Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odpowiedni wiek na pierwszą ciążę

Polecane posty

Gość gość

Jaki wg Was jest odpowiedni wiek dla kobiety na pierwszą ciążę?

Gość Przyszla_mamusia1987
Odpowiedni wiek to taki na który jestes gotowa by zajść w ciążę. Jestem w ciąży i mam 27 lat . Według mnie to odpowiedni wiek.

Gość gość
tu nie chodzi o wiek, tylko o dojrzałosc psychiczną, stabilizację uczuciowa i finansową

Gość gość
40-49

Gość obolalamama
corke urodzilam jak mialam 26 lat. teraz mam 30 i jestem w drugiej ciazy. roznice: - lepiej fizycznie znosilam pierwsza ciaze - nic mi nie bylo, nie czulam ze jestem w ciazy :) teraz a to mnie mdlilo, to mnie w kolko cos boli itd. - psychicznie jestem teraz lepiej "przygotowana" - jestem spokojniejsza, nie denerwuje sie. w pierwszej ciazy ciagle gdzies pedzilam, pracowalam, nie mialam czasu na "skupienie sie na ciazy i sobie"

Gość gość
wydaje mi się, że przedział 25-30 jest idealny ze względu na zdrowie matki i dziecka, a także kobiety w tym wieku mają dużo siły, aby sprostać trudom macierzyństwa, mają siły na opiekę nad dzieckiem, wspólną zabawę itp. Nie oszukujmy się, macierzyństwo 35-40 nie jest takie kolorowe. Kobiety trudniej znoszą ciążę, poród, jest to jakieś zagrożenie dla zdrowia dziecka, nie mają tyle siły, aby biegać za kilkulatkiem, na zabawy z nim.

Gość gość
26-28 .

Gość gość
tylko kto w przedziale 25-30 chce dziecko, poza osobami co nie mają nic innego do roboty..

Gość gość
żaden nie jest odpowiedni :D

Gość gość
18:31:33 widocznie nie masz z kim... to wszystko wyjaśnia

Gość gość
Ja mam 21 lat i 18 marca urodziłam :) wbrew pozorom bardzo dobrze sobie radzimy z mężem :) i jestem prze szczęśliwa :) dużo starszych dziewczyn w szpitalu mi mówiły, że to dobry wiek na ciąże, bo jest się w pełni sił :) one same miały już od 30 lat i się bały czy podołają

Gość gość
a moj kumpel z liceum wpadł z dziewczyna w wieku 21 lat, i niby wszystko dobrze, szczesliwy, sliczny syn, a 4 lata pozniej po pijanemu (spotkanie licealne po latach) wypłakał mi sie na ramieniu, ze nie jest spelniony, ze caly czas tylko praca i praca, ze musial ze studiow zrezygnowac. Bylam w ciezkim szoku bo myslalam ze to idealne malzenstwo jest.

Gość gość
ja urodzilam w wieku 21 lat 19 marca :) ale 2 lata temu :)