Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NinAKIJA

hsg na Kopernika w Krakowie

Polecane posty

Gość NinAKIJA

Czy któraś z was miała może sprawdzaną drożność jajowodów na Kopernika w Krakowie. Jak wygląda to badanie? Czy jest w znieczuleniu? W którym dniu cyklu byłyście kierowane? Jakie miałyście przed hsg wykonać badania i czy wystarczy mieć posiew z szyjki macicy na mykoplasme ueropl. i mykopl. czy też czystość pochwy i cytologie? Gdzie się udać ze skierowaniem na parter gdzie są przyjęcia czy udać się od razu na trzecie piętro? Czy tego samego dnia się wychodzi? Bardzo proszę o infomacje.

Gość gość
Ja mam tam mieć hsg i też chętnie się czegoś dowiem :)

Gość Eltasz
Miałam HSG na Kopernika w listopadzie. W 9 dniu cyklu. Do badania konieczny jest posiew z pochwy, i badanie mikrologiczne(ureopl. mykopl. ) Na 3 piętrze w gabinecie dr. dostałam skierowanie. Potem przyjęcie na oddział rozpoczyna się na parterze. Trochę to trwa bo jest bardzo dużo ludzi. Na oddziale czekałam na krzesełku, nie dostałam łóżka (pobyt jednodniowy) Ok 12 dostałam im. zastrzyk p/bólowy, pobrano mi jeszcze krew na zlecone badania. Ok 14 razem z dr. poszliśmy do pracowni RTG. Badanie trwało może 15 min, niezbyt przyjemne , ale do przeżycia. Potem z powrotem na oddział tam zdjęto mi opaskę identyf. i do domu. Wypis był na drugi dzień gotowy. L4 3 dni. i profilaktycznie antybiotyk.

Gość Katia9288
Czy to badanie wykonywane jest na NFZ? I czy potrzebne jest skierowanie od swojego ginekologa? Staramy się z mężem już długo a lekarz do którego chodzę ciągnie od nas pieniądze a nie ma żadnych efektów i nie robi żadnych konkretnych badań tylko usg i tabletki i tak na okrągło. Jestem już tak zdesperowana że muszę sama zacząć szukać pomocy gdzie indziej....