Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy w ciąży ktore prowadzą dg

Polecane posty

Gość gość

Jak planujecie opiekę nad maluchem i powrót di pracy? Nie przysługuje w tym wypadku urlop macierzyński.

Gość gość
Przysługuje

Gość gość
urodzilam, doszlam do siebie 2 tygodnie i niestety do pracy. zalezy jaką masz działalnośc- ja pracuje w domu, wiec jestem z dzieckime i dziele czas pomiedzy dg i malucha

Gość gość
urlop macierzyński to nie to samo co zasiłek macierzyński. Urlop przysługuje pracownicom a do zasiłku macierzyńskiego mają prawo i matki prowadzące dg.

Gość gość
przysługuje zasiłek i to całkiem fajny ;) Znajoma miała niewielkie dochody na dg, popłaciła większy zus i dostawała całkiem spora sumke ;)

Gość gość
musisz płacić chorobowe prze min pol roku

Gość gość
Ale mi nie chodzi o pieniądze (czyli zasiłek) tylko o urlop (który nie przysługuje). Właśnie się zastanawiam, jak to ogarnąć, czy nie lepiej jednak znaleźć jakieś nawet byle jakie zatrudnienie z umową o pracę żeby jednak ten urlop był. Swoją drogą to nielekko mają matki z dg - nie dośc że wysokie składki się płąci na ZUS, to jeszcze urlopu nie ma.

Gość gość
Dlaczego o tym myślę - bo w tym przypadku ojciec dziecka nie może korzystać z urlopu nawet jak jest na etacie, bo najpierw z urlopu skorzystać musi kobieta - a kobieta z dg nie ma prawa do urlopu. Czy to nie dyskryminacja przedsiębiorczych kobiet? To się do trybunały nadaje!

Gość gość
? dostajesz zasiłek i mozesz pracowac lub opłacić pracownika - albo zyc z samego zasiłku który moze byc całkiem spory

Gość gość
idz do dobrej ksiegowej to ci pomoze