Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dość gołębi

Jak sobie radzicie z gołębiami

Polecane posty

Gość mam dość gołębi

Cześć wszystkim. Mam spory problem z balkonem. Rodzinka gołębi bardzo go sobie umiłowała. Zanim kupiliśmy mieszkanie stało jakiś czas puste, w tym czasie gołębie zadomowiły się tam i robią obecnie taki syf, że szkoda gadać... Teraz chyba im się zaczyna okres lęgowy bo codziennie usuwam z balkonu gniazdo. Potrafią je zrobić w ciągu jednego dnia. Przeganianie rzecz jasna nic nie daje, zwłaszcza, że nie ma mnie przecież cały czas w domu. Administracja budynku zainstalowała na barierkach kolce, ale ptaki szybko nauczyły się przefruwać nad nimi. Ogólnie nie mam pomysłu, ale myślałam o sztucznym kruku. Nie wiem na ile to jest wytrzymałe i czy lepszy taki z rozłożonymi skrzydłami czy nie, na co zwracać uwagę... Ktoś ma jakieś rady?

Gość gość
głośniej krzycz podczas seksu to odstraszysz gołębie

Gość gość
ja mam podobny problem caly balkon obsrany nie wiem co robic z tymi srulami

Gość Pt_asiek
w sposob humanitarny :classic_cool:

Gość gość
Ten kruk wiszący jest ok, jak wieje wiatr i sie rusza to golebie nie podlega bo sie się. Ale jak nie ma wiatru to juz go maja w d***e ;) Dlatego też odradzam figurkę kruka siedzącego, bierz tego w locie. U mojej mamy ograniczył on golebiowe schadzki. Za to ja mam zamontowana siatkę na balkonie i żaden golab się nie pojawia. Siatkę mam dla kota ale przy okazji odpędza golebie.

Gość gość
Nie podleca bo się boja - tak miało być!

Gość gość
nie wiem no bo ja lubie je karmic no na serio na spokojnie to :) www.youtube.com/watch?v=glVAzwRFphs

Gość mam dość gołębi
No właśnie też już powoli myślałam o siatce. Moja teściowa ma koty i też ma siatkę i piękny balkon bez gołębiowego problemu. Przed chwilą mi koleżanka doradziła żebym sypnęła ziarnem na balkon sąsiada :P Ciekawy pomysł ale raczej sie nie sprawdzi bo "moje" gołębie są chyba emocjonalnie związane właśie z moim balkonem :P Spróbuję chyba tego kruka z rozłożonymi skrzydłami, dzięki za radę.

Gość gość
Ja zjadam gołębie i piszę to serio, bardzo dobry rosół z nich jest.

Gość gość
u mnie sprawę rozwiązał wiatraczek(taki odpustowy:) ) przestały się lokować w donicy.

Gość gość
a zabudowa na balkon?

Gość gość
przyzwyczają sie do kruka

Gość gość
zawies na balkonie reklamowke, a nawet kilka one na jakis czas beda straszydlem na golebie

Gość gość
Z pewnej książki taka rada - Spryskaj barierkę, podłogę i co tam na balkonie jest WD-40. Gołębie nie znoszą tego zapachu i się wymeldują.

Gość mam dość gołębi
Hmmm, spróbuję jeszcze z tymi reklamówkami i wiatraczkiem. Jak to nic nie da to kupię kruka, jak to nic nie da, to zapraszam gościa z 12:47, może je zjeść ;) Dzięki za rady.

Gość gość
pomysl z WD 40 mysle ze nie jejst zly... to jest taki spray jego tez mozesz wyprobowac... tylko pytanie czy on bedzie znosny dla sasiadow ;)

Gość gość
reklamowki rozwisc w kilku róznychn miejscach na balkonie

Gość gość
Walka z gołębiami od wielu lat była niczym walka z wiatrakami. Dopiero, gdy w moje ręce wpadł odstraszacz gołębi z oferty www.hruzewicz.pl/ to kłopot coraz bardziej się redukował, aż w zupełności zniknął.