Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arktyka

Ujarzmić falowane napuszone włosy, polecane zabiegi i kosmetyki

Polecane posty

Gość arktyka

Dziewczyny, całe życie borykam się z moimi włosami, które uważam za brzydkie, dla mnie są tragedią nie są proste ale też nie są to loki to takie fale, ogólnie napuszone, suche na końcach, tłustsze u nasady zwłaszcza włosy krótsze (grzywka oraz te przy skórze głowy na czubku, przy skroniach oraz te na wierzchu) przy wilgoci robią się jak baranek (wyglądają jak włos murzyński) włosy staram się prostować ale nigdy nie ma zadawalającego efektu, nigdy nie osiągnęłam idealnej prostości, zresztą wystarczy taka pogada jak dziś i prostowanie bierze w łeb czy możecie mi polecić zabiegi fryzjerskie kosmetyczne które spowodują trwalsze - może nie wyprostowanie (chociaż o tym też myślę) - ale ogólne wygładzenie włosów? nazwy zabiegów, kosmetyków, jak pielęgnować takie włosy? jaka fryzura byłaby najodpowiedniejsza?

Gość arktyka
Krótka fryzura chyba odpada, bo nie chciałbym wyglądać jak babka po 50 tce w resztkami trwałej a boję się że jak będą za krótkie to baranek na całej głowie się wytworzy, jednocześnie przy długich włosach więcej trzeba by się natrudzić przy ich pielęgnacji, optymalna byłaby fryzura średniej długości, ale teraz taką mam i też nie jest za dobrze. Czy takie włosy należy cieniować, czy ciąć nożyczkami aby się nie skręcały i nie puszyły? Jaka technika cięcia byłaby odpowiednia, bo różnie fryzjerki mnie tną i każda mówi że tak będzie najlepiej.

Gość arktyka
Czy grzywka powinna być na skos, czy prosta (mam prostą ale zaczyna się przy wilgoci podwijać i puszyć. Mam wysokie czoło, grzywka byłaby wskazana. Mówiąc że mam włosy falowane nie mam na myśli takich bo to byłby ideał i chciałbym takie mieć (jak to zrobić): h/t/t/p://ifotos.pl/zobacz/longhairs_exnnspq.jpg/ raczej mam takie: h/t/t/p://ifotos.pl/zobacz/fryzura-l_exnnspa.jpg/ oczywiście nie taką fryzurę mam :) ale taką strukturę włosa, część prostych zwłaszcza pod spodem, te na wierzchu falujące, puszące się i barankowate niestety nie mam czasu na fryzjera 2-3 razy w miesiącu. HELP!

Gość arktyka
w linkach należy usnąć wszystkie ukośniki w słowach http

Gość gość
Ja mam włosy z podobnym problemem jak twoje. Puszą się u góry, są suche i łamliwe, nawet po rozczesaniu i użyciu kosmetyków do włosów, dzielą się w takie pasma jak dredy zamiast opadać gładko na plecy. dodam że mam włosy do połowy pleców. U mnie pomaga maska kokosowa scandic cocomask proline, są po niej w lepszej kondycji