Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można zajść w ciążę podczas dni niepłodnych?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, a mianowicie chodzi o to, że niedawno kochałam się ze swoim chłopakiem, używając prezerwatywy, ktora niestety pękła. Jestem juz 3 dzień po miesiączce, którą mam nieregularnie, jednak w moim kalendarzyku wypada to jako dzień niepłodny. Podczas kiedy się kochaliśmy, nie było żadnego wytrysku, jednak martwimy się substancją, która była w prezerwatywie. Czy w tej sytuacji mam się o co martwić?

Gość gość
Dodam, że pękła przez suchość i od razu jak sie zorientowaliśmy skończyliśmy stosunek.

Gość gość
Czegos nie rozumiesz w słowie: niepłodne ... ?

Gość gość
Wszystko jest jasne, jednak wszędzie piszą inaczej.

Gość gość
następna która wierzy w kalendarzyk, a potem robi zdziwiona minę, dziewczyno dni płodne się obserwuje

Gość gość
Do zapłodnienia nie dochodzi w chwili współżycia :-o to proces i trwa kilka dni. dlatego, jeśli plemnik dożyję kilka dni, to moze doczekać do owulacji. dlatego wspolzyjac przed owulacją tez mozliwa jest ciaza. Zależy od dlugosci cyklu i żywotności plemników. Większości przezywa 2lub 3 doby, ale bywa ze i 7 dni pozostają zdolne do zapłodnienia.

Gość gość
Pamiętaj że kalendarzyk nie jest wiarygodny. Dni płodne powinno się wyznaczać na podstawie odpowiednich objawów. Jak masz nieregularne cykle to pomocny może się okazać tester dni płodnych np Afrodyta na ślinę