Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozszerzenie diety słoiczki POMOCY

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, pierwsze słoiczki mają ok 125 gram. Jeżeli maluch zjada normalnie 180 ml mleka to jakie zachować proporcje przy wprowadzaniu pokarmu stałego? Pół słoiczka jedzenia i ile mleka , połowe? Jeżeli cały słoiczek zje to już nie dawać tego mleka?

Gość gość
Na początku to dajesz przez kilka dni po dwie trzy łyżeczki sloiczka i obserwujesz czy nie ma żadnych reakcji alergicznych. Ja dawalam z godzine po mleku. Jak nie bylo bardzo glodne. Potem jak juz zjadal caly sloik to mleko podawalam po okolo 1-2 godzin jak widzialam ze jest glodny wypijal wtedy pelna porcje mleka.

Gość gość
A ja dawałam najpierw słoiczek, około połowy-nie bawiłam się w 2-3 łyzeczki. Wtedy mała była najbardziej głodna i chętnie jadła nowe rzeczy. Dopiero potem podawałam mleko-bezpośrednio po słoiczku. I jak zjadła pół słoiczka to dostawała 150ml mleka. A bez słoiczka właśnie 180ml. Jak próbowałam dawać po mleku nowe pokarmy, to nie była zainteresowana, bo brzuszek był najedzony. Jak widać, na każde dziecko działa coś innego.

Gość gość
ja dawałam najpierw mleko najadł się i potem marchewkę, jabłko, dynie ziemniakiem pluł i nie jadł przez dłuższy czas bo mu nie smakował. Zjadł tyle ile chciał (ile wtedy mleka jadł to już nie pamiętam) jak się najadł dawałam przez kilka dni po 2-3 łyżeczki marchewki i potem z dnia na dzień coraz więcej, po 3 dniach wprowadzałam nowy produkt, ja wprowadziłam w kolejności: marchewka, potem jabłko (to akurat same nie łączyłam) potem słoiczek chyba gerber ma ten smak jabłko z delikatną dynią i na koniec próbowałam dać ziemniaczka z marchewką ale mu nie smakowały ziemniaki więc nie wciskałam. A tak apropo UWAŻNIE czytaj skład słoiczków bo ja już nie pamiętam co za danie to było, ale produkt którego się w nim nie spodziewałam.. I takim sposobem wprowadziłam 2 rzeczy na raz-na szczęście ma alergię tylko na mleko krowie (produkty typu serki itp. je normalnie) oraz wymiotował po wołowinie.

Gość gość
09.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość x x robię identycznie jak ty :) tylko z mlekiem mam dylemat nie chce go przekarmić :p