Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciązy??Proszę o radę.

Polecane posty

Gość gość

* jest mi niedobrze od 4 dni, ale nie wymiotuję * w ogóle nie mam apetytu, * jestem senna, osłabiona, * często chodzę siku, * zauwazyłam tez że zaczęły mi przeszkadzać zapachy które dotąd lubiłam, wczoraj odwiedziła mnie moja siostra, chciała się przywitać, podeszła do mnie, a ja już z daleka poczułam jej perfumy, tak mnie zamuliło że myslałam że zaraz zwymiotuję, a bardzo je lubiłam wczesniej, tak samo z perfumami mojego faceta, Czy to moga być objawy ciązy?? W walentynki kochałam się z moim partnerem, pozniej nie widzielismy się trochę, dopiero moglismy się zobaczyc pod koniec marca(było by za wczesnie na ciąże) ale te walentynki... Juz sama nie wiem.

Gość gość
A okres ci sie spoznia? Od walentynek prawie 2 mies minely...

Gość gość
No własnie okres miałam normalnie. Ale nasłuchałam się od kolezanek że przeciez mogę być w ciązy, o tym nie wiedziec a mieć krwawienia- mysląc że to okres. Jakos nie mam odwagi na test.

Gość gość
Jak mialas normalny okres a nie tylko plamienie to najprawdopodobniej nie jestes w ciazy....najlepiej zrob test bo objawy o ktorych piszesz u mnie okazaly sie ciąża. Za 4 miesiace bede miec swojego szkraba przy sobie :)

Gość gość
..z tym ze mnie bolaly jeszcze piersi i brzuch tak jak przed miesiaczka.

Gość gość
No mnie nic nie boli ale piersi mam jakies wrazliwe na dotyk, dzisiaj aż wydarłam się na mojego faceta jak mnie dotknał.

Gość gość
No to lec do apteki po test albo czekaj na kolejna miesiączkę...polecam to 1sze rozwiazanie :) bedziesz miala pewnosc :)

Gość gość
Od roku się staramy o dziecko, także byłabym szczęśliwa:* Dzisiaj już nie będę miała mozliwości aby kupić test, ale jutro kupię na pewno. Dziękuję za rady:* gość szczęsliwego rozwiązania:*

Gość gość
Ojej skoro staracie sie tak dlugo to trzymam kciuki zeby to jednak byla ciąża:) aaa i oczywiscie dziekuje ;) mam nadzieje ze rozwiazanie bedzie baaardzo szczesliwe i jak najszybsze ;)

nie twierdze ze wymyslasz sobie te objawy,ale sama staram sieo dziecko i ile razy bylo tak o jezu wymiotuje,boli wszystko,zawroty glowy..i wiesz co?:) do tej pory dziecka nie mam,tak sie staralam w to uwierzyc ze naprawde bylo mi niedobrze, wymiotowalam,niby czulam zapachy..teraz wyluzowalam i nicbtakiego sie nie dzieje

Gość gość
gość dziękuję:* metusia z tym że ja mam takie coś pierwszy raz. Pierwszy raz az tak długo jest mi niedobrze.

Gość gość
Metusia dziewczyny czesto pisza tak jak ty..tzn ze objawy mozna sobie wmawiac ale skoro juz wyluzowalas to mam nadzieje ze i tobie się uda...ponoc psychika swoje robi i im bardzie czlowiek chce tym gorzej wychodzi.

dokladnie im bardziej chcesz,tym bardziej sie blokujesz,mam na dzieje ze teraz sie uda..mam cyklenieregularne,i dlatego mierze temp,zeby wiedziec czy byla mozliwosc zaplodnienia:) takze,zycze Ci " II" ale nie napalaj sie za bardzo bojeszcze bardziej sie zblokujesz,masz cykle regularne?

Gość gość
Metusia z tym blokowaniem to pisalam ja...ta w ciazy ;)

Gość gość
Nie, mam nieregularne, nigdy nie brałam tabletek, dni płodne "rozpoznaję" po śluzie. Chociaz ostatnio rozmawiałam z dawno nie widziana koleżanką, która tez długo się starała o malucha, tez nie brała tabletek i lekarz jej zaproponował wlasnie tabletki na 3 miesiące aby wyregulowac okres na ten czas, odstawiła po 3 miesiącach, miesiąc pozniej była w ciąży. Zastanawiam się nad tym i ja.

zazdroszcze:) bojaakurat mialam wysoka prolaktyne,i teraz biore bromergon,ciekawekiedy zadziala, i mam nadzieję,że to jedyny powód,moich długich starań:)

no to skarbie, marsz,zrobic badanie prolaktyny,zwyklej i po obciążeniu.Bardzo prawdopodobne ze to ona jest odpowiedzialna,za nieregularne miesiączki,i zazwyczaj blokuje całąowulację,ktora jest niezbedna,do zaplodnienia.

Gość gość
metusia dzięki:* Jutro dam znac jak zrobię test:*

naprawde,to bardzo prawdopodobne że masz wysokaprolaktyne,latamiludzie nie zachodza w ciaze, a da się ją zbic i w miesiac czasu:)

Gość minia8888
Dziewczyny proszki antykoncepcyjne chyba niewiele maja tu do rzeczy. Ja bralam przez wiele lat Mercilon. Skonczylam we wrzesniu ubieglego roku ale stwierdzilismy ze z dzidziusiem powstrzymamy sie kilka miesiecy - ja w październiku mialam obrone pracy mgr wiec wolalam odczekać te wszystkie stresy. I tak naprawde udalo nam sie za 1szym razem...tzn jeden cykl, jeden stosunek w grudniu= dwie kreski na teście. Dodam ze po odstawieniu proszkow moje cykle nie byly reguralne. Aaa podpisalam sie zeby latwiej bylo ogarnac co pisze ja a co autorka tematu :)

minia-dobrze prawisz,trzeba zrobic podstawowe badania i juz,ciagle się śmieje z siebie,ze tyle siemeczylam,a badanie kosztowalo 20 zl

Gość gość
Dzięki za rady, no jest mi niedobrze że az mam chęc zwymiotować ale nie dam rady. No i mam stresa przed jutrem. Tez z początku myślałm że wmawiam sobie te wszystkie objawy, ale jednak nie.

Gość minia8888
Tak to niestety czasami jest, ze badania trzeba zrobic:) Ja tez na poczatku myslam że ciezko bedzie po proszkach zajsc mi w ciaze ale jak widac na moim przykladzie bylo zupelnie inaczej :) Wierze, ze i wam sie uda :) Autorko ja nie wiem czy wytrzymalabym do jutra ;) naprawde nie masz możliwość jeszcze dzis kupic testu? Ojej az ja ciekawa jestem czy Tobie sie udalo :)

Gość gość
minia nie mam naprawdę, mieszkam na totalnym zadupiu:P nawet sklepu nie mam:P Musze czekać do jutra, chyba nie zasnę, bo dzisiaj w nocy to w ogóle nie spałąm tak mi było niedobrze.

Gość minia8888
W takim razie jutro jak juz zrobisz test to pisz jaki wynik :) ;)

Gość gość
minia napiszę na pewno!:* Teraz uciekam, idę na spacer może świeże powietrze mi dobrze zrobi:) Trzymajcie kciuki, do jutra:*

Gość minia8888
Oj bede trzymac i to baaardzo mocno :) Do jutra :)

Gość gość
miałam identyczne objawy, gdy okazało się, że jestem w ciąży

Gość gość
O jeju kilometra nie zrobiłam i wróciłam do domu, tak mi niedobrze:( Zapomniałam jeszcze o temperaturze, mam podwyższona temperaturę, 37 stopni. Czuję że kolejna noc nie przespana.