Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile teraz kosztuje wyprawka

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko ma juz 3.5roku, takze pewnie ceny asortymentu itp sie zmieniły wzrosły... jak ja byłam w ciąży na wyprawkę bez wózka wydaliśmy 6 tyś zł(pieluszki tetrowe, przewijak, wanienka, butelki, podgrzewacz,lóżeczko, 2 komplety poscieli, materacyk, kocyki, karuzelka, poducha do karmienia,spiochy, reczniki, akcesoria higieniczne. Nic z tych rzeczy nie mam pooddawalam bezwrotnie. Prawie drugie tyle: wozek, lezaczek bujaczek, fotelik samochodowy, ktore zostaly sprzedane. Ile teraz kosztuje wyprawka chodzi mi o same akcesoria, typu spiochy, kocyki, butelki, smoki, pieluszki tetrowe, wanienka.Czy zaopatrujecie sie w hurtowniach czy kupujecie w internecie, czy wszystko naraz czy w miesiacu po kilka rzeczy. Zanim urodzilam pierwsza corke, bylismy dosc dobrze sytuowani i nie bylo problemu isc i wydac te pieniadze na wszystko co potrzebne a zakupy robilismy na 2 mies. przed porodem. Teraz syt. materialna sie zmienila mamy troche mniej i nie byloby mozliwosci kupna wszystkiego naraz.

Gość Rum_Ja_Majka
a gdzie ty je chcesz wyprawiac w wieku 3,5 roku?

Gość gość
nie przesadzajcie, ze to az taki koszt. Nawet, jesli kupujesz nowe ubranka. Po cholere przewijak, 10 butelek, poducha do karmienia i inne bzdety?

Gość gość
chodzi o to, że myślimy o drugim dziecku, corka ma 3.5 roku czyli ponad 3 lata temu wydaliśmy tyle na wyprawke dla niej....

Gość gość
to fakt, poducha do karmienia, podgrzewacz, przewijak -mogłabym się bez tego obejść ale reszta?

Gość gość
to zalezy jaka i w jakim kraju na spokojnie to :) www.youtube.com/watch?v=glVAzwRFphs

Gość gość
5 tys. z wózkiem i innymi rzeczami.

Gość gość
Ja wydałam w zeszłym roku ok 1600zł, wózek dostałam

Gość gość
ceny raczej znacząco nie wzrosły przez 3,5 roku, myślę że wydasz podobną sumę jeśli byś kupowała podobne rzeczy jak przy pierwszym

Gość gość
zależy, czy chcesz kupować nowe czy używane. Nowe pajace w outletach około 10-12 zł, w sieciówkach około 18-20, body w tesco 5 -pak niecałe 35 zł, zresztą pajacyki z tesco są całkiem ok, kupujesz na początek z 8 pajacyków i z 10 bodów, po co więcej? Z 5 pieluszek tetrowych, ze 2 kocyki, pościeli póki co nie trzeba bo dziecko i tak śpi w rożku.

Gość gość
JA wydałam 3000 i połowy rzeczy nie używałam.

Gość gość
Kompletna wyprawka z wozkiem.lozeczkiem fotelikiem ciuszkami na pierwsze 6 mcy wyniosla nas 2,5 tys. Wozek lozeczko fotelik uzywane.

Gość gość
pytanie z tych na które nie ma dobrej odpowiedzi, wyprawka kosztuje różnie, w zależności co w jej skład wejdzie, jakich marek i czy będą nowe czy używane, nie da się na to pytanie odpowiedzieć

Gość gość
Na allegro wózek 3in1 mozna kupic za 500 zl wózek chicco czerwony prawie nie używany ale ma uszkodzone jedno koło. x my z m wydalismy 600 zl na akcesoria resztę wsumie dostaliśmy od rodziny

Gość gość
5 tys bez wózka.

Gość gość
tak jak pisałam dziwne pytanie to i dziwne odpowiedzi...czy autorko wiesz już ile cię będzie kosztować wyprawka skoro pani z godz. 11.57 wydała 600 zł na akcesoria (ale jakie to nie napisała) a resztę dostała, a pani z godz. 11.42 wydała 1600 zł (nie wiadomo na co) przy czym co ważne wózek dostała?

My też właśnie czekamy na drugie dziecko. Dużo nam po starszym zostało, ale część jednak gdzieś tam wydaliśmy, coś się zużyło. Tak ja patrzę na moje zapiski, to przez ostatnie 3 m-ce wydałam na wyprawkę dla małej i siebie (w moim przypadku liczę np, podkłady, wkładki laktacyjne) 1200 zł.

Gość gość
wyprawka kosztuje tyle, na ile kogo stać. Ja np. wózek kupiłam za 1500, a są przecież i za 4 tys. Pościele, ręczniki itp. u mnie w firmie kupiłam taniej. Łączny koszt całej wyprawki to myślę, że ok. 3-3,5 tys

Gość gość
hmm to fakt, macie racje, niektóre 1600 inne zaś 1000, nic mi to nie dało, ja wtedy wydałam prawie 6 tyś na akcesoria, wózek 2.500, plus inne d**erelki... teraz już mnie nie stać na tyle co przy pierwszym dziecku niestety. To może chociaż jakaś sugestia w sprawie kupna czy może lepiej raz w miesiącu się coś zaopatrywać np. w jednym miesiacu lozeczko i materac, w nastepnym, butelki, tetry, kocyk itp czy zbierać kase i jedne wieksze zakupy?

Gość gość
My mieliśmy odłożone trochę kasy to pojechaliśmy raz na większe zakupy, trochę rzeczy dokupiliśmy, a później już z bieżących pieniędzy co miesiąc coś, raz materac i łóżeczko, raz kosmetyki i pieluszki.

Gość gość
Ja wydałam niecałe 2 tys, kupiłam wózek z allegro nowy za 600 zł, łóżeczko, materac, komplet pościeli, pierdółki typu butelka, szczoteczka do włosów, obcinacz itp., 2 kocyki, 20 pieluch tetrowych, 8 falnelowych, kosmetyki. Dostałam bardzo dużo ubranek więc jeszcze nic nie kupowałam, dostałam też laktator, przewijak, nosidełko, karuzelkę. A kupowałam rzeczy tylko na początek, bez bujaczków póki co itp., nawet zabawek żadnych nie mam (no mam jedną pozytywkę w misiu). I zostało mi jeszcze kilka pojedynczych rzeczy do kupienia, myślę, że wyjdzie ok. 2200. Ostatnio był taki temat to jedna pani stwierdziła, że za 2-3 tys. to sam szajs można kupić bo ona wydała 7 tys więc zdania są bardzo różne. A i kupowałam po trochu od 4-5 miesiąca, teraz jestem w 8 i mam prawie wszystko. Nie odczułam aż tak wydatków. A kupowałam w necie i w sklepie dziecięcym.

Gość gość
Mi lepiej było kupować po trochu. Raz, ze wydajesz pieniądze po trochu i widzisz co masz a co jeszcze potrzeba a dwa, że idziesz np. po kocyki to myślisz tylko nad kocykami a nie latasz z listą w ręku żeby wszystko kupić. A na końcu i tak wszystkiego nie kupisz.

Gość gość
jeśli będzie kupować przez neta, lepiej jednorazowo większe zakupy zrobić bo wyjdzie mniejszy koszt wysyłki przesyłki jeśli w stacjonarnych to nie ma znaczenia czy na raty po trochu czy wszystko naraz jak nazbieracie kasy