Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedobrane małżeństwa a kłótnie

Polecane posty

Gość gość

W niedobranych parach,nie jest wcale najgorsze to,że ludzie się kłócą.Najgorsze,że nie pojmą o co tej drugiej osobie chodzi.Niekoniecznie ktoś musi kogoś atakować,ale np.non stop wpędzać w wyrzuty sumienia szantażami emocjonalnymi.Nie będzie nawet szans,żeby w najgorszym razie w awanturze ludzie coś sobie wyjaśnili.

Gość gość
fajne życie musi być,od w****ienia non stop,po współczucie czy tej drugiej osoby nie krzywdzisz,jakim głuoim trzeba być,żeby zrobić sobie w takich warunkach dzieci

Gość gość
dzieci w takich relacjach to koszmar dla nich

Gość gość
No, dokładnie. Nie rozumieją sposobu myślenia drugiej osoby i okazują dezaprobate jednoczesnie próbując narzucić jej swój tok jako jedyny słuszny. Kłótnie są akceptowalne jesli do czegoś prowadzą. A w tym przypadku jest to jedynie nerwówka i darcie japy.

ludzie nie potrafią usiąść spokojnie i porozmawiać...jedna strona chce rozmowy ciepła i wsparcia a druga ją szykanuje i cały czas sie jej czepia :( ehhhhhh

Gość gość
masz jakieś zdanie,a ktoś niby ustępuje,a potem wskakuje na emocjonalne tony,że rób jak chcesz,ale podaje jednocześnie 1000 ostrzeżeń,że to i tamto,straszna sytuacja

Gość gość
bo ludzie kompletnie inni nigdy nie się zrozumieją,mogą tylko udawać kurtuazję,np.mąż uważa jakiegoś wujka Wieśka z rodziny żony,za głupka, menela i drobnego krętacza i nie chce się z nim zadawać,a żona albo się oburzyć i bronić wujka Wieśka,albo przyznać rację,zaczyna jakieś dywagacje w stylu,wujek Wiesiek jest bardzo porządnym człowiekiem,niemniej jednak ma określone wady i problemy,

Gość gość
Prawda! "Nie mogę Ci niczego zabronić", "rób jak chcesz", ale beda konsekwencje...

a jak postępować/podejść do osoby która nie lubi rozmawiać? jest tak jakby w swoim świecie i zawsze przy każdej kłótni używa następujących zdań: *bo ty zawsze...... *to twoja wina zawsze..... itp jak mam z taka osobą rozmawiać??? dodam tylko że nigdy nie krzyczę nie unosze głosu tylko zawsze kulturalnie przy kawce jak on zaczyna podnosic glos to sie wycofuję....

Gość gość
nie rozmawiaj,bo to i tak nic nie da,nie masz szans wniknąć z zupełnie inny emocjonalny świat niż twój

dlatego tez nie ma sensu tkwic w takich zwiazkach, lepiej sie przyznac do porazki i ruszyc w droge

Gość gość
Dobry temat. Najgorsze jest że w niedobranym związku można gadać godzinami i ten ktoś sie stara i jest miły a góoowno to daje, bo nie ma tego porozumienia i wyczucia. Tylko strasznie ciężko przyznać że ktoś wogóle do ciebie nie pasuje jak sie poświęciło ten czas..

Gość gość
U mnie w rodzinie, to moi starzy wiecznie się kłócili. Wiem że jak się już od nich wyprowadziłem, to nadal się kłócili. Gdy ojciec zmarł, to mama nie ma się z kim kłócić i jest problem. W mojej rodzinie kłótnie zostały zakazane na samym początku małżeństwa. Żona jakiś czas próbowała się kłócić, ale wychodziłem wtedy z domu i końcu przestała próbować. Kłótnie dorosłych, najbardziej przeżywają dzieci.