Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intensiveism

moje dziecko chce jesc "dorosłe" jedzenie

Polecane posty

Gość intensiveism

Witam, od pewnego czasu moje półroczne dziecko pluje owocami, zupkami, obiadkami za to patrzy co ja jem i chce jeść to samo. I tu jest problem, bo przeciez nie dam półrocznemu dziecku parówki bądź kanapki. co robic?

Gość gość
Karmić metodą BLW.

Gość gość
dokładnie, podpisuję się pod blw

Gość gość
a ja nie popieram blw, u nas to nie wypaliło miałam to samo i powiem Ci jak zrobiłam: np. my zupę jemy w takich dużych kubkach nie wiem jak je nazwać i synkowi zupy podawałam w tym, ogólnie wszystko bo dość długo jadł papki odmawiał jedzenia kawałków.

Gość gość
no ale przepraszam.. nie chce obiadków, a chce jesć to co Wy? to Wy obiadów nie jadacie? Daj dziecku ugotowaną marchewkę, ziemniaka czy brokuła. Jaki problem? A to, że wyciąga po coś rączki, nie znaczy, że to zje. A skórkę od chleba możesz dać, jeśli dziąsła swędzą.

Gość gość
szczerze się ubawiłam tym określeniem "dorosłe jedzenie" :)

Gość gość
ale nasz syn też nie chciał jeść swojego a zaglądał nam po talerzach... i wzięłam się na sposób nie jadł w swoim talerzyku tylko jedzenie nakładałam na nasze-jadł aż mu się uszy trzęsły i to czym dzień wcześniej pluł...

Gość gość
Pół roczne dziecko chce jeść to co wy no nie bądź śmieszna. Przecież ono nie jest na tyle świadome żeby chciało parówke . Masakra co na fantazja.

Gość gość
To bajka o muzykalnej prosty.tutce :) k******** coś tu nie gra.

Gość gość
Autorko to zrób jedzenie dla dziecka, ale połóż na normalnym (swoim) talerzu i udawaj, że chcesz jeść a jak się dziecko zainteresuje to nakarm z tego talerza właśnie. I używaj "dorosłych" sztućców żeby nie było ;) :P