Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ubranko na wyjście ze szpitala

Polecane posty

Gość gość

W maju rodzę pierwsze dziecko, dużo ubranek dostałam od siostry, szwagierek itp. więc nie kupowałam nowych bo jeszcze miałam czas, potem wylądowałam w szpitalu i teraz muszę leżeć więc zakupy odłożę na później, jak już urodzę, na początku poradzę sobie z tym co mam. Ale chcę kupić chociaż dwa nowe komplety ubranek na wyjście ze szpitala no i potem na szczepienia itp. Chcę kupić body i pajacyk oraz komplet śpioszki plus kaftanik. No i moje pytanie - jaki rozmiar? Kupować 56 czy od razu 62? A może jedno w takim a drugie w takim? Nie chcę żeby okazało się za małe ale też nie chcę żeby dziecko się topiło w tych ubrankach. Poradźcie proszę.

Gość gość
Ja osobiście kupiłabym na 56

Gość gość
ja tez kupilabym 56. Syn wazyl niecale 4kg, mial 58cm, a pierwsze 2 tygodnie nosil ubranka przewaznie w tym rozmiarze

Gość gość
Również 56. Ewentualnie część takich a część 62

Gość gość
kup 56...ja całą ciążę miałam duże dziecko, i rzeczywiście corka urodziła się spora wagowo, ale jednak ciałkiem mała, zbita i krótka :) 51 cm i te 56 były w sam raz. Miałam kilka tych na 62 i były duzo za dużo, szczególnie rękawy za długie, wiec przyda Ci się na pewno kilka zmian na 56 (choćby 3,4 pajacyki i tyle też body, więcej nie kupuj)

Gość gość
Dzięki za pomoc bo czasem czytam, że na 56 się nie opłaca kupować bo dziecko nie założy itp. i już sama nie wiedziałam

Gość gość
sporo wyborow dla nowprodkow jest no spoko jest :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Ja miałam pojedyncze sztuki na 56 i całą resztę wyprawki na 62. Ale oboje jesteśmy wysocy (mąż nawet bardzo).