Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sa tu matki chorujace na TMAU???

Polecane posty

Gość gość

Ja niestety na to choruje, jest to choroba genetyczna ponoc nieuleczalna. Objawia sie tym , ze czlowiek mimo mycia po prostu smierdzi najczesciej ryba ale sa tez odmiany , ze czlowiek cuchnie czyms kwasnym :(

Gość FRYZJERKaaaa
A pijesz jakies zioła , wiesz sa zioła które pomoga ci zminimalizować te przykre zapachy ale udaj się do jakiegoś zielarza , a zrobi dla Ciebie mieszanke odpowiednią

Gość gość
fryzjerkaaa, gdyby to bylo takie latwe to medycyna juz dawno wynalazby jakis sposob na to. Stosowalam diete, pilam ziola. Nic nie pomaga:(

Gość gość
Współczuję. Ja mam nadpotliwość dłoni i stóp i to taką, że mogę rękami kropić jak ksiądz kropidłem..

Gość FRYZJERKaaaa
A kardamon próbowałas ?

Gość gość
mam go jesc ten kardamon ?

Gość FRYZJERKaaaa
Nie wystarczy odrobina zmielona do herbaty ale jaka ilosc nie wiem .Masz jakąs herbaciarnie w swoim miescie ? Lub poczytaj w necie na ten temat .Kardamon pomaga na potliwośc ciała i przykry zapach

Gość gość
FRYZJERKaaaa - sory ale Ty nie masz pojęcia o nadpotliwości, zioła i inne mieszkanki to możesz sobie wsadzić tam gdzie słońce nie dochodzi, takie rzeczy nie pomagają a jak słyszę kup sobie ziółka, na pewno pomogą to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

Gość FRYZJERKaaaa
A próbowałas że tak twierdzisz ze można sobie wsadzić gdzies ? Co na innego nie działa nie znaczy że na tamta osobę nie podziała .Akurat o potliwości wiem sporo mam ten sam problem .Może nie az taki jak Autorka , ale zawsze warto spróbować , wtedy mozesz się śmiać że nie pomogła ale spróbuj .Kardamon to nie mieszanka ziołowa :)

Gość gość
dokładnie. Ja mam taką nadpotliwość, że lekarze się za głowy łapią. Nie pomaga botoks, jonoforeza, o przeróżnych kremach i specyfikach nie wspomnę. Od czasu do czasu mam myśli samobójcze :O

Gość gość
Jesteś na to chora i wierzysz ze zioła pomogą ci zatuszować zapach? Jakby to było takie proste to by nikt nie mówił o takiej chorobie. Twoi rodzice tez chorowali na to?

Gość gość
jak dla mnie też nie masz pojęcia o prawdziwej nadpotliwości proponując kardamon:)

Gość gość
gdyby zioła pomagały... śmiechu warte FRZYJERKaaaa

Gość poce sie
ja pisałam 09:28 i 09:46. Mój pot jest bezwonny, ale jest go bardzo dużo i utrudnia normalne funkcjonowanie. W rodzinie nikt na to nie chorował, zresztą nigdy nie spotkałam kogoś z taką przypadłością.

Gość FRYZJERKaaaa
Słuchaj doradzić zawsze mozna co zrobi Autorka jej sprawa .Pojęcia to nie masz Ty kardamon od tysiecy lat jest stosowany w krajach Arabskich na potliwość , przykry zapach itp , a nóz widelec pomoze .Dlaczego odrzucasz mój pomysł i próbujesz go wysmiać , myslisz ze tylko jest jedno zioło na potliwośc ? Jezeli leki nie pomagaja to moze warto sie zainteresowac ziołami co !!!

Gość gosc autorka98
ludzie TMAU to nie jest nadpotliwosc!!! Ta chorobe ma moja matka w stopniu minimalnym. Jest to choroba genetyczna, nie mozna sie nia zarazic. U mnie ta chorobe pobudzilo branie antybiotyku, jestem tego pewna bo od tamtego czaassu zaczelam smeirdziec. Tmau to wydzielanie bardzo nieprzyjemnego zapachu podobnego do zapachu ryby , starych smieci, kupy, gnoju lub kwasnego ( tak jak ja)

Gość gość
Przecież na chorobę tmau nie ma lekarstwa. Chorzy mają po prostu dietę, której powinni się trzymać. Żadne ziółka nie pomogą.

Gość gosc autorka98
co do ziol to probowalam niektorych kardamonu przynam sie , ze nie. Fryzjerkaaa, w jaki spsoob mam przygotowywac sobie ten kardamon?

Gość gość
wiemy, że to nie nadmierna potliwość ale zburzenia metaboliczne, medycyna jest bezradna za to KARDAMON FRYZJERKiiii na pewno pomoże:)

Gość FRYZJERKaaaa
Autorko a poziom hormonów wszystkich badałas , moze jakis hormon odpowiada za ten przykry zapach u Ciebie ?

Gość gosc autorka98
dieta na tmau nie ma racji bytu , nikt niormalny na niej nie wytrzyma

Gość gość
jedna osoba tutaj napisała o nadpotliowści a FRYZJERKaaa - a kardamon próbowałaś także nie dziw się, że odpisały osoby, które na to cierpią a TAMU wiem co to jest i wiem także, że nie ma nic wspólnego z nadmierną potliwością.

Gość FRYZJERKaaaa
Kardamon się mieli i dodaje do herbaty , albo gotuje sie z herbata ale jaka ilosc to zalezy czy jestes ogólnie zdrowa , czy nie masz problemów z nadcisnieniem sercem itp .Udaj się do specjalisty co zajmuje sie ziołolecznictwem on ci dobierze odpowiednia dawkę do wagi i schorzen Twoich

Gość gość
FRYZJERKaaaa - poczytaj o TAMU, google nie gryzie.

Gość gosc autorka98
co do hormonow to testosteron mam przekroczony o 1/3 ( na norma 60 ja mam 93. Lekarka pwoiedziala, ze to nie jest tragedia i nie leczymy tego. Biore luteine od 16-25dc, wtedy okres mam jak w zegarku co 32dni a tak to mam nawet co 50 i nikt nie wiem dlaczego.

Gość gosc autorka98
dajcie spokoj z klotnia o kardamon :P myslcie jak mi pomoc bo jestem w kompletnej rozsypce. wyjscie gdzieolwiek do ludzi wiaze sie u mnie z koszmarnym stresem , wstyd mi kiedy ludzie mowia , ze smierdze bo to naprawde nie moja wina a ludzie mysla , ze sie nie myje.

Gość gosc autorka98
pamietam, ze kiedys jak sie odrobaczylam :D zapach jakby byl mniejszy ale po niedlugim czasie powrocil :P

Gość FRYZJERKaaaa
No przeczytałam odrobinke i co ?I uwazacie ze kardamon nie moze pomóc w ogóle tak ,Kardamon tez zmienia zapach potu wiedziałyście o tym .Może nie zlikwiduje calkowitego przykrego zapachu ale go zmieni np zamiast makreli bedzie sardynka ? To tyle co miałam do napisania , jak nie chcecie próbowac wasza sprawa ale nie piszcie ze wszystkie mozliwosci wykorzystałyscie bo w to nie uwierzę :) Pozdrawiam

Gość FRYZJERKaaaa
Autorko zmien lekarza , warto sie konsultowac z paroma lekarzami niz z jednym .I spróbuj Kardamon ok , choc przez 1 mc :).Pozdrawiam i powodzenia

Gość gość
Może nie zlikwiduje calkowitego przykrego zapachu ale go zmieni np zamiast makreli bedzie sardynka ? - i to niby miało być śmieszne, żałosna jesteś FRYZJERKaaaa! kobieta ma problem a Ty z takim tekstem wyjeżdżasz.