Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie moge odzyskac alimentow na corke bo tatus za granica

Polecane posty

Gość gość

bylam u komornika. nie ma mozliwosci sciagniecia kasy gdy ten za granica. przez 5 lat regularnie placil a od stycznia przestal placic.

Gość gość
nie dostane bo przekraczam prog dochodowy.

Gość gość
przeciez tak zyje ale 400zł to nie malo na miesiac. dlaczego mam mu to podarowac. na jutro jestem umowiona z adwokatem moze cos pomoze. podpowie co zrobic zeby odzyskac kase . a jak nie podac babcie.

Daruj sobie adwokata, zaplacisz tylko a przecież kasy ci brakuje... Wejdź na forumprawne.org i tam ci doradza co robić.

Gość gość
za porade prawna place ok.50zł. wiec jeszscze stac mnie na taki wydatek

A na forum dadza ci porade prawna za darmo. Ale widzę ze chcesz marnować pieniądze.

Gość gość
gdzie darmowe porady? na jakiej stronie?

Gość gość
A to babcia ci tego dzieciaka zrobila? Ze chcesz kobiete ciagac po sadach? Odpieprz sie od niej, ona nie odpowiada za bledy dorslego syna !

Gość gość
odpowiada bo tak go wychowala.

Gość gość
Wychowala tak jak byla w stanie wychować. Dobra syn zrobil jej dziecko ale ona swieta nie jest, bo ze starsza kobieta nie spala tylko z tym facetem a co ważne bez przymusu. Sama sie zdecydowala to ma. Albo fundusz a jak mam za duzy dochód to dasz rade sama dziecko utrzymac, nie musisz żyć rozrzutnie a alimenty ci nie przepadna, tylko procent rośnie jeszcze mu w gore za nie placenie wiec skorzystasz. Nie miala bys wstydu ciągnąć od niewinnej kobiety pieniedzy, a sama dobrze o tym wiem bo tez nie mialam placone kupe lat ale niewinnych ludzi do tego nie wciagalam. Po 7 lat otrzymalam alimenty i jakos dałam rade zyc a tez to kwota byla 400zl. Bezczelnie babsko. Wstydzić sie. Żyj oszczednie i dasz rade babsztylu co za duzy dochod na fundusz a od starszej kobiety moze schorowanej na emeryturze marnej chce pieniadze. Wstyd wstyd wstyd

Gość gość
przekroczylam zaledwie o 50zł. mi i na corke zostaje zaledwie 500zł po oplatach na zycie. wiec te 400zł w miesiacu to bardzooooooo duzo.

Gość gość
dobry pomysł z ta babcia ;) babcia tak sie w****i ze zj***e synka i zacznie płacic od nowa ;)

Gość gość
nie rozumiem jaki masz problem, z zagranicy też ściągają, masz jego adres? w jakim kraju pracuje??

Trzeba było skrupulatniej wybrać sobie ojca dla własnych dzieci... A forumprawne.org to taka prawnicza kafeteria, gdzie każdy pisze co mu się podoba. Za profesjonalną poradę prawną płaci się pieniądze.

Gość gość
bardzo dobry.

Gość gość
w niemczech pracuje. w sumie na stale tam siedzi. do grudnia normlanie placil. czasami bylo opznienie kilka dni. ale kasa byla a teraz juz zaraz bedzie winny 1600zł.

Gość gość
to podnieś mu alimenty, tam więcej zarabia, podaj jego adres niemiecki w sądzie, niech przedstawi stan konta, wysokość wynagrodzenia, w Niemczech ciężko zarobić na czarno :)

Gość gość
a znasz jego adres? nie placenie aimentow to w Niemczech przestepstwo i jest sciagane przez sad i prokurature, istneije cos takiego jak UnterhaLTVORSCHUSS, ale ktos by ci musial w tym pomoc, to dosc skomplikowane i nie wiem czy na dziecko w Polsce tez istneije, poza tym nalezy ci sie 164 e Kindergeldu, bo ty wychowujesz dziecko.. zaloze sie, ze co mc byly kasuje je do swojej kieszeni :/

Gość gość
Wystap o alimenty w Niemczech,skoro cudowna Polska nie moze sobie z gnojkiem poradzic,moja kolezanka byla w podobnej sytuacji maz w Anglii pracuje przestal placic na dzieci,w polsce tez rece rozkladali,no to ona zlozyla wniosek w angielskim biurze nie wiem jak to sie dojkladnie nazywa,ale alimenty dostaje

Gość exdebillmobilny
Sprubuj sie najpierw skontaktowac i dowiedziec czemu nie placi- wypadki chodza po ludziach, a potem dzialaj, w wielu wypadkach sie da to zalatwic.

Gość gość
napisalam sms do niego. ale nawet nie odpisal. gdzies tam w papierach mam jego adres niemiecki ale niewiem czy aktualny.

Gość gość
nie wierzę, że krajach unii nie da się tego załatwić, po prostu poszukaj informacji w necie jak to załatwić, mój znajomy płaci a mieszka za granicą bo boi się więzienia

Gość gość
ma nowa panne to przestal placic. jutro mam umowione spotkanie z prawnikiem mam nadzieje ze mi pomoze.