Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiem, że to nie jest miejsce na

Polecane posty

Gość gość

taki temat ale tutaj siedzi pewnie dużo kobiet wiec może mi coś doradzicie. Urządzam właśnie mieszkanie i zastanawiam się czy zdecydować się na ciemne meble kuchenne i jasny blat czy na jasne meble i trochę ciemniejszy blat? Pytam się bo większość odradza mi ciemne meble ponieważ mówią, że strasznie widać palce na nich z tym, że ciemne trochę bardziej mi się podobają niż jasne ale zastanawiam sie jak to jest w praktyce czy faktycznie tak wszystko na nich widać? Nie chcę mebli na wysoki połysk tylko raczej matowe.

Gość gość
Ja mam jasne matowe i pod odpowiednim kątem też widać zabrudzenia. Każde musisz czyścić więc tym się nie kieruj. Chyba, że faktycznie weźmiesz błyszczące to jednak jasne lepiej utrzymać w czystości. Mój mąż pracuje w firmie meblowej i teraz od kilku już lat na topie są białe kuchnie na wysoki połysk więc ja bym takiej nie brała chociażby ze względu na to, że bardzo dużo ludzi takie ma i są oklepane. Jak fronty matowe to kolor weź jaki chcesz, wystarczy że przetrzesz ściereczką i będzie ok.

Gość bogaczka z mopsu i gopsu
tu bieda siedzi co nie ma na jedzenie a co dopiero o meblach może pisać

Wydaje mi się, że ciemne kolory są najgorsze na powierzchniach poziomych, gdzie najbardziej osiada kurz. Np. ciemne półki, regały, szafki rtv są trudne do utrzymania w czystości, kurz bardzo szybko widać. Natomiast drzwiczki i szuflady już tak się nie brudzą. Z kolei blat ścierasz tak często, że czy ciemny czy jasny to bez znaczenia.

Gość gość
A ja będę miała ciemno brązowe meble- fronty heban makasar i blaty z granitu czarne ze złotymi drobnymi - star galaxy. Nie idę ślepo za modą gdzie 98%kuchni jest białych.

Gość gość
Miało być ze złotymi drobinkami ;). Kuchnia ma 2 duze okna, więc nie będzie ciemna.

Gość gość
Hm , ja mam biale szafki , blyszczace i do tego granitowe czarne blaty tak jakby z krysztalkami, wieczorem wszystko wyglada wow, szczegolnie te mieniace sie krysztalki, co do brudu, jak nie masz dzieci, to kazdy kolor bedzie dobry, nie dlugo sie przeprowadzamy , i teraz stawiam na kawe z mlekiem polysk, lub odcien szarosci drewniana, moja mama ma czerwona matowa, kazdy odcisk na niej widac,

Gość gość
Ja mam ciemne meble co prawda w salonie i sypialni nie w kuchni. Codziennie zaluje że zdecydowalam sie na taki kolor. Widać na nich kazdy pylek, kazdy kurz. Wycieram je codziennie a i tak ciagle cos na nich widać. Nie jestem pedantyczna ale ten kurz to masakra.