Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co po macierzyńskim w uk...?

Polecane posty

Gość gość

są tu jakieś mamy które wiedza coś na ten temat? Jestem na płatnym macierzynskim (wczesniej legalnie pracowałam w uk). No ale kiedys to się skończy. Nie mam z kim zostawić małej. Co moge wtedy zrobić?

Gość ex_debill_konkubina
3 miesiące bezpłatnego macierzyńskiego masz jeszcze, a potem praca (part itme, albo powrót do dawnej posady) i żłobek, albo siedzisz w domu i ojciec dziecka zarabia

Gość gość
Jak to co? Praca. Albo niech Cie facet utrzymuje. A co Ty bys chciala?

Gość gość
nie prosiłam o opinie osób które nie wiedzą nic na ten temat, tylko kogoś kto może doradzić

Gość ex_debill_konkubina
nie wiedzą na jaki konkretnie temat? napisałam ci - masz dobrowolny bezpłatny macierzyński i wracasz do pracy, albo na garnuszek męża? o co ci chodzi?

Gość gość
Dziewczyno, dobrze Ci napisaly. Co Ty bys chciala? Myslisz, ze jak to jest UK to beda Ci dawac pieniadze za siedzenie w domu? Child benefit mozesz dostac, to jest cos okolo 85 funtow miesiecznie na pierwsze dziecko i 55 na kazde nastepne. Bezrobocia nie dostaniesz, bo go nie ma, jest zasilek dla aktywnie poszukujacych pracy, a Ty mowisz, ze nie dasz rady do pracy isc, bo dziecko. Mozesz sie tez starac o tax credit, ale tylko pod warunkiem, ze dochod Twojego partnera nie przekracza 20,000 rocznie i sa to raczej groszowe sprawy. I tyle.