Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Turek

Polecane posty

Gość gość

Jacy są Turcy w związku? Zazdrośni? Kontrolujący? Za co mozna sie spodziewać dostania od niego w twarz osobno lub przy ludziach? Czekam na odpowiedzi. :)

Gość gość
Głupie pytanie. Za to samo co od polskiego chama i damskiego boksera.

Gość gość
Tak, ale Turcy maja trochę inna kulturę. Dlatego pytam. Oni inaczej postrzegają bycie z kobieta i jej stosunki z innymi mężczyznami.

Gość gość
Kolezanka byla z jednym turasem,grozil jej nożem,bil,kopal byl mega zazdrosny,doszukiwal sie kochanków,traktowal jak szmatę,na koniec zrobil jej dziecko,a potem sprowadzil sobie zone ze swojego kraju, kolezanka od niego uciekla do innego turasa ,który stal nad nią z siekiera!!! Szkoda mi tylko tego chlopczyka który na to wszystko patrzyl!!

Gość gość
Jedna moja znajoma byla z kurdem,to naplul jej w twarz i ja wyzwal bo koledzy zadzwonili do niego i powiedzieli ze ja widzieli na dyskotece(mimo iż to bylo klamstwo,gdyz wieczór spedzala wtedy w domu,i kiedy on wpadl wsciekly ona lezala w lozku)

Gość gość
Znowu naiwna polka daje sie omotać

Gość gość
Faktycznie wielu jest chamskich i zaborcxych, ale są też wyjątki. Znam przypadek kilkuletniego już związku Polki z Turkiem bez żadnych rękoczynów i bezczelności - faktem jednak jest, że Turcy lubią czuć, że to oni rządzą w związku więc rzeczywiście lepiej mieć ugodową naturę - nie jest jednak powiedziane, że każdy bedzie bił i poniewieral. Ale to są właśnie rzadkie wyjątki niestety.

Gość gość
Wiele kobiet tak naprawde sie nie przyznaje do tego ze są bite. Ale znam przypadki gdy w momencie w ktorym kobieta chciała wyjść ze znajomymi i prosiła o zostanie męża z dziećmi to albo wprost zostawało jej zabraniane owe wyjście albo w momencie w ktorym miała Wychodzić jej maz sie spoznial, i to całkiem sporo.

Gość gość
"gość Głupie pytanie. Za to samo co od polskiego chama i damskiego boksera. gość Tak, ale Turcy maja trochę inna kulturę. Dlatego pytam. Oni inaczej postrzegają bycie z kobieta i jej stosunki z innymi mężczyznami". To ja to pisałam i znam turecką kulturę oraz mieszane małżeństwa, więc nie bez powodu napisałam to, co napisałam. Jak się chce psa uderzyć, to kij zawsze się znajdzie. Nie ma czegoś takiego jak jedna turecka kultura. A jeśli chodzi o religię, to lepiej, żeby wybranka była dziewicą. Poza tym niemile widziane są związki przed ślubem, ale w miastach jest dużo więcej swobody i tam się widuje pary. W konserwatywnych, wiejskich rejonach może to zostać zrozumiane jako hańba dla rodziny, ale tego jest już coraz mniej.

Gość gość
"gość Faktycznie wielu jest chamskich i zaborcxych, ale są też wyjątki. Znam przypadek kilkuletniego już związku Polki z Turkiem bez żadnych rękoczynów i bezczelności - faktem jednak jest, że Turcy lubią czuć, że to oni rządzą w związku więc rzeczywiście lepiej mieć ugodową naturę - nie jest jednak powiedziane, że każdy bedzie bił i poniewieral. Ale to są właśnie rzadkie wyjątki niestety". Bzdury. Można lubić rządzić w związku, ale nie bić. Bicie to cecha nie jakiegoś narodu, tylko charakteru jakiegoś człowieka. U nas w Polsce jest tak samo mnóstwo małżeństw i par, gdzie kobiety są bite, tylko ze wstydu lub strachu o tym nie mówią innym, a mężczyźni biją je tak, żeby nie było widać. Tylko prościej posługiwać się stereotypami, bo Turek to inny, to musi być zaraz dzikus. W obu krajach są ludzie bijący i terroryzujący swoje żony, w obu są normalni i dobrzy ludzie. Tylko trzeba umieć ich odróżnić.

Gość gość
"gość Jedna moja znajoma byla z kurdem,to naplul jej w twarz i ja wyzwal bo koledzy zadzwonili do niego i powiedzieli ze ja widzieli na dyskotece(mimo iż to bylo klamstwo,gdyz wieczór spedzala wtedy w domu,i kiedy on wpadl wsciekly ona lezala w lozku) ". Kurd to nie Turek, to po pierwsze, więc nie do tego wątku. Po 2 - jeden był zły, jak tu napisałaś, a drugi będzie w porządku.

Tak tak, pocieszajcie się oczerniając Polaków. Na pewno wam ulży po kolejnym ciosie z muzułmańskiej ręki.

Gość gość
Gość 00.38.43 Tak się składa, że to wlasnie ten Turek sam ma podobne zdanie na temat swoich rodaków więc nie są to takie zupełne bzdury. To tak jak twierdzić, ze fakt, że Polacy duzo piją jest bzdurą, bo piją ludzie we wszystkich krajach. A przecież pozostaje prawda, że w niektórych ten problem jest duży i do nich należy wlasnie nasze państwo.

Gość gość
Nie piszę tego Dave, by oczerniać Polaków, tylko by pokazać, jak to wygląda. Znam kilka par, w których nikt nie zdawał sobie sprawy, jak maltretowane są te kobiety. Trwało to kilka lat, zanim się wydało. I tak samo ukrywa się to u nas, jak w Turcji. Jak ktoś jest agresywny, to bez względu na jego kraj i kulturę trzeba od niego uciekać jak najdalej. Najważniejsze to starać się poznać jak najlepiej drugą osobę i nie bagatelizować z powodu emocji oznak, że coś jest nie tak. Znam wieloletnie małżeństwa polsko-tureckie i są bardzo udane. Ale były i takie, gdzie kobiety były bite. Nie da się jednak z tego zrobić reguły, że to dlatego, że to Turek lub Polak. Ktoś po prostu ma skrzywioną psychikę, więc bije.

Nie piszesz tego by oczernić Polaków, ale by wybielić Turków. A każdy, kto miał z nimi do czynienia- wie jacy są, zwłaszcza jak już wizę unijną uzyskają. Jakoś nie czytam o bijących Niemcach czy Francuzach. Za to wszędzie pełno topików o agresywnych muzułmanach, a pod nimi pocieszycielki piszące "bądź twarda i przyjmuj dzielnie tureckie ciosy, bo Polacy to już w ogóle są fatalni". Może jakaś dziewczyna, która świata nie widziała w to uwierzy. Ogarnięta i świadoma- na pewno nie.

Gość gość
Upnac Ci w ryj turecka kurtyzano?

Gość gość
Macie cos jeszcze? Bo tez ciekawa jestem.

Gość gość
Mieszkam w UK znam kilka par polsko-tureckich, angielsko-tureckich. To prawda, że Turek to inna kultura, ale porównałabym ją trochę do naszej tradycjonalistycznej. W sensie, to jego obowiązek zarabiać na rodzinę, a kobieta siedzieć ma w domu i zajmować rodziną. Trochę się zdziwiłam też, bo nie zauważyłam jakoś braku szacunku czy jakieś przejawy przemocy. Wręcz przeciwnie, o kobietę dbają i to czasem aż przesadnie. Boli cię brzuch, to nie wstawaj, poleż cały dzień w łóżku :P No i zazdrość... Oj są zazdrośni są. Wypady z koleżankami na imprezkę? Zapomnij. Krótsza sukienka? Co najmniej do kolan (chociaż to akurat mnie się podoba). Nie mylcie Kurdów z Turkami, to nie to samo. Kiedyś nawet Turek przestrzegł mnie przed Kurdami, mówiąc, że kobiety są przez nich traktowane jak psy. Jestem zdania, że wszędzie są dobrzy i źli ludzie, taki który będzie szanował no i taki który przyłoży. Ważne to mieć oczy otwarte i w razie czego nie bać się odejść.

Gość turkologia
Jesteś maso i lubisz być szmacona -bierz Turasa . Lubisz to w wersji hardcore -bierz Kurda ! Proste ?

Gość gość
Kiedy pustaki zrozumiecie, że oni są wszyscy tacy sami i nie ma wyjątków!

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
We Francji kobiety nie są bite? W zeszlym roku zmarło lub zostało zabitych ponad 100 kobiet w wyniku domowej przemocy. Nadal co 10 kobieta jest bita. Francuska tv wciąż nadaje społeczne publikacje na ten temat. Mieszkam tu.