Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cytryna911

Dieta 5:2 STARTUJEMY i CHUDNIEMY :)

Polecane posty

Gość Cytryna911

Witam serdecznie wszystkich zaglądających i zapraszam do podjęcia wyzwania diety 5:2 :) Ja już rozpoczełam ją kilka dni wczesniej. Dzisiaj mija mój 4 dzień :) Zasady są bardzo proste przez 5 dni w tygodniu jemy co chcemy i ile chcemy (oczywiście w granicach jakiegoś rozsądku;) ) a 2 dni pościmy i przyjmujemy tylko 500kcal. Dni postne nie mogą wypadać po sobie. I to na tyle z zasad funkcjonowania tej diety :) Myśle, że 2 dni w tygodniu możemy zacisnąć pasa, aby cieszyć się spadkiem wagi. Kto się przyłącza? :)

Gość gość
Jemy co chcemy :-) A rozsadek to 1800 kcal nie wiecej chyba nie wiesz wszystkiego ta do konca!

Gość Cytryna911
To zależy jak ktoś jednego dnia zje 500kcal a drugiego 5000kcal to wg mnie to jest nierozsądne. Rozsądek dla mnie to jeść tyle ile potrzebujemy. Jeśli zjemy 2500kcal (gdzie już wg. mnie można troche zaszaleć nwet ze słodyczami) to dalej ma to jakiś sens, jednakże to tylko moje skromne zdanie :)

Gość gość
fajna dieta na swieta... a ja sie tu przejmuje jak przezyje to zarcie :-)

Gość Cytryna911
Hehe, no tak święta to szczególny czas na zjadanie wszystkiego co znajdzie się w polu widzenia :) Jednak, aby były rezultaty trzeba pamiętać żeby trzyymać się jej nieco dłużej niż tylko przez tydzień świąteczny ;)

Gość gość
Do konca nie pamietam zasad tej diety to co ile te posty by mialy wychodzic? i czy robilas juz 500 kcal ile to jedzenia?

Gość Cytryna911
Dni postu wybierasz sama. Przykładowo możesz wybrać sobie, że środa i sobota to dni postne lub skomponować to indywidualnie do swoich potrzeb. Tak ja już jestem po jednym dniu postnym. Podczas postu jesz 2 posiłki w odstępie 12h miedzy posilkami tylko napoje(oczywiscie nieslodzone). U mnie na śniadanie było: 1 parówka berlinka 125kcal kromka chleba żytniego razowego 66kcal plasterek piersi z kurczaka 20kcal plaster pomidora 3kcal mleko 2%(do kawy) 25kcal kawa czarna 10kcal suma:250kcal kolacja: serek wiejski 200kcal i podczas dnia kawa z mlekiem czyli 30kcal Całość około 480kcal Dla mnie zawsze najważniejsze jest śniadanie dlatego staram się, żeby mimo wszystko było jakoś zorganizowane:)

Gość gość
12 h przerwy nie dam rady :-( Myslalam ze beda conajmniej 3 lub 4 posilki

Gość Cytryna911
Każda dieta ma swoje plusy i minusy ;)