Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na odparzenia pupy dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

co polecacie prócz sudocremu?

Gość gość
Bepanten i alantan.

Gość okropnamatka
ech u nas raz było odparzenie przy rozszerzaniu diety tj po pierwszej marchewce pomogl dopiero linomag maść (zielona tubka)

Gość gość
Na mniejsze odparzenia sudocrem, ale na poważniejsze tylko maść Tormentiol. A zapobiegawczo krem na odparzenia babydream z rosmana. W sumie to się zdziwiłam, że działa, bo tani i z sieciówki.... Szkoda, że odkryłam go dopiero jak córka miała 13 miesięcy, bo bardzo często sie odparza.

Gość gość
gościu wyżej,dobry taki zestaw.Babydream używam i się sprawdza ;) tormentiol przy poważniejszych przypadkach szybko działa.

Gość autorkagość
u nas praktycznie nie było problemu z odparzaniem, dopiero od 3-4 dni. Pieluszke zmieniam co jakies 1,5 godz chyba, że jest naprawde przesikana to częściej. Zastanawiam się czy problem nie leży w 'śpiworku'. Na noc zamiast przykrywać go kocykiem (strasznie się wierci i ciągle odkrywa) znalazłam w domu taki lekki śpiworek, materiał jest naprawde delikatny i cienki więc śpi w tym i może jest mu w pupke zbyt gorąco bo będąc w nim materiał ma pod sobą i nad. W domu grzejniki już nie grzeje a srawdzając szyjke ma ciepłą, spocony lub zgrzany też nie jest w nim.

Gość okropnamatka
Rany, Tormentiol zawiera kwas borowy który jest zabroniony u dzieci do lat 3 !!! Male dziecko ma jeszcze niedojrzala skorę i występuje u niego zwiększone wchłanianie kwasu borowego który jest toksyczny i może powodować zatrucie. Kiedy to wreszcie zrozumiecie?

Gość gość
sudocrem

Gość gość
To może do tego śpiworka zakładaj tylko body z długim rękawem, żeby na pupie nie było za dużo warstw.

Gość autorkagość
Właśnie w samym body śpi. Rączki ma na wierzchu, zasunięty jest do połowy, więc wyglada to tak jakby był kocem przykryty.

Gość okropnamatka
wiesz u nas sprawdzilo się wietrzenie pupy, pieluchę zmieniałam po każdym siku, chyba 10 razy na dzień i ten linomag (sudocrem guzik pomogl, było jeszcze gorzej) a jak naprawdę sobie nie radzisz to idz do lekarza da ci cos na receptę nie sądze aby to było od śpiworka... gdyby mu było za cieplo to miałoby w innych miejscach potowki

Gość autorkagość
No nic, bede każdego dnia pupke namaczać i smarować sudocremem, jak nie pomoże wybiore inny środek.

Gość autorkagość
Potówek brak, w sumie masz racje. Od śpiworka to nie jest bo przecież byłyby potówki...

Gość gość
To ja, od Tormentiolu. Tak się składa, że moje dziecko było bardzo odparzone w szpitalu, miało przyklejony woreczek do zbierania moczu i powstały bardzo ciężkie odparzenia. I juz wtedy, gdy miała 2 dni pielęgniarka przyniosła mi Tormentiol, żeby smarować. Zostawiła mi całą tubkę, po 3 dniach nie było sladu po odparzeniu. Jak przy wyjściu ze szpitala poszłam oddać, to powiedziały, żeby sobie zatrzymać, bo może w domu mi sie przyda. Wiem, że w ulotce jest napisane, że nie powinno sie go stosować u takich maluchów, ale ulotkę przeczytałam dopiero po kupieniu kolejnej tubki. W szpitalu dostałam bez opakowania i ulotki. Na oddziale był stosowany u wielu maluchów i nikt nie mówił o skutkach ubocznych. Zaufałam lekarzom i pielęgniarkom. Poza tym napisałam, że tylko w wyjatkowych sytuacjach, przy naprawdę poważnych odparzeniach, a nie na co dzień.

Gość gość
wietrzenie doopki :) i posypywanie mąką ziemniaczaną - to naprawdę działa. ja używałam pieluch wielorazowych więc zadek często był na powietrzu, lekkie odparzenia pojawiły się ze 3 razy w ciągu całego pieluszkowania. Miałam i sudocrem i babydream i ten drugi chyba szybciej działał. A "cudokrem" cudnie wysusza wszystkie syfki...u mamy :P

Gość gość
U mnie pomaga olej ze słodkich migdałów. Do kupienie w sklepach zielarskich za 12 zł.. Można go równie dobrze stosować zamiast oliwki dla dzieci. Jest bez porównania lepszy bo 100% naturalny