Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Verrrrra

Pytanie czy ja mam sie juz martwić?

Polecane posty

Gość Verrrrra

Witam. Moja sytuacja obrazuje sie następująco. Brałam tabletki antykoncepcyjne które przestałam brać w styczniu. W marcu 24 (tego dnia powinna wystąpić miesiączka lutowa wypadała na 23.02) po zrobieniu testu i badaniu krwi wyszło ze jestem we wczesnej ciąży licząc od ostatniej miesiączki to 4 tydzien wg bhcg 1323 u/l 4-5 tyg. Cieszyliś my sie z mężem niemiłosiernie. W ubiegły piątek byliśmy u ginekologa (prywatnie)który po zrobieniu usg powiedział ze widać zarodek z całkiem żółtym ale nie ma bicia serduszka ( dodając zdanie które rozbrzmiewa mi do dzisiaj "przy tej wielkości zarodka zazwyczaj juz widać tętno" z mega poważna mina) no trudno mowię sobie wg moich obliczeń to 5-6 tydzien nie musi być widoczne, kazała przyjść za tydzien. W miedzy czasie nie wytrzymałam i umówilam sie dzisiaj do lekarza w medicover który powiedział ze on nie bada usg zbadał mnie tylko normalnie mówiąc ze on nie czuje spulchnienia macicy i ze On ciąży nie jest pewien. Myśle sobie ekstra okazało sie Że w medi. Usg najbliższe 18.. Kw czym lekarz sie nie przejął. Zlecił wszystkie badania i mowię do niego to może chociaż zrobi mi badanie bhcg czy przyrasta... A On tekstem w sumie to nie głupi pomysł!!!! Pytam sie kto jest lekarzem !!!??? Zrobiłam bhcg i przy okazji udało mi sie umówić na usg na jutro bo w pt badanie jest u tej pierwszej lekarki która przyjmuje prywatnie. Bhcg wyszło 67234 u/l co wskazuje na 6-7 a raczej 7 ( co w sumie chyba nie jest możliwe z racji daty okresu) zastanawiam sie czy to wszystko jest normalne. Przyrost bhcg jest prawidłowy chociaż zastanawiam sie skąd od początku taki wysoki pułap. I dodatkowo kiedy mam iść bo mi żyć nie daje czy to serduszko juz bije czy nie... Po prostu nie wiem czy iść jutro i sie zamartwiać..... Pomóżcie proszę

Gość gość
Musisz poczekac na usg moja kolezanka miala podobnie za 3tyg rodzi:-) glowa do gory

Gość Verrrrra
Tylko iść jutro? W pt? Czy może i jutro i w pt? Dziekuje za otuche

Gość gość
Wiesz co, najlepiej robić betę w tym samym laboratorium, bo mogą mieć różne odczynniki i normy referencyjne i ten przyrost może bYć zafałszowany

Gość gość
mysle ze nie masz sie czym martwic, wg bety bylam na usg w 6 tygodniu ciazy i nie bylo bica serduszka. Dwa tygodnie pozniej juz bylo. Moja mala ma teraz poltorej roku. Wiem co przezywasz bo tak samo sie denerwowalam

Gość gość
ach i zapomnialam jeszcze o jednym, ginekolog u ktorej bylam powiedziala mi ze to 'najwyrazniej puste jajo, dziecka z tego nie bedzie'. Moje 'puste jajo' wlasnie kladzie sie spac ;)

Gość Verrrrra
Dziekuje test robiłam w tym samym laboratorium. Chyba doczekam do piątku. Zobaczymy co lekarz powie chociaż potrafią lekarze dobić człowieka:/

Gość Verrrrra
No lekarka powiedziała ze widzi zarodek widzi cialku żółte ale tętna brak no i ta mina jakby miał przyjść koniec swiata. Stad moja panika gdyby powiedziała ze będzie wszystko ok to ja bym uwierzyła ... A tu juz mowa o dwóch scenariuszach o które niepotrzebnie pytałam...

Gość gość
Myślę ze nie masz sie czym martwic, bylam pod koniec 6 tc i serduszka widać nie bylo, tydzień później tez nie dopiero pod koniec 8 tc pokazało sie. Dzis wiem ze owulacja sie przesunela i ciaza byla mlodsza. Powodzenia

Gość gość
Myślę ze nie masz sie czym martwic, bylam pod koniec 6 tc i serduszka widać nie bylo, tydzień później tez nie dopiero pod koniec 8 tc pokazało sie. Dzis wiem ze owulacja sie przesunela i ciaza byla mlodsza. Powodzenia

Gość Verrrrra
A co z tekstem lekarki ze przy tej wielkości zarodka serce zazwyczaj bije? Przepraszam ze tak zameczam ale naprawdę sie denerwuje

Gość gość
nie martw sie na zapas,zazwyczaj nieoznacza zawsze,owulacja mogla byc pózniej poczekaj tydzien i ponow usg

Gość gość
u mnie mniej-wiecej w tym samym czasie tętna nie było. Ale zarodek tez był mniejszy niz liczac z om, beta była proporcjonalna do obrazu usg - czyli za niska jak na wiek zarodka z OM. Powtórzyłam po 4 dniach bete i usg - jedno i drugie bez zmian. Ciąża obumarła. Ale tez kiedy obumarła to beta tez została niska i zarodek był mneijszy niz wynikało z terinów. U ciebie to wyglada inaczej - beta rośnie, zarodek na usg był prawidłowych rozmiarów. Tyle że tetna lekarz nie widział - to sie akurat zdarza w takiej wczesnej ciązy. Na twoim miejscu jeszcze bym sie nie martwiła.

Gość gość
Dziekuje Kochana bardzo dużo dał mi Twój wpis, pełna dobrej nadziei pójdę w pt na usg:)