Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu chora

angina, zapalenie gardła ?

Polecane posty

Gość znowu chora

Witam. Ogólnie w ostatnich kilku latach mało chorowałam jęsli już się zdarzyło to miałam angine ( tak twierdził lekarz) ból ucha, gardła, powiększone migdałki. Nigdy nie gorączkuje. góra 37.5 stopnia ale to już w najgorszym wypadku. W lutym znowu zlapał mnie, ból gardla i ucha, oczywiście brak gorączki. Zauwazyłam że po lewej stronie migdałki zawsze są powiększone nawet, gdy jestem zdrowa. No i też w lutym bez antybiotyku się nie obeszło. Teraz znowu mnie złapało, nagle w śroku nocy ból gardła i ucha oczywiscie po lewej strony. Nie gorączkuje. Czy to znów angina czy po prostu zapalenie gardła? Dodam jeszcze, że w lutym ucho strasznie bolało, a lekarz zaglądając do środka stwierdził że jest "czysto"'

Gość znowu chora
Może wypowie się ktoś kto się na tym zna? Lub poleci jakies leki bez recepty, domowe sposoby na wyleczenie ? Nie jestem entuzjastką antybiotyków i nie chciałabym brać znów po dwóch miesiącach. Choc jak mus to mus...

Gość gość
Angina wirusowa, czyli ta najczęstsza. Leczy się objawowo, jak katar.

Gość gość
angina jest tylko bakteryjna i trzeba ja leczyc antybiotykami, wirusowe sa zapalenia gardła i te mozna leczyc objawowo lub lekami przeciwwirusowymi

Gość gość

Od niedawna mam inhalator Familino Pro kupowany przez novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja i jesteśmy zadowoleni póki co. Jest szybki, wygodny, z maseczkami które rzeczywiście przylegają do twarzy, aerozol nie ma prawa uciec na oczy a wiem że w innych modelach to różnie z tym bywa i potem dzieci mają jakieś zapalenia spojówek i inne problemy.

Gość Gość

Jak chcesz mieć inhalator na długie lata to możesz przetestować Novama Familino PRO. Płuczemy jamę nosową u syna regularnie z żoną i jest duża różnica w samopoczuciu malucha. Dużo zastosowań ogólnie, a już nie wspominam o profilaktyce.