Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ByłaGrubaska

Grubasy sa leniwe, głupie i obrzydliwe !!!

Polecane posty

Gość ByłaGrubaska

Przytyłam przez chorobę, gdy wyzdrowiałam to oczywiście ostro wzięłam się za te znienawidzone kilogramy tłuszczu bezczelnie przyczepione do mojego ciała :O Schudłam szybko 21 kg i znów jestem sobą...tak, tak..sobą ;) Bedąc grubaską nie byłam sobą. I nie mówię tu tylko o wyglądzie. Byłam zwyczajnie ograniczona. Zdyszana, spocona, brak energii, myślenie o jedzeniu i to ciągłe zamulenie..tragedia !!! Jak można być grubasem z własnej woli ?

Gość ByłaGrubaska
Kiedyś nic nie miałam przeciwko grubasom, ale teraz czuje do nich pogardę. Z lenistwa wpędzają się w kalectwo. Otyłość jest kalectwem. Teraz już wiem czemu moje grube koleżanki są takie zmęczone życiem, zdziadziałe i rozmemłane :P oczywiście jak już któraś da się namówić na ćwiczenia to zaraz wymięka po tygodniu-żal !!!

Gość ByłaGrubaska
Dla niektórych już krótki spacer szybszym tempem to katorga, ale pytają kretyńsko " jak schudłaś ? co robiłaś ? " jak to k...a co ? trzeba jeść a nie żreć i ruszać się po prostu, a nie doope przed tv tylko płaszczyć.

Gość gość
ZGADZAM SIE ;)

Gość gość
sama jesteś obrzydliwa

Gość gość
A mnie kręcą grube laski.:classic_cool:

Gość fibi uu
również się zgadzam ale sama napisałaś, że przytyłaś wcześniej przez chorobę więc może więcej wyrozumiałości dla innych puszystych ja np. schudłam przez chorobę 14kg i ledwo żyłam wówczas i zazdrościłam nawet tymi z fałdkami na brzuchu, że mają siły przebierać nogami bo dla mnie to był wyczyn wówczas obecnie wychodzę z choroby i przytyłam 7 kg i znów mam fałdki na brzuchu ale wiecie co? mam to gdzieś - ważne mam siły mówić, chodzić i dźwigać zakupy spożywcze, kiedy wcześniej nie miałam siły do góry podnieść w siatce kalafiora z kapustą także nie oceniajmy książki po okładce schudłaś - super ale nie każdy gruby czy chudy tak wygląda z własnej woli

Gość ByłaGrubaska
przytyłam przez chorobę i rozumiem to. Choroba, ciąża itp. ale póżniej można się odchudzić. Większość otyłych chce schudnąć, ale są zbyt leniwi, żeby się wziaść za siebie. Potrafią tylko narzekać. Poza tym jak można przytyć bez powodu. Trzeba na to zapracować...lenistwem i obżarstwem :P

Gość fibi uu
prawda jest taka, że wmawia się to kobietom, że muszą być zgrabne i powabne, muszą się odchudzać itd. i robią z tego sen swojego życia trochę puste

Gość gość
masz racje z tym zapracowaniem, sama mam 20kg nadwagi i jestem chodzącym może ładniej by zabrzmiało toczącym się nieszczęściem :( ale uwierz bardzo ciężko jest coś zmienić z dnia na dzień i ciężko jest się nie dołować samemu gdy dołują cię wszyscy naokoło :(

Gość ByłaGrubaska
Wcale nie mówię o wyglądzie :P Chociaż wygląd też ma wpływ na samopoczucie. Mówię o tym, że otyłość ma potworny wpływ na jakość życia.Czyż nie szkoda zdrowia na noszenie na swoim ciele ogromnego ciężaru w postaci kilogramów smalcu.

Gość ByłaGrubaska
sama miałam 20 kg nadwagi i wiem co mówię. Trzeba sobie wyznaczyć cel i dążyć do tego małymi krokami jeśli nie umie się podjąć walki z dnia na dzień :)

Gość gość
Zawsze bylam szczupla.nie jem dużo.ruszam sie.a po drugim dziecku jak zachorowalam na zapalenie tarczycy i niedoczynność waga 20 kg w gore i za nic nie zejdzie.naprawde nie wszyscy są otyli z lenistwa.

Gość gość
ByłaGrubaska to jako specjalistka może daj rady jak zacząć? mam 33 lata, 165cm wzrostu waga 85kg. przytyłam przez ostatnie 5,5 roku przez zajadanie problemow, wrecz sie uzależniłam od jedzenie. oczywiście chciałabym coś z tym zrobić tylko teraz mi poradź co i jak?

Gość umppss
Heh czy ja wiem... ja jestem szczuplutka, drobniutka a jak juz sie biore za cwiczenia to po 1,5 tygodnia wymiekam :) takze to chyba nie zalezy od tuszy :* pozdrawiam

Gość gość
Wrzucanie wszystkich grubasow do jednego worka to nieporozumienie. Tez rok temu udalo mi sie zrzucic 20kg. Zmienilam tryb zycia i trzymam wage pod kontrola.

Gość ByłaGrubaska
Zero cukru, jeśli bardzo lubisz słodycze to tylko 1 dzień w tygodniu. Śniadanie można zjeść bardzo obfite, nawet tłuste, najlepiej godzinę po wstaniu. Na czczo szklanka ciepłej wody z cytryną. Robiłam sobie sałatkę na cały dzień-zielenina (sałata, cykoria i inne), pomidory, ogórek zielony i kiszony, papryka ( każdy kolor ), oliwki czarne, 2 jajka na twardo, 1 puszka tuńczyka, dużo octu balsamicznego i jabłkowego, różne oleje ( lniany, oliwa, rzepakowy) pyszna sałatka na cały dzień, dość duża miska, nie chodzisz głodna. jedzenie najwyżej do 20;00

Tutaj wszyscy którzy waza mniej niz 120 kilo sa uwazani za osoby z "normalna"budowa :)

Gość ByłaGrubaska
co do ćwiczeń, to nie trzeba zaraz się katować. Wystarczy zwiększyć obroty. Spacer nie noga za nogą jak żółw, ale szybki marsz. Rower jest świetny, pływanie, ćwiczenia wieczorem nawet przed tv na podłodze jakieś delikatne i rozciąganie.

Gość gość
Ja schudlam dzieki zbilansowanej diecie. Ograniczylam, ale nie wyeliminowalam, wegle i tluszcze. Pozwalalam sobie na slodycze nawet kilka razy w tygodniu. Ale praktycznie codziennie cwiczylam 1-1.5godziny.

Gość ByłaGrubaska
Gdy na dworze jest zimno to może sałatek nie chce się jeść. Wteedy najlepsza jest zupa jarzynowa. Dobrze jest wszystko pikantnie doprawiać.

Gość gość
hmm, kiedyś byłam gruba, jakieś 10 lat temu schudłam dużo i wiecie co? jako szczupła mam mniej energii, wszystko mnie boli, na nic siły. może to już starzenie się organizmu, ale serio lepiej się czułam fizycznie jako gruba. jako szczupła tylko ładnie wyglądam, taka prawda

Gość gość
Jako facet dodam, że grube laski są lepsze w łóżku.:classic_cool: