Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jawczoraj8

kredyt hipoteczny 100 tys. to dużo?

Polecane posty

Gość jawczoraj8

Hej, mam 30 lat, chce się wyprowadzić z domu rodzinnego i zamieszkać w swoim mieszkaniu, mam odłożone 200 tys, a do wymarzonego mieszkania brakuje mi 100 tys. Mieszkam w centrum Wawy i mniejsze mieszkanie nie wchodzi w grę. Czy kredyt na 100 tys to bardzo duże obciążenie dla osoby samotnej? Wiadomo, że w momencie gdy podwinie mi się noga, będę mogła takie mieszkanie wynająć,ale też nie jestem pewna czy jest to takie proste. Doradźcie mi proszę. Jak się zyje z takim kredytem? Ile wy macie kredytu na mieszkanie?

Gość gość
ależ z ciebie kokietka. skoro masz odłożone 200 tys to te 100 tys kredytu to na pewno dla ciebie betka

Gość jawczoraj8
Zapomniałam dodać ze zarabiam ok 3000 netto miesięcznie. Innych obciążen brak. Ale wiadomo ze dojdzie czynsz, media i tp.

Gość gosc55555
ja mam 200 i żyję, 100 tys w dzisiejszych czasach to nie jest jakaś kosmiczna kwota

Gość jawczoraj8
i co? nic nie powiecie?

Gość gość
Dlaczego mniejsze nie wchodzi w grę ? A jakie mieszkanie kupisz za 300 tys ? Duze ? I to w cetrum ....

Rata na 30 lat to około 500 zł + czynsz pewnie z 500 zł zostaje Ci 2000 Spokojnie dasz radę

Gość gość
Jak na Warszawę to bardzo mało. Tylko policz wszystkie opłaty związane z zakupem - notariusza, podatek, remont, meble. Nie wiem czy chcesz kupić z rynku wtórnego - jeśli tak, to sprawdź najpierw jaki jest czynsz, w starszych blokach, szczególnie spółdzielczych te opłaty potrafią być bardzo wysokie. Rata wyniesie cię pewnie jakieś 500-600 zł, więc spokojnie dasz radę. W razie problemów można wynająć i z tego spłacać kredyt.

Gość jawczoraj8
mniejsze nie wchodzi w grę, bo to które chce kupić i tak jest wystarczająco małe, a za mniejszy kredyt kupie chyba z 28m i się uduszę. Dla mnie to jest i tak duża kwota, ale trochę boję się i wydaje mi się, że nikt takiego dużego kredytu nie ma...

Gość jawczoraj8
No właśnie a jak jest z wynajmem, nie ma z tym problemów, żeby znaleźć kogoś kto by wynajmował? Mieszkanie jest z rynku pierwotnego i w dość dobrej lokalizacji, jakieś 15km od centrum wawy ale blisko komunikacja. Najbadziej przeraża mnie fakt, że jestem sama, ale co mam zrobić, chyba czas się usamodzielnić a nie do 40stki mieszkać u rodziców i czekać na królewicza ;) Myslalam o spłacie na 20 lat po ok. 650 miesięcznie + czynsz jakies 300 no i wiadomo dochodzi tel, auto, benzyna, media itp.,

Gość gość
100 tysięcy to bardzo mało??? Ludzie, wy chyba nie wiecie co to jest pieniądz albo macie 18 lat i mieszkacie u rodziców

Gość jawczoraj8
upup

Gość pijak_nieudacznik
ja się chętnie wyprowadzę razem z tobą i mogę sie dołożyć uczucie przyjdzie samo co ty na to ?

Gość gość
hehe jestem za, a będziesz spłacał cały kredyt? ;)

Gość gość
chyba nie jest to jakas kosmiczna kwota, ale ile kosztuje to mieszkanie? 300 tys? (200 tys, masz odlozone + 100 tys. kredytu), a czy wliczylas koszty urzadenia mieszkania? Dodatkowo musisz miec jakies oszczednosci, przynajmniej na 6 miesiecy, jakbys stracila praca.

Gość gość
100 tys. to pestka, rata będzie pewnie koło 500-700 zł. Poradzisz sobie bez problemu.

Gość jawczoraj8
mieszkanko kosztuje 300 tys, a wykanczac chce na bieżąco, nie chce na ten cel brac kredytu

Gość gość
przydaloby sie miec kase na wypadek straty pracy