Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym domyć krem z filtrem z buzi noworodka

Polecane posty

Gość gość

Z racji na pogodę zaczęłam smarować buzię mojego 3 tyg dziecka kremem z filtrem mineralnym. Codziennie myję mu buzię przegotowaną wodą, ale widzę, że ten krem nie chce schodzić. Zostają na buzi białe ślady. Macie jakiś sposób czym to dobrze doczyścić? Nie chcę nadmiernie trzeć buzi, raczej też chyba nie powinno się myć twarzy tak małego dziecka jakimiś mydełkami... Krem jest specjalnie dla dzieci od 1 dnia życia, ale mam wątpliwości czy pozostawiony i niedokładnie umyty nie będzie szkodził.

Gość taka ja mama
Oliwką spróbuj przetrzeć

Gość gość
Nie powinien szkodzić. Jesli jest o 1 dnia życia. Ja nigdy nie scieralam kremu. Jak nie ma żadnej wysypki to bym nie zmywala.

Gość gość
pumeksem gruboziarnistym

Gość taka ja mama
Taa..może szlifierką..?

Gość gość
trzeba zmywać. Najlepiej olejkiem myjącym lub wspomnianą wyżej oliwką.

Gość gość
To co ty za krem kupiłaś ze się nie zmywa

Gość do LITERKI
domestos + ace w stosunku 2:1

Gość gość
a ty noworodka na slonce wystawiasz????

Gość gość
co w tym dziwnego ze noworodek jest na sloncu???

Gość taka ja mama
idąc na spacer w słoneczna pogode trochęciężko uniknąć słonca..? Gosciu..

Gość gość
chyba ma żółtaczkę, to jedyne wytłumaczenie.

Gość gość
Jaki to krem ?

Gość gość
a probowalas mokrymi chusteczkami? jak moja cporka posmarowala se cala sudocremem i jeszcze jakims kremem to tylko chusteczki nawilzane, takie do pupy pomagaly

Gość gość
po to ma sie parasolke do wozka!!! poza tym dzieci do 6 msc powinny przebywac tylko w cieniu. Poczytaj sobie o tym.

Gość karrammba
Male dzieci nie powinny byc na sloncu, wszedzie o tym trabia...poza tym tak male dziecko jezdzi chyba w gondoli, wiec nie problem chronic dziecko. Skora takiego maluszka jest bardzo cienka i nie powinna byc wyslawiana na dzialanie promieni slonecznych.

Gość gość
no a jest wiosna... jak bedzie lato i zdarza sie tygodniowe upaly to wogole nie wychodz z dzieckiem na dwor!!!!!! wloz je do lodowki! co za kretynizm

Gość karrammba
oczywiscie, ze na dwor wychodz, ale dziecko chron przd sloncem i od tego jest budka i parasolka. Wystaw najlepiej noworodka na slonca, niech dozna udaru....

Gość gość
tylko, że teraz jest gorsze słońce niż w lecie :o Boże co za tumany tu siedzą! Dziecko powinno być w cieniu i nie powinno się smarować żadnymi filtrami! Dzięki temu lepiej będzie przyswajało wit. D

Gość gość
tak, bo najlepiej to wsadzić dziecko do gondoli i prowadzić ją tyłem żeby przypadkiem słońce nie wpadło do środka. Albo w ogóle pozasłaniać dziecko ze wszystkich stron parasolkami. Wiadomo, że nie wystawia się dziecka żeby leżało plackiem na słońcu, ale nie da się słońca uniknąć. Po to są kremy ochronne. Ktoś pytał jaki to krem - Pharmaceris baby z filtrem mineralnym +50

Gość gość
nie przechodzmy odrazu ze skrajnosci w skrajnosc ale jezeli az tak bardzo idealnie chronicie dzieci przed delikatnym wiosennym sloncem to co robicie latem? opatulacie je cale? zeby nie daj Boze nie dostal sie promyk slonca do gondoli. przeciez od wiosennego slonca dziecko odrazu nie dostanie udaru bo latem naprawde nie moglby wcale byc na dworze. a naturalna wit d?

Gość gość
Moze tak chociaz sprawdzic w google zanim napiszesz, ze dziecko doznalo poparzenia, bo ty wozek na slonce wystawiasz...

Gość gość
Słońce zawiera witaminę d3 i wskazane jest,wystawiać na chwilkę dziecko buzia do słońca,nie wiem gdzie chodzilyscie do szkoły matki- polki

Gość gość
taaa, jak slonce zawiera vit D, to moje pytanie gdzie ty chodzials do szkoly??????

Gość gość
nie, one przeciez pisza zeby nie smarowac dziecka kremem z filtrem, ale w zadnym wypadku nie pozwolic by promyk slonca wpadl do gondoli. pozaslaniac z kazdej strony pielucha i parasolka. wtedy bardzo duzo wchl;onie tej wit d

Gość gość
Przy odpowiednim nasłonecznieniu, ilość wytwarzanej Witaminy D w naszej skórze jest w pełni wystarczająca. Oznacza to, iż nie trzeba a nawet nie zaleca się czerpać ją z dodatkowych źródeł. Aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie, wystarczy bowiem 15-20 minut na słońcu. Należy pamiętać, aby nie przesadzać, gdyż dłuższy pobyt na słońcu nie jest zalecany, jest on niezdrowy a zarazem niebezpieczny.