Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po szczepeiniu na pneumokoki i meningokoki występują jakieś powikłania?

Polecane posty

Gość gość

czy szczepionki: pneumokoki, zapalenie opon mózgowych (mening. c) i HIb są bezpieczne dla dziecka? czy zdarzaja sie jakieś straszne objawy po?

Gość gość
Mój syn za jednym razem miał: 6w1, pneumo i rota. Na drugi dzień był troszkę marudny i to wszystko.

Gość gość
to ja z 13:34 po szczepieniu musisz pamiętać że dziecko jest osłabione. My zimą siedzieliśmy w dzień szczepienia i na drugi dzień w domu. W lecie w dzień szczepienia cały dzień w domu. Jak wyszłam z synkiem po zwykłym szczepieniu odra świnka różyczka na dwór w dzień szczepienia po tygodniu było zapalenie płuc. Po szczepieniu trzeba być ostrożnym i pamiętać że dziecko jest osłabione.

Gość gość
bardzo dziękuję za odpowiedzi :) z tego co piszecie to mogą wystąpić takie typowe objawy, dobrze, że nie zdarzają się jakieś "ciężkie" przypadki bo się boję tych szczepień

Autorko po każdym szczepieniu mogą wystąpić powikłania, podobnie jak po zażyciu leków. Moją siostrę prawie zabiła zwykła pyralgina.

Gość gość
Moje dziecko też miało na raz 6w1, rota i pneumo. Nie działo mu się nic prócz tego, co było dopuszczalne :)