Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Epiduo i Klindacin T

Czy można używać dwóch maści przeciwtrądzikowych na raz?

Polecane posty

Hej. :) Mam pytanie, bo od 2 miesięcy smaruję twarz Epiduo (retinoid), a na to kładłam krem nawilżający. 3 tygodnie temu lekarz wypisał mi maść (taki bardziej żel) z antybiotkiem Klindacin T i nie mówił jak go używać. No więc używam tych leków zgodni z ulotką, czyli Klindacin T rano, a wieczorem najpierw Epiduo, a po 30 minutach Klidacin T (trzeba go używać rano i wieczorem, a Epiduo tylko wieczorem). Czy można używać na noc dwóch maści? Zamierzam na to kłaść żel aloesowy, żeby trochę tą twarz nawilżać, a rano filtr pod makijaż. Aha, i czy to normalne, że po myciu całą twarz mam czerwoną (oprócz okolic wokół ust i bielsze są też skronie)?

Nikt nie odpowie? :(

Up.

Gość baszmir88
Tego typu pytania to tylko do lekarza, interakcje między lekami to rzeczy, na których znają się tylko lekarze. Ewentualnie na ulotce jest informacja o wzajemnych oddziaływaniach.

Gość gość
Specjalnie wyszukujesz stare tematy z episrułło?

Gość gość
Specjalnie, nie widzisz, że to spamerka galdermy? Już zaświniła forum mirasraso, teraz odkopuje episruo, zaraz przejdzie na cetasrlil...

Gość gość
Idź do roboty!

Gość rankowicz77
EPiduo świetny lek na trądzik, mi bardzo pomógł w pozbyciu się pryszczy, a jak ktoś głupoty p... i nie wie czemu to jego problem i jego lekarza:D

Gość gość
takie pytania tylko do lekarza, bo nie wiem czy ktoś tu da radę odpowiedzieć

Gość gość
WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! WONNN ze spamem EPIGÓOOWNA!!! Przestań spamować tym epigoownem!!!

Gość gość
Myślę, ze to nie jest dobry pomysl. Mozesz za bardzo przesuszyc skórę. Kiedy ja byłam na kuracji dermatologicznej to np. dostawalam maść do smarowania na noc i jakis płyn specjalistyczny do przecierania twarzy

w takim wypadku chyba najlepiej skontaktować się z lekarzem swoim który prowadzi leczenie twojego trądziku. Możesz naprawdę przesuszyć skórę możesz się nabawić jakiejś gorszej choroby. Czasem może lepiej przemyśleć jak robić jakieś głupstwa. Nakładając kremy na twarz jak najwięcej nie przyśpieszą twojego gojenia i leczenia trądziku a może tylko pogorszyć twój obecny stan. I nie trzeba tyle spamować żeby się dowiedzieć o tym tylko wystarczy podejść do lekarza.