Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moja 8 miesieczna corka wazy za duzo

Polecane posty

Gość gość

ma dokładnie 8 miesieci i 6 dni i wazy 9,2 -urodzila się 2,88 czy to dużo? dodam ze ma 75 cm

Gość gość
Nie.

Gość gość
wg mnie tak ,moja rocna córka wazy niecale 11kg,waga urodzeniowa 3320

Gość gość
moja ma 8 i tez wazy okolo 8kg jest w srodku siatki.

Gość gość
Dużo przybrała, ale czym się martwisz, mieści się w centylach.

Gość gość
No sporo ale zacznie niedlugo chodzić to nie bedzie juz tyle przybierać. Mój ma roczek i waży niecałe 10, a urodzeniowa waga to 3kg.

Gość gość
Normalnie. Moja za pare dni skonczy 8msc i wazy równo 10kg i jest krótsza od twojej, bo ma ok 70-71 cm wiec przez to jeszcze bardziej puculowata sie wydaje. Waga ur 3,5 kg.

Gość gość
podejrzewam że te spaślaki mimo 8 miesięcy jeszcze nie raczkują ani nie wstają.

Gość gość
hodujecie grubasy

Gość gość
20,13 sama jestes spaslak !

Gość gość
pppp

Gość gość
Pamietam jak tu ,, madre" panie mowily ze pase dziecko, na gruba rosnie itp. Corka urodzila sie z waga prawie 5 kg i w wieku 8 miesiecy wazyla 10 kg, dostalam porady ze musze ja odchudzac, co ja wyprawiam :p corka od urodzenia byla na 99, 6 ceNtylu, wzrostowo i wagowo, obecnie ma 3, 5 roku i kosci obojczyka jej wystaja, jest na 49.9 centylu, ot taki spaslak mi wyszedl :p , niektore mamy powinny swoje frustracje wylac gdzies indziej...

Gość gość
mój jak miał 4 miesiace ważył 9 kg,klocek był,teraz ma 16 miesiecy i wazy 12 kg,wyglada normalnie,jest do tego bardzo wysoki,nosi rozmiar 98

Gość gość
jak zacznie raczkować i chodzić to zrzuci, czym wy sie martwicie dziewczyny

Gość gość
mój ma 6,5 msc i waży ponad 8 kg ur się z wagą 4370 to aż tak dużo nie przybrał a nie widać po nim tej wagi bo ma ponad 70 cm

Gość gość
Mojama 6 miesiecy 72cm i 8kg :) i wygląda normalnie jak najbardziej

Gość gość
Moim zdaniem bardzo dużo. Mój synek tyle ważył jak miał 14 miesięcy a chudy nie jest

Gość gość
a to ciekawe - moja dziś kończy 9 miesięcy i waży zaledwie 7200g a mimo tego nie raczkuje jeszcze i nie wstaje :P, pewnie też spaślak zdaniem niektórych? starsza miała w tym wieku 8600 i raczkowała od końca 7 miesiąca nie ma reguły

Gość gość
i ta starsza, ważą podobnie jak Twoja, ma dziś 8 lat i całe 21 kg

Gość gość
* ważąca

Gość gość
Wy się nawet chcecie prześcignąć w tym, która ma bardziej fit niemowlaka. To jakiś koszmar!

Gość gość
Nie ma reguły , dzieci są różne...ja mam 2 synków , obydwaj karmieni byli na piersi i co . Starszy synek zaczął raczkować w wieku 6 miesiecy , w 7 miesiącu zacząl mi wstawac i stał w łóżeczku , przy meblach a jak miał 9 miesiecy to juz chodził!!!!!! Wszyscy się dziwili ,nasza pani doktor mówiła ze w swoim życiu widziała tylko 3 takich dzieci. Za to drugi synuś teraz ma 8 miesięcy i ledwo potrafi sam siedzieć , i też waży 9 kg . Dwoje dzieci tak samo wychowywane a rozwijają się całkowicie różnie , Autorko w ogole sie nie przejmuj opiniami innych matek ktore twierdzą że nasze dzieci to spaślaki.... Znam dziewczynkę która mając roczek ważyła 21 kg , takie dziecko mozna nazwac spaslakiem ale nie 8 miesieczne dziecko ktore wazy 9 czy nawet 10 kilo

Gość gość
moja wazy w 8 miesiacu 7,5kg ze szpitala wyszła z waga 2850g.

Gość gość
no trochę sporo. moja urodzila sie z podobna waga bo 2750 a 9kg to ważyła na roczek

Gość gość
Moja jak miała 9 miesięcy ważyła 9,200 teraz ma 12 miesięcy i waży 9,500, zaczęła raczkować, chodzić i ma dużo ruchu, wygląda normalnie, nie przejmuj się! Moja najstarsza córka jak miała 11 miesięcy ważyła 13 kg, to był klocek, a teraz nastolatka i laska z niej.

Gość długa jest więc waga może być
Wiesz co.. wydaje mi się, że dobrze waży. Tzn. ogólnie to waży sporo, ale ma przecież 75cm. Więc nie jest źle. Twoja córka jak na 8 miesięcy jest dosyć długa, więc waga ok. Niedługo zacznie się bardziej ruszać i waga przystopuje. Jak Cię to uspokoi to porównaj z moim synem(z tym, że piszę o chłopcu.) Waga urodzeniowa 2800. Na 9 miesięcy (i kilka dni) 8830kg i 70cm, 12m- 9440kg , 13m- 9490kg i 73cm

Gość gość
moj syn ma 7 miesiecy i wazy 9,300 dzis byl na szczepieniu i pani doktor powiedizla ze wszystko jest ok i z jego waga i ze wzrostem

Gość długa jest więc waga może być
Tak jak pisałam, wszystko zależy od wzrostu. Ciężko, żeby np. dziecko mające 85cm, ważyło 9kg,bo to za mało. Tak samo te 9kg to dużo przy długości np. 65cm. A tak w ogóle.. to dziecko średnio w ciągu pierwszego roku życia powinno przybrać ok 6kg. (mowa o dzieciach z wagą urodzeniową 3300-4000kg).. plus/minus 0,5kg. Wiadomo, że dzieci poniżej 3kg powinny troszkę nadrobić, ale raczej do roku nie powinny przekroczyć 10kg (chyba, że by były jakoś bardzo wysokie i wzrost w cm w ciągu roku byłby bardzo duży).