolicznie mm,pije b duzo wody ale obsesyjnie mysle o slodyczach...czasem rano sie nawpieprzam...zastanawiam sie czy te 10kg to duzo czy malo? Bezposrednio po cc zgubilam 5kg wiec przez miesiac nastepny 5kg. Chodze 4razy w tyg po 4km szybkim krokiem nie wiem co moge jeszcze zrobic zeby schudnac.

Gość gość
Cwiczenia, kochana, cwiczenia. I ogranicz slodkie!

Gość gość
Ćwiczenia miesiąc po cc??Ktos chyba z byka spadł. Jak chcesz mieć dziurę w brzuchu albo zle zrosnięta bliznę dostosuj się do mądrych inaczej rad...

Gość gość
10 kg, nie wiem czy malo czy duzo bo nie napisalas ile przytylas, jezeli 30kg to tak,to malo

Gość gość
Ja po wyjściu ze szpitalamialam -3 kg.,a amiesiąc po tez jak Ty -10. Ogólnie przytyłam 16 kg. Wszystko zeszlo samo po 6 miesiącach. Bez diety i ćwiczeń. Jadłam wszystko ,a lubię pojeść :-) Poza tym ćwiczeń nie polecam po cc,bo możeszsobie tylko zaszkodzić...

Gość gość
Waga startoea przy 170cm to 54kg.Przytylam 16kg.tTeraz waze 60kg.Chce zrzucic jeszcze co najmniej 5najlepiej 7.z checia posxlabym na baden ale raz boje sie o miczenie przez godzine blizny dwa wstydze sie brzucha bo nafal wystaje i jest ogolnie dziwny,ale kupilabym sobie kostium jednoczesciowy najgorzej ta blizna

Gość gość
A kto tu pisał, że miesiąc po cc MA JUŻ ćwiczyc?? Chodziło ogólnie..masakra..

Gość gość
ja po wyjsciu ze szpitala miałam 10kg mniej i starszą córka i mlodsza. kolejny tydzień wracałam do wagi sprzed ciazy. A cc nie ma tu nic do rzeczy

Gość gość
CC ma do rzeczy z tym,że ćwiczyć nie wolno,bynajmniej w pierwszych miesiącach. Poza tym powrót do wagi toindywidualna sprawa. Jedna wróci po miesiącu,a inna po roku. Autorko ja też miałam cc kilka miesięcy temu. Do wagi wróciłam,ale brzuszek mały pozostał. Teraz właśnie chcę zaczać ćwiczyć.

Gość gość
Acha czyli twierdzisz ze w tydzien powinno sie wracac do wagi sprzed ciazy a te co 10kg w miesiac gubia to lenie prawda?chore

Gość A widzisz
Autorko, ja przytylam prawie 20kg, miesiac po cc mialam jakies 10na minusie, moze ciut wiecej. 3 miesiace po odzyskalam juz wage przedciazowa, bez diet. Karmilam piersia i jadlam duuuzo, duuuzo. Bedzie dobrze. Z cwiczeniami radze sie wstrzymac (mam na mysli brzuszki), az miesnie sie z powrotem zasklepia, bo inaczej grozi rozstep miesnia prostego, a wtedy rozlazly brzuch do konca zycia albo operacja.

Gość a ja dzisiaj po brytyjsku
do poprzedniczki - w pewnym sensie sie z Toba zgodzie - nie mozna robic zwyklych brzuszkow ale mozna a nawet trzeba zaczac cwiczyc jak najwczesniej sie da (od kiedy tylko lekarz pozwoli a jak nie jest sie po cc to nawet od razu po porodzie) - a tym bardziej jak sie ma rozstep miesnia prostego brzucha. Tylko to musza byc specjalne cwiczenia - ciezko mi je opisac ale poszukajcie na necie na temat abs split exercise - ja znalazlam na youtubie ale po ang bo po polsku nigdzie nie bylo. brzuch po ciazy mam jak wczesniej plasciutki - a kolezanka, ktora miala tez rezstep miesnia i nie cwiczyla, mimo, ze jest teraz szczupla to brzuch jej wystaje jakby byla w 4 miesiacu

Gość gość
Po cc w dzien wyjscia ze szpitala po 8 dniach miałam minus 12 kg a w ciąży przytyłam 8,5 kg .kg dziecka wody plus stres bo codziennie slyszalam może jutro do domu zrobily swoje ,w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg w 3 miesiace zeszlo mi łącznie 15 kg

Gość gość
3 dni po porodzie -10, Pierwszy tydzien w domu -3, przytylam 18 kg, pozostale 5 samo zeszlo, nie wazylam sie nawet, bo akurat dla mnie to 5 na plusie dzialalo na korzysc.

Gość gość
5kg w miesiac to jest ok, bo jak za szybko bedziesz chudla to skora nie nadąży i bedziesz miala obwisly brzuch tz. obwisłą falde skory

Gość gość
radze zadbac o skore brzucha, ud , posladkow w tym czasie, dobre sa tez maski z kawy mielonej i jakiegos kremu, nakladac, owijac w folie i grzac sie ok 0,5 -1 h

Gość gość
Niewykluczone,ze to zadziala, natomiast watpie czy matka noworodka ma czas lezec zawinieta godzine w folie spozywcza.

Gość gość
Ok ale przy kp nie mozna wspomagac sie zadnymi kremami ujedrniajacymi czy preparatami odchudzajacymi

Gość mama po 3 cc
przez zagrożoną ciąże musiałam leżeć i brać hormony, strasznie się spasłam przez to. Wyszłam po cc ze szpitala na 4 dobę i poszłam od razu na 4kilometrowy spacer. Na drugi dzień jeździłam już rowerem. Po 2 tyg. delikatnie na siłowni - schudłam przez 6 miesięcy 28 kg, ale to razem z porodem (8kg). Do tego była dieta i 0 słodyczy.

Gość mama po 3 cc
do tego 3 dzieci też nieżle mnie trenuje

Gość gość
ale ona z ta folia nie musi lezec ale ubrac wiecej ubran i normalnie chodzic, ale to dobry pomysl za kilka miesciecy, bo teraz za wczesnie, dopiero miesiac po cc no i jak karmi cycem to tez nie bardzo.

Gość gość
tydzień po cc miałam 10 mniej (nadal 9 na plusie) i teraz 3,5 miesiąca po cc ciągle mam identyczna wagę, pomimo że karmię piersią, ćwiczę i dbam o dietę....nie ma reguły....

Gość gość
Mozesz trzymac wode karmiac piersia, czesto kobiety faktycznie chudna dopiero po zakonczeniu karmienia jak wraca pelna rownowaga hormonalna

Gość InesKa82
Ja 2tyg po cc zgubiłam 10kg...jeszcze drugie tyle i wrócę do wagi z przed ciąży