Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obowiązki właścicieli psów

Polecane posty

Gość gość

1.Wyprowadzać psy na uwięzi (zwolnienie psa ze smyczy, ale z nałożonym kagańcem jest dozwolone jedynie w miejscach mało uczęszczanych przez ludzi i tylko w sytuacji,gdy posiadacz ma możliwość sprawowania kontroli nad jego zachowaniem) – pies rasy uznawanej za agresywną lub pies w inny sposób zagrażający otoczeniu powinien mieć nałożony kaganiec, 2.Nie wyprowadzać psów i innych zwierząt domowych na teren placów gier i zabaw, piaskownic dla dzieci. 3.Usuwać zanieczyszczenia pozostawione przez psy i inne zwierzęta w obiektach i na innych terenach przeznaczonych do użytku publicznego, a w szczególności na chodnikach, jezdniach, placach, parkingach, terenach zielonych. 4.Nie dopuszczać do zakłócania ciszy i spokoju przez zwierzęta domowe

Gość gość
chyba ci sie działy pomyliły

Gość gość
wywies te informacje na swojej klatce schodowej a nie tutaj

Gość gość
płace za psa wiec niech um sprząta odchody - w moim zasranym miescie nawet zwykłych koszy brakuje nie wspominając o koszach na psie kupki

Gość gość
zgadzam się- sprzątam po psie, ale nie wyprowadzam na smyczy i jak szczeka na świeżym powietrzu to niech sobie szczeka w d***e to mam. Dzieci też krzyczą pod blokiem czy w innych miejscach to mam gdzieś, że mój pies szczeka (no chyba, że jest wcześnie rano)

Gość gość
a ile wynosi taki podatek za psa w twoim miescie? 1 zl? pytam z ciekawosci. U mnie tez nie ma specjalnie koszy na psie odchody-ludzie zabieraja pakuneczek ze soba do domu-serio.

Gość gość
malo smietnikow na odchody psie

Gość gość
no ale przecież zwykłe kosze chyba są, więc dlaczego ludzie zabierają psie odchody do domów?

Gość gość
do smietnikow mają ladowac kupki psie?

Gość gość
no jezeli nie ma koszy na psie odchody, to chyba lepiej wyrzucić do zwykłego śmietnika, niż targać ze sobą do domu

Gość gość
nie, nie ma duzo koszy wiec sie nie oplaca isc specjalnie do kosza nie wiadomo jak daleko ale jest czysto ani smieci a ni psich kup. Tzn zdarzy sie ale to rzadkosc.

Gość gość
jak nie sprzatacie po swoich psach to az strach skracac sobie droge przez trawnik :)

Gość gość
u mnie 50 złotych rocznie, ale mniejszy jest chyba za psy ze schroniska (lub zwolnienie z opłat,nie jestem pewna). Chciałabym żeby te pieniądze szły na coś związanego z psami. Tymczasem nie ma u mnie w mieście schroniska (jest w innym, oddalonym o 30minut drogi autem), nie ma parku ani nawet skwerku dla psów, gdzie miałyby miejsce na pobieganie,jakieś atrakcje (jak za granicą), nie ma kosza na psie odchody , o rekuperatorze nie mówiąc (taka fajna inicjatywa władz większych miast, polecam wygooglować). Ja mogłabym płacić więcej, trudno, ale chciałabym żeby za tą kasę było coś związanego z psami