Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na biegunkę dla 2 latki??

Polecane posty

Gość gość

co się u Was sprawdza przy biegunce???

Gość gość
w pierwszej kolejność orsalit, póxniej dokupuje probiotyk , suszone jagody i robie wywar-lekko słodki daję jako herbatkę.Dieta w miarę bez mleka i cytrusów a najlepiej marchwianka i ryż albo kleik ryżowy. Ale jeśli biegunka jest g***towna to nie ma co zwlekać z lekrzem...

Gość gość
i juz widze jak wasze 2 latki piją chetnie ten orsalit

Gość gość
więcej karmię piersią ale podejrzewam, że większości ta rada nie przyda się a te co karmią już o tym wiedzą.

Gość gość
Po 12-24 godzinach podaję smectę i probiotyk, a od początku więcej wody do picia. Jeśli zauważę że może się odwodnić, wtedy Orsalit.

Gość okropnamatka
nifuroksazyd w syropie

Gość gość
ile ona ma juz ta biegunkę, ja daję smectę, nifurakzazyd-jest na receptę, i colę -zaraz mnie zjedzą, ja na takie zatrucia wymioty u dzieci i siebie zawsze lecze coca cola zalecenia lekarki, nie bój sie

Gość okropnamatka
to co za problem iść po receptę? i probiotyk oczywiście tez koniecznie dawaj, np. dicoflor

Gość gość
Ja tez podawałam Orsalit i nie miałam problemu z podaniem. Mój synek bezproblemowo wypijał całą porcję. Najbardziej podobała mu się słomka, która była dołączona do zastawu i magnesik z rybką:)

Gość agula8
pewnie że 2 latek może niechętnie pić orsalit, bo jest trochę słonawy/choć ten nowy orsalit-nutris ma nieco lepszy smak/, ale mam do wyboru-albo zmuszę do picia-nawet strzykawką w policzek albo narazimy się na kroplówkę. A już raz przechodziłam rota wirusa w szpitalu i mam dużo motywację żeby skutecznie podawać nawadniacze-bez względu na smak.pozdr