Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cośjestnietak

(chyba) Nietypowe bóle stawów. Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość cośjestnietak

Cześć, napiszę w skrócie. Jestem kobietą 25 l. , popsuła mi się lewa ręka- od pracy fizycznej, codziennego obciążenia nadgarstka i powtarzającego się ruchu. Wyniki badań: 1 RTG - torbiel galaretowata w nadgarstku 2 RTG- zanik kostny trzonu kości łódeczkowatej MRI - wysięk w czterech stawach nadgarstka, przerost błony maziowej, obraz kości prawidłowy Skierowanie do poradni specjalistycznej na rehabilitację (najbliższy termin-wrzesień). Nie otrzymałam od lekarza żadnej diagnozy. Ręka boli od roku, półtora, od kilku miesięcy nie mogę nią wykonywać podstawowych czynności. Rano boli koszmarnie. Od jakiegoś roku pobolewał mnie też drugi palec lewej stopy- ale niezbyt mocno, bagatelizowałam to. Miesiąc temu się nasiliło i zostało do dziś- boli jak ręka, rano ból b. duży, staw tego palca spuchnięty, nabrzmiały. Również miesiąc temu zaczął się ból w szczęce- po prawej stronie w 'zawiasie'. Czuję tam jakby piasek, pstryka boleśnie przy otwieraniu buzi, czasem tak boli, że uniemożliwia jedzenie. Czy ktoś wie, jakiej choroby to mogą być objawy? Ręka- stopa- szczęka. Dziwne zestawienie. Ból jakby tego samego rodzaju. Dziękuję.

Gość cośjestnietak
dogóryyyyyyyyyyyy....

Gość gość
to sobie podniosę....

Gość gość
myślę, że w takiej sytuacji warto zrobić badanie usg np w http://www.gabinetusg.com.pl/ im lepiej będą zbadane stawy tym większa szansa na dobrą diagnozę

Gość gość
Tu nie chodzi o badania ani diagnoze tylko o leczenie,nie rozmydlajamy problemu

Gość Pinaple
Przede wszystki kupiłabym maść rozgrzewającą. Można dostać w aptece np Dip Hot. Smaruj dwa razy dziennie, lub wtedy kiedy boli. Pomoże rozgrzać od środka i unikniesz nadwyrężania ciąglego, a to bardzo ważne. Dziala też przeciwbólowo, więc sobie pomożesz. A potem no trzeba szukać przyczyny. Nie ma opcji, że nic się nie dzieje, a Ciebie rok boli. Warto pójść do kilku lekarzy i zapytać o diagnozę.

Gość gość
pewnie masz reumatyzm, on atakuje wszystkie stawy mam to samo, zaczęło się w wieku ok 30 lat, najpierw chrupanie w kolanach i przeskakująca szczęka okazało się że to zniszczenie chrząstki, przez jakiś czas brałam suplementy ale nic nie dawały zrób badania: odczyn Walerego Rosego, czynnik reumatyczny u mnie wyszły niby w normie ale i tak widzę że to bzdura, zaczęłam mieć też problemy z kręgosłupem lędźwiowym i haluksami, po wysiłku bolą mnie stopy

Tak jak Pinaple radzę smarowanie maścią rozgrzewającą zmniejsza ona sztywność stawów, usprawnia pracę mięśni i przede wszystkim przynosi ulgę w bólu.

Gość TinkaPinka
Też uważam, że najlepiej postacić na rogrzanie. Taka maść jak np ten dip hot to koszt raptem 10zl a można sobie bardzo pomóc.

Gość gość
no ale to tylko skupianie sie na objawach nie leczy tylko chwilowo przynosi ulge a co bedzie pozniej??choroba sie dalej rozwija zadne masci nie popmoga bo to oszusty

Gość gość
Pomorze napewno znachor Adam z Podkarpacia.

Gość gość
I to jest Jerzy Zięba

Gość gość
Znachor Adam z Podkarpacia ma lepsze sposoby naturalne i zna wiele terapi .

Gość gość
to jedz soebie do podkarpacia i daj juz sobie spokój

Gość gość
gość dziś [09:14 Ortograficzna pojedz i ty napewno ci pomorze jak tak zazdroscisz!

Gość Kozińska
Napewno nie zaszkodzi 4Flex, z naturalnym kolagenem na regenerację chrząstki. Ja bym od razu zaczęła brać....zanim będą wyniki badań, już coć robić ...

Gość gość
tak kolagen jest wskazany przy takich dolegliwościach.

Witam! Skoro padła nazwa naszego suplementu 4Flex to podam Państwu kilka informacji na jego temat. 4Flex to łatwo przyswajalny hydrolizat kolagenu naturalnego pochodzenia. Zawarte w nim bioaktywne peptydy odżywiają tkankę chrzęstną, pomagają utrzymać zdrowe kości, wspierają wzrost i utrzymanie masy mięśniowej. Preparat jest doskonale przyswajalny. Zawarte w nim bioaktywne peptydy kolagenowe są wchłaniane w formie aktywnej. Szybko docierają do tkanki chrzęstnej, gdzie są absorbowane. Zalecane spożycie to zawartość 1 saszetki na dzień. W razie pytań służę swoją pomocą. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex

Gość gość
przestańcie reklamować ten forflex trzeba oczyścić stawy z kwasu szczawionowego

Gość gość
ja spożywam kolagen profilaktycznie jestem już w takim wieku że wolę działać prewencyjnie.

no to wysokiej jakośc***arówki, pasztetowa... dużo kolagenu.

Gość Stanisła_wa
Jestem po 60-tce. I stosuje 4flex . Wole stosować go, bo to łagodny suplement wspomagający stawy i nie powoduje skutków ubocznych. A jak teraz nie zadbam o moje stawy to niestety będę zmuszona faszerować się chemią. A to mój żołądek nie zniesie.

Jak wspomniała użytkowniczka Stanisła_wa 4Flex to dobre wspomaganie stawów dla osób starszych. Dla osób w wieku 50+ zaleca się stosowanie 4Flex Silver + wapń + witamina D. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Natomiast witamina D bierze udział w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystaniu wapnia, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi, utrzymaniu zdrowych kości oraz prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex

Gość gracsorbmisib1988ozrnc
tak kolagen jest wskazany przy takich dolegliwościach. Jasne http://us9.co/32

Gość gość
dna moczanowa

Gość Jannana
Podstawa to lekarz. To om może określić czy nie ma stanu zapalnego. Co nie znaczy że dodatkowo nie można coś przyjmować . Myślę że na miejscu a na pewno nie zaszkodzi wymieniany 4flex. Przy podobnych dolegliwościach stosuje go już od kilku lat

miałam podobne problemy-stawy bolały,kręciły itd... i to uczucie w szczęce-też je znam!!!wszystkie badania w normie a stawy bolą... poszłam na usg tarczycy-okazało się że niedoczynność nie leczona przez lata- i od tego zakwaszony organizm- przez co kwas moczanowy odkładał mi się w stawach... Szukasz inspiracji na ciekawe urządzenie starego wnętrza własnego mieszkania? Wejdź na tego bloga http://tknieciak1998.blog.se/ i znajdź całą masę super pomysłów!

Gość ciekafffska
Pani Agnieszko a są jakieś badania, które potwierdsają skuteczność 4Flex-u? Czy pisze Pani tak, bo tak Pani musi?