Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astrria

folia aluminowa świecąca strona na spód naczynia żaroodpornego czy na odwrót

Polecane posty

Gość astrria

? piekę kurczaka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a po co ci folia do naczynia? chcesz od gory przykryc bo nie masz gornej czesci naczynia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość astrria
a nie jest potrzebna? gdzies w przepisie mam, żeby wyłożyc folia? piekę udko z kurczaka czy w takim razie przykrywac naczynie czy bez pokrywki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Od kiedy którakolwiek strona folii świeci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość astrria
no świeci wyobraź sobie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jedna strona jest bardziej matowa przecież

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość astrria
czyli bez folii i z pokrywką?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jeżeli w przepisie było napisane, żeby wyłożyć folią, to znaczy tylko od spodu pewnie tak było podane, żeby było potem wygodniej zmywać, ale absolutnie nie jest to konieczne a na dodatek folia aluminiowa może wydzielać szkodliwe substancje więc jeżeli możesz, to lepiej jej nie używaj jeżeli w przepisie było napisane, żeby przykryć też folią, to zamiast folii lepsza jest pokrywka od naczynia do zapiekania a jezeli nie jest napisane, żeby przykryć, to piecz w odkrytym naczyniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość astrria
tzn w przepisie jest kurczak na brytfance i bez przykrycia, a ja robie w naczyniu i wlasnie nie wiem czy przykrywac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ewa grubaska 333 kilogramy, będzie znała odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jeżeli chodzi o stronę folii - strona błyszcząca odbija ciepło, a strona matowa chłonie ciepło różnice są niewielkie, więc nic się nie stanie, jeżeli coś pomylisz ale generalnie - błyszczącym do potrawy chyba, że chcesz zwolnić pieczenie i ochronić potrawę, wtedy odwrotnie, ale to się rzadko stosuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jeżeli w przepisie jest bez przykrycia, to piecz bez przykrycia nie ma większego znaczenia, czy upieczesz w brytfance, czy na wyższej blaszce, czy w naczyniu, efekt będzie podobny generalnie nie musisz się tak ściśle trzymać przepisów, dopasowuj je do tego, co masz w kuchni : ) powodzenia z kurczakiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×