Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pupy

Polecane posty

Gość gość

jak dbacie o higienę intymną dzieci? Ja nie stosuję zbyt wielu zabiegów - biorę po prostu dzieciaka pod kran i ją myję (mydłem do higieny intymnej neutralnym do codziennego użytku, takie jakie stosowano w szpitalu). Chusteczkami zbieram po prostu kupę i używam ich poza domem, ale tak to jest woda. Kremów nie daję dodatkowo. Problem bo robi się coraz cięższa :) I trudno mi ja utrzymać na jednej ręce....

Gość gość
syn 11mcy - scieram wszystko chusteczkami z pampersa, a wieczorem kąpię. żadnych odparzeń praktycznie. przez cały czas zużyłam niecały sudocrem.

Gość gość
Moja córka ma skłonności do odparzeń, więc przy każdej zmianie pieluszki przemywam pupę chusteczkami i smaruję zapobiegawczo kremem przeciwko odparzeniom. Jeśli mimo wszystko pupa sie odparzy, to stosuję sudocrem na małe krostki, a jak sa poważniejsze to tormentiol-maść z apteki. Tylko ona w takiej sytuacji pomaga.

Gość gość
mój synek ma 14 miesięcy. Na początku kupowałam waciki kwadratowe, miseczka z wodą i odrobiną mydła, maczałam wacik w wodzie i tak wycierałam i tym w domu a na dworze chusteczkami-wg mnie huggies jasno brązowe są najlepsze. Obecnie albo chusteczki albo pupa pod kran tzn stawiam go w wannie i myje prysznicem. Dodatkowo używam sudocreamu, bo jednak nosi jeszcze pampersy i jak nie smaruje to robi się lekko czerwona, ale co się dziwić jak on teraz tak się nie raz zabawi że cały zlany przylatuje dopiero, wcześniej sygnalizował po jednym siknięciu, że ma pampersa "pełnego" :]

Gość gość
mamy z problemami odparzeń - pomyślcie czy to nie od chusteczek. Niektóre są bardzo hardcorowe i aż śmierdzą jak się je otwiera. Moja na przykład tolerowała tylko te z Humany i to wersja Sensitive. Ale tak jak autorka - uważam że mycie pod wodą jest najlepszym rozwiązaniem, po każej kupie przynajmniej i po całonocnej zasikanej pieluszcze.

Gość gość
moja ma 7 miesięcy, pannę na rączkę i pupa do umywalki, panna klęczy na kolankach z wypiętym tyłkiem :D mojej pupa się bardzo podrażnia, kupę zbieram chusteczkami (często płuczę je wcześniej w wodzie, by chemikalii się pozbyć albo w zaparzonym rumianku) i pupa do umwalki, potem osuszanie, czasem chwila wietrzenia, krem (nivea na odparzenia lub inne). jak jest siku, to tylko zmiana, bez mycia, wycierania chusteczkami (bardzo podrażniają) i kremowanie

Gość gość
ja pisalam o synku 112 mcy - wlasnie u nas odparzen nie ma tylko przy chustkach z pampersa. zdarzy sie czasen troszke czerwone, ale to na przyklad jak sie zdarzy ze mu sie w srodku 'nie pouklada' wszystko.

Gość gość
gościu z 22:05 u nas to nie problem chusteczek, po prostu pupcia wrażliwa bo używaliśmy wszystkich możliwych a zaczerwienienie pojawia się TYLKO jak nie posmaruje pupy, np. raz mu wymienię pampersa jak na pupie nie ma już kremu (moje jedno posmarowanie starcza na 2-3 pampersy) to przy następnej zmianie będzie leciutko zaczerwieniona-posmaruje i jest już spokój. :) I owszem jak jest uczulenie to najpierw zmienia się chusteczki potem pieluszki :)

Gość gość
11 mcy mialo byc :P

Gość gość
no a jak jest tylko siku to kremujesz po tych bakteriach? :/ fuj.