Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaką imprezę zrobiłyście z okazji roczku swojego dziecka ?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, za 2 miesiące moje dziecko kończy roczek. Bardzo mocno zastanawiam czy wyprawiać urodziny w restauracji czy w domu. Mam do Was pytanie jak Wy wyprawiłyście urodziny dziecku? Dodam, ze u nas będzie 10 osób łącznie z nami.

Gość gość
ja mam 8 maja - robie w domu na 12 osób. bez przesady z restauracją. wolę za te pieniądze kupić coś małemu.

Gość gość
ja autorka: no właśnie zaczynam się zastanawiać nad finansami, wychodzi około 1000 zł w lokalu ( Szczecin). Najpierw byłam bardzo zadowolona, ale jak przemyślałam, a do tego jeszcze wczoraj latałam za sukienką na ten roczek, ech , sama nie wiem :(

Gość gość
ja robię obiad plus ciasto - jak będzie ładnie to grill, wogóle robimy 3go w sobotę bo tak rodzinie pasuje. poza tym w domu maluch jest u siebie, ma zabawki, masz wszytsko pod ręką - jak się ubrudzi itp - nie musisz się martwić co będzie. jak bedzie zmeczony pojdzie spac do swojego łóżka. nie tylko dla mnie ta kasa przemawia, ale jeszcze to, że pomimo gotowania będę miała komfort tego, że jednak będziemy w domu. :)

Gość gość
Wcale nie robiłam, bo impreza jest dla dorosłych. Zabraliśmy syna nad morze- taki weekendowy wypad.

Gość gość
ja nic nie robie bo dziecko i tak nie bedzie pamietalo bez sensu!

Zaproszę rodziców i teściów na tort i kawę. Będzie też moja siostra, a tydzień później urlop :)

Gość gość
jak mozna nie zrobic dziecku roczku? To jak 18 :) bylo 15osob, obiad i kawa w domu, bo wygodnie. Piekny tort, i potem wybieranie przez dziecko pieniazka, kieliszka czy rozanca - u nas taki zwyczaj.

Gość ex_debill_konkubina
niezapomnianą;)

Gość gość
to raczej dla zabawy niz zabobon :)

Gość gość
ja autorka : ja jak miałabym robić w domu to tylko tort , kawa , może jakieś jeszcze ciasto i wino . Na bank nie będę robić obiadu, po prostu mi się nie chce robić obiadu dla tylu osób, stąd pomysł na restaurację :(

Gość gość
Ja zrobilam w domu obiad i potem tort i ciasto. Bylo nas w sumie 10 osób.

Gość gość
jak mozna nie zrobic dziecku roczku? To jak 18 usmiech.gif bylo 15osob, obiad i kawa w domu, bo wygodnie. Piekny tort, i potem wybieranie przez dziecko pieniazka, kieliszka czy rozanca - u nas taki zwyczaj. xxx tak? a co twoje dziecko będzie pamiętało z tej imprezy?

Gość gość
ja autorka: bardzo dziękuję za odp. i fajnie ze chociaż na tym wątku nie zrobiła się chryja :). Coraz bardziej skłaniam się ku imprezie w domu, chociaż już miejsce zarezerwowałam ( mamy dać zaliczkę do końca tygodnia)

Gość gość
Kup całego indyka. Pracy duzo przy nim nie ma ale dlugo sie piecze. Na stole fajnie wyglada a musisz tylko natrzeć przyprawami ewentualnie jakies nadzienie i wsadzić do piekarnika.

Gość gość
Sałatka owocowa, tort, kawa, herbata, po kieliszku nalewki dla chętnych - my, dziadkowie i chrzestna (chrzestny nie mógł przyjechać).

Gość gość
ja autorka : nie, nie obiadu nie zrobię na bank, zwłaszcza ze w mojej rodzinie nikt nie robił obiadu z okazji roczku swojego dziecka . Niestety każdy szedł na łatwiznę, jak to teraz widzę :(

ja zapraszam około 13 osób Robię obiad tradycyjny mięsko, ziemniaczek suróweczki do wyboru, zimne przekąski ( 3 rodzaje sałatek - tradycyjna , grecka i z ananasem, śledzik, jajka faszerowane) plus tort i ze dwa rodzaje ciast chyba jabłecznik i coś tam jeszcze wymyśle Dom udekoruj*****onami itp. Dzieci będzie malutko dwójka ( 2 latek i 7 letnia pannica) oprócz mojej Ewci i dla nich też po prezenciku

Gość gość
gość jak mozna nie zrobic dziecku roczku? To jak 18 usmiech.gif bylo 15osob, obiad i kawa w domu, bo wygodnie. Piekny tort, i potem wybieranie przez dziecko pieniazka, kieliszka czy rozanca - u nas taki zwyczaj. xxx tak? a co twoje dziecko będzie pamiętało z tej imprezy? xxxxxxx twoje dziecko zapamiętałoby skwaszoną minę nadąsanej matki zrzędy:O

Gość gość
ja autorka: jeszcze myślę o deserze, np. lody mi chodzą po głowie :)

Pierwsze urodzinki to magiczny moment Każde urodziny mojego dziecka to dla mnie ogromnie ważne wydarzenie i w miare swoich możliwości zawsze będę je organizować najlepiej jak umiem Jak będzie starsza to będę mogła bardziej poszaleć :-)

Gość gość
No jak jaką imprezę? Był koks, konserwy dziw/ki bez przerwy. Zamówione tancerki gogo wóda lała sie wodospadem było zaje/biście- młody się ubawił :D Dziecko miało normalnie zorganizowane urodziny. Był tort, sałatki. Jak na urodzinach..

Gość gość
ja autorka : Chloe : te lody to właśnie takie jak piszesz, z pudełka i ładnie ozdobione :) truskawkami :)

Gość gość
pamiętało nie będzie, ale będzie miało fajne zdjęcia z dziadkami, a unas pradziadkami, których nie wiadomo czy będzie pamiętał... poza tym każde urodziny są ważne. tak samo uważam, że warto dzieciaka od małęgo ubierać adekwatnie do okazji, a nie jak niektórzy robią, że zawsze w dresie albo jeansach. :)

Gość gość
a urlop po co? przecież też nie będzie pamiętać... :P

Gość gość
Matko ewcia jestes tak ifantylna ze az irytujaca

U nas było 40 osób i wyprawialiśmy w restauracji i wyglądało to bardzo podobnie jak wyglądają zazwyczaj komunie w restauracjach :) zaczynało się obiadem o 13 a kończyło kolacją i trwało do 19.