Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiem,ze wiekszosc z was wkurze,ze sie wtracam ale

Polecane posty

Gość gość

Juz dzis wiem,ze w polsce dla dziecka czapka to MUSI byc dla zasady. 20 stopni a nie widzialam ani jednego malego dziecka bez czapki. Niektore w szalikach i czapkach z uszami,takie wiazane. Najgorzej ubrane by te przedszkolne co panie wyprowadzily na spacer,bo opatulone jak z samego rana.

Gość gość
Nie wiem jak u ciebie ale u mnie wieje i jest około 14' z tym że wiatr porywisty, gdyby moje dziecko czapki nie miało pewnie za kilka dni bym siedziała w poczekalni do lekarza, wiec niby po co mam dziecko i siebie na to narażać, bo jakas pani X mądruje przez neta że czapki dzieci nie powinny nosić? Jakoś dzieci koleżanek które czapek nie zakładają to stekają że dzieci 3 tydzień na antybiotyku, jedno ma zapalenie ucha a inne oskrzeli, wiec ja tam wole czapke a nie udowadnianie świtu jaka to super jestem i hartuje dziecko.

Gość gość
Moje dziecko wyszlo trano o 7 bez czapki i mialo tylko bluze cieplejsza na bluzke. Poszli na plac zabaw, to panie kazaly dzieciom zalozyc wszystko, wczym przyszly rano (niektore na serio nosza czapki) i mala wrocila spocona, bo panie zabranialy zdjac bluze, a u nas 18 stopni w cieniu.

Gość gość
a tam ja dzisiaj widziałam cała masę dzieci bez czapek w samych bluzach ,tylko rano na żłobku dzieci były na dworze i miały czapki i niektóre grube kurtki nie wiem dlaczego skoro te bachory wożone są autami ,bo k***a nawet zaparkować swojego auta pod domem nie mogę przez tych padalców co wożą dzieci rano a potem odbierają i blokują przejazd .

Gość gość
Ale ja napisalam o 20 stopniach a nie 14:o a to jest duza roznica. Nie mowie ogolnie o calej polsce,a o moim regionie 20 stopni w cieniu,bez ostrego slonca,ale sloneczko dogrzewa i lekki wiaterek od czasu do czasu. Lekki. Nie porywy nawet. Tak normalnie bezwietrznie.

Gość gość
Nie wiem gdzie ty widzisz te dziexi ale wlasnie czekam na dziecka w zlobku i wychodzilo z 15 dzieciakow. Zadnego w kurtce nawet nie widzialam....

Gość gość
dasz mi na leki jak mi dziecko zawieje?

Gość gość
he no właśnie niech napiszę gdzie,a nie uogólnia całą Polskę :D

Gość gość
Ale czym ma zawiac,jak u nas nie ma wiatru?:o ja nie wiem jaku ciebie jest,nie wiem jak dziecko ubierasz,twoja sprawa, ja pisze ze u nas cieplo,temperatura pokojowa bez wiatru i wszystkie male dzieci w czapkach. O tych ciit starszych nie mowie,tam przewaga juz bez czapek,3-4latki, oprocz przedszkolakow,bo panie prowadzily je jak na mroz ubrane. Te z matkami ubrane byly madrze,ale zadne dziecko1-2 letnie nie bylo bez czapki. Tzn byly male cyganiaki:P ale polskie dzieci bez wyjatku w czapkach.

Gość jghunec
Moje ma 14 miechow i jak jest powyzej 11 st to czapki nie zakladam no chyba,ze bardzo wieje.

Gość gość
A gdzie ty mieszkasz ze masz 20 stopni

Gość nieeee peee
nie, pewnie, bo lepiej tak jak księżna Kate i książę Wiliam - sami poubierani, wiatrzysko takie, włosy rozwiewało, że się księżniczka ogarnąć nie mogła, w długim płaszczu zapięta pod szyję, ten w garniturze, a dziecko bez czapeczki, w krótkich spodenkach, gołe nóżki. Spoko.

Gość gość
Ja nie uogulniam,podalam przykladowa temperature i warunki atmosferyczne u nas i jak dzieci poubierano. Nie wnikam jak jest u was na drugim koncu i jak wy ubieracie. Nie kaze wam rozbierac dzieci. Skomentowalam co dzis widzialam z mezem i tylko tyle. To wy gadacie,ze dziecku na wiatr czapki nie zdejmiecie ,to niezdejmujcie jak u was wieje. Ja pisze,ze u nas wiatru nie ma i jest cieplo a dzieciaki poubierane. Tylko tyle.

Gość gość
Nie napisze skad,bo z mojego miasta sa tu jeszcze 2 osoby i sie znamy i nie chce by wiedzialy,ze to ja:P jeszcze tez czapki moze wkladaja:P miasto na podlasiu,tyle napisze.

Gość gość
u mnie jest ciepło 22 st słońce było przez chwilę ,teraz się robi ciemno ,będzie burza ,widziałam dużo dzieci bez czapek w tym mój ale on chodzi bez czapki już dawno zrobiło się ciepło zaczął zdejmować i już się przyzwyczaił .

Gość gość
No ale ja akrat dzis bluze zdjelam i w krotkim rekawku szlam i wiekszosc tak byla,wiec tym bardziej czapek nie rozumiem,do tego wiazanych pod szyja. Nawet nie plociennych kapelusikow czy tez czapek z daszkiem.

Gość gość
A co masz do czapki z daszkiem przecież słonce świeci masakra..

Gość gość
Aha..i Twoim zdaniem miałam wyjść z 2 tyg, niemowlakiem na spacer bez żadnej czapeczki ? No skoro tak to jesteś skrajnie nie odpowiedzialna :/ szczególnie, że u nas owszem słoneczko grzało, ale był wiatr..

Gość gość
Mój starszy syn nosił czapki z daszkiem przez parę lat ,bez czapki nie wyszedł nie że mu było zimno ,po prostu lubił .

Gość gość
Ubieram odpowiednio do pogody,syn czapkę ma,nic wam do tego,dodam tylko,że w ogóle nie choruje.Mieszkam na północy kraju.Serio sracie się z tymi czapkami,że ktoś nosi,wy jesteście super bo dziecku 10 stopni i czapki nie zakłada :D już to widzę.Mam gdzieś czy wasze dzieci noszą nakrycia głowy czy nie.

Gość gość
Nie zrozumialyscie,mnie,zeby to byly czapeczki z daszkiem albo kapelusiki. To byly czapki bawelniane albo grubsze,z ochrona na uszy,zawiazywane,zeby byly bardzo szczelne i nic nie podwialo:O i pisze tu o malych dzieciach a nie noworodkach i mlodszych niemowlakach.

Gość gość
Czapek nie powinny mieć zakładane przede wszystkim dzieci grube/ otyłe. Gdy byłam na placu zabaw ze swoim kilkulatkiem miał on założone czapke z daszkiem biegał przez godzine, była też babcia z rok starszym wnukiem również czapka z daszkiem chłopiec gruby, pobiegał kilka minut i się LAŁO z nieg podniosłam z przerażeniem czapke syna czy ja go nie gotuje przypadkiem i słuchajcie nie głowa zupełnie nie spocona , i to właśnie takie dzieci nie powinny mieć zakładanych czapek gdyż one się spoca dużo szybciej i wtedy w wyniku gorąca ja zdejmują i przewianie gotowe. I nie pisze tego złośliwe tylko na podstawie porównania.

Gość gość
to nie twoja sprawa. dopóki ktoś z cieplolubnych ci nie dokucza i nie poucza to rób jak chcesz.

Gość gość
08.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ubieram odpowiednio do pogody,syn czapkę ma,nic wam do tego,dodam tylko,że w ogóle nie choruje.Mieszkam na północy kraju.Serio sracie się z tymi czapkami,że ktoś nosi,wy jesteście super bo dziecku 10 stopni i czapki nie zakłada smiech.gif już to widzę.Mam gdzieś czy wasze dzieci noszą nakrycia głowy czy nie. ** U mnie podobnie, a tak w ogóle czasem czapka u mojego syna to element stroju, on po prostu lubi czapki np. z daszkiem a ja nie widze nic w tym złego.

Gość gość
tydzien temu zdjęłam i juz mam 80zl na recepcie. moge poczestowac cie bactrimem.chcesz?

Gość gość
no gruba czapka to przesada,masz rację.

Gość gość
Hej ale mój ma dwa lata i chodzi bez czapki:)A te ostatnie kilka dni moja 10-miesięczna też bez czapki....ja nie chodzę w czapce a wręcz w kr.rękawie teraz to nie będę z dzieci Eskimosów robiła....Oczywiście moja kochana mamusia już wtrąciła dwa grosze że CZAPKA!!!! bez przesady..dzieci mi nie chorują wcale a od kuzynki malec w upały miał poza czapką body koszule i rajtuzy!!! Serio w upały takie że ja młodego w wózku w bodziaku bez skarpet woziłam....No i teraz ma dzieci jej non stop chorują jak nie uszy to płuca...

Gość gość
czapka z daszkiem fajnie się do stroju komponuje ;)

Gość gość
Sama jestem cieplolubna. Podzielilam sie tylko swoim spostrzezeniem i tyle. Wczesniej widzialam tylko takie tematy na kafe i innych forach,dzis mialam okazje poobserwowac i po prostu z obserwacjami innych sie zgadzam. Ze czasami wg.niektorych czapka musi byc,bo musi. Bo dzis warunki u nas idealne. Zreszta nawet moja mama,majaca tendencje do przegrzewania,zadzwoila mnie uprzedzic jezeli nie wychodzilam jeszcze,ze dzis jest cieplo,bym synkowi czapki niezakladala,a ona na prawde ma hopla.na tym punkcie.

Gość gość
A moje dziecko od małego gdy miało zdjętą czapke to się zaziębiało, i tak dosłownie zawsze- kichanie katar i tak dalej. Zaprzestałam ściągania czapki i jest ok.