Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama Domina

jakie probiotyki dla niemowlakow

Polecane posty

Gość gość
zależy z jakiego powodu.

Gość gość
Najlepiej idz do apteki i powiedz z jakiego powodu chcesz probioty tam najlepiej doradza. Inne sa np z powou problemu z brzuszkiem a inne przy antybiotyku.

Moja córeczka po urodzeniu miała podawany antybiotyk. Podawałam jej potem przez 3miesiące probiotyk Latopic aby odbudować jej mikroflorę . Ten probiotyk polecił mi mój zaufany pediatra. Mówił, że Latopic ma polskie szczepy, jest przebadany, polecany przy alergii, nie zawiera gluteny i laktozy. Same pozytywy:) Jestem z niego zadowolona i nadal po niego sięgam gdy coś się dzieje.

Gość gość
dflor w kroplach, jest jeszcze biogaja bodak, tez w kroplach, od 1 dnia zycia

Gość gość
* dicoflor w kroplach cos mi ucielo wyzej

Gość gość
Dicoflor 30 w saszetkach, rozpuszcza się w letnim płynie (mleko/woda/sok). Przerobiłam wszystkie, mam dziecko, które od 2 mies. przyjmuje probiotyki - nie ma lepszego. W kroplach jakby lżej działał (stolce, częstość i konsystencja ciężko wciąż było przywołać do ładu). Po saszetkach jak reką odjął.

Gość gość
wszystko fajnie ale jesli polroczniak jest na piersi to nijak nie podasz mu preparatu rozpuszczonego w wodzie, po pierwsze dlatego ze dopiero wprowadza sie mu pokarmy a po drugie dlatego ze moze nie umiec / nie chciec pic z butelki; ja nie mialam ochoty uzywac butelki tylko po to by saszetke w wodzie rozpuszczac - skoro mialam krople; u nas krople spisuja sie swietnie