Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kolor fioletowy jest tylko dla dziewczynek

Polecane posty

Gość gość

mam wózek i fitelik w tym kolorze, co drga osoba mowi mi ze to dla dziewczyki. A mam chlopca!

Gość gość
wiesz, niektórzy sa ograniczeni i mysla stereotypowo a odpowiadajac, nie nie tylko dla dziewczynek

Moim zdaniem nie. Mój mąż czesto nosi fioletowe i różowe koszule ( takie jasne odcienie) i wygląda bardzo męsko.

Gość gość
To ja tez pomoge autorce-nie,kolor fioletowy nie jest tylko dla dziewczynek.Zreszta zaden kolor nie jest zarezerwowany tylko dla dziewczynek.

Gość gość
ja mam wlasnie liliowy wózek i fotelik i wkurza mnie to sugerowanie, ze woże syna w dziewczyńkich kolorach

Gość gość
rózowe koszule są dla gejów

Gość gość
Żaden kolor nie jest zarezerwowany tylko dla dziewczynek

Nie wydaje mi się, żeby mój facet był gejem :D. Różowy =gej: tak myślą ludzie ograniczeni i z kompleksami.

Gość gość
A ty tyle wiesz o gejach w rozowych koszulach?Ja akurat znam mezczyzn,ktorzy gejami nie sa i rozowa koszule wloza.

Gość gość
Znam dwóch gejów (para) którzy lubują się w czerni a różu żaden z nich by nie ubrał . Jejki kto was ludzie płodził że macie takie poglądy , półgłówki za Czernobyla?

Gość gość
ja niestety myslę stereotypowo i w liliowym wózku syna bym nie woziła (sama mam liliowy na białym stelażu- sorry ale chłopiec wyglądałby w nim komicznie). Uważam, ze sa kolory zarezerwowane dla dziewczynek. facet w różu czy fiolecie wyglada jak pedał. Jednakze to jest moje prywatne zdanie i nikogo nie krytykuję- żeby nie było ;P

Gość gość
chłop w różowym? gej jak nic!

Gość gość
Jak ktoś myśli stereotypowo bo inaczej nie potrafi to jest ok jeżeli daje zyć innym i przyznaje że jego prywatne spojrzenie na sprawę nie jest racją generalną. Ja uważam że tak głupie bariery jak te kolorystyczne można śmiało przełamywać bo od nich jak po nitce do kłębka rodzą się w przyszłości i inne.

Gość gość
Ja tez mam fioletowy fotelik i wozek. Kupilam taki kolor specjalnie poniewaz uwazam iz jest to kolor uniwersalny. Najpierw wozilam w nim corke a teraz syna.

Gość kołowrotek
ja mam ciemno filetowy wózek dla chłopca i w sumie cieszę się że mam syna, bo 99,9% ubrań dla dziewczynek jest w obrzyganych odcieniach różu i tak też 99% dziewczynek chodzi ohydnie ubranych, chłopca łatwiej fajnie ubrać. Tylko błagam nie wylatujcie z tekstami, że wasze córki są dizajnersko odziane i nie na różowo absolutnie i w życiu nigdy ach, och! wystarczy wyjść na ulicę i minąć grupę przedszkolaków i kilka mamuń z córeczkami :( smutek i żal w kolorze pink :D

Gość gość
A co wy macie do rozu? Lubie ten kolor, mnie juz nie wypada go nosic w nadmiarze to ubieram w niego corke ona jest jeszcze mala i jej bez roznicy w czym chodzi wiec o co chodzi?!

Gość gość
Ja dla synka kupowałam cały komplet pościeli do łóżeczka właśnie w kolorze fioletu.

Gość gość
Ja specjalnie dla chłopca fioletowego wózka bym nie kupiła ale gdyby ktoś mi np. oddał, miała okazję kupić używany w dobrej cenie czy zostałby mi po córce to nie robiłabym tragedii. Sama mam urodzić dziewczynkę i wózek mam kremowo-granatowy, pościel brązowo-kremową i w ogóle nic w różu ale spacerówkę mam zamiar kupić fioletową (ale ciemną, nie żaden liliowy czy inny jasny kolor). Nie przejmowałabym się gadaniem innych. Poza tym jeśli chodzi o te kolory to mi też fiolet pewnie skojarzyłby się z dziewczynką ale gdyby się okazało, że to jednak chłopiec to szokiem by to nie było. Dlatego unikam mówienia "jaki ładny chłopiec/dziewczynka" gdy nie znam płci, żeby nikogo nie urazić.

Gość gość
kiepska ta reklama, same pstrokate wzory

Gość gość
A my z mezem mamy upatrzona spacerowke dla syna w kolorze bialo fioletowym:P biale boki,fioletowe siedzisko,taki ciemny fiolet. Nawet nam do glowy nie przyszloze to dla dziewczynki.

Gość gość
ja bardzo lubię fioletowy, ale to kolor , moim zdaniem , raczej dla dziewczynek więc mojego synka nie ubieram w fiolety.

Gość gość
Nie ma koloru "dla dziewczynek" A te,co wyzej sie wymadrzaja o gejach i rozowym-bo nie widza nawet ,ze tu o fioletowym-to ograniczone polglowki.

Gość lewira
żenujące jest to czytanie, że chłopiec w liliowym wózku wygląda jak pedał.... Jeśli juz to GEJ a nawet jeśli to coś komuś przeszkadza w gejach w ogóle?! Żaden kolor nie jest zarezerwowany dla nikogo, mój syn biega w różowej bluzie i wygląda super.

Gość gość
Faktycznie obled z tym rozem dla dziewczynek, ciezko cos kupic w innym kolorze. Cora kuzynki nie cierpi rozowego, za to uwielbia niebieski, wiec zawsze poluje na cos dziewczecego w tym kolorze, ale to jak szukanie jednorozca :)

Gość gość
Ja mam wózek jasno beżowy dla synka. Tez slyszalam że to kolor dla dziewczynki. Odpowiadalam ze kolor ma tez pasowac do mnie, w koncu to ja go pcham ;-) Ludziom nie dogodzisz.

Gość gość
mój syn miał fioletowy wózek z odcieniem w środku liliowym oryginalnie nazywał sie crown blue,ale niebieskiego w nim nie było raczej pod fiolet i liliowy ,mi się podobał jak by się podobał różowy to też bym jeździła mam w d***e innych i czy pasuje do płci .

Gość gość Aga
jest wiele odcieni fioletu, są bardziej blade wpadające w błękit lub szarość lub w czerwień i róż, te pierwsze bardziej nadają się dla mężczyzn

Gość gość
Ja specjalnie szukałam ciemnego kolorystycznie ale nie nudnego burego wózka. I kupiliśmy dla syna taki szaro-fioletowy, ten fiolet taki zwykły ciemny, czarna kieszeń pod spodem, czarne koła, stalowy stelaż, tzn aluminiowy. Do tego szara torba na rączkę. Uważam, że kolorystyka bardzo uniwersalna. Gondola fioletowa z szarymi bokami, głeboki podobnie, budki fioletowe i nakrycia też, tylko fotelik cały szary z budką i nakryciem. Przede wszystkim dobrr kolory na których nie widać tak ubrudzeń czy kurzu.

Gość gość
Ja kupilam dla syna oliwkowy. Ale niestety pekl stelaz, gdy zablokowalam skretne kola do jazdy na wprost. Wiec wyjelam moja wielka karadejke po corce- brazowa z daszkiem niebieskim w brazowe kwiaty. Przynajmniej pokonam kazda powierzchnie i pogode na 4 pompowanych kolach. W d mam co mysla inni.