Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WAGA DZIECKA

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny powiedzcie mi czy to ile ja jem ma jakikolwiek wpływ na wagę dziecka po urodzeniu ? Obecnie jestem w 25 tygodniu ciąży, jem tyle ile przed ciążą , w ogóle nie miałam od początku ciąży apetytu za dwóch. Na ostatnim USG waga maluszka 650g-24 tydzień. Pytam się dlatego, że (choć nie raz słyszałam, że to geny są za to odpowiedzialne, za wagę dzieciaczka) teście nie dają mi spokoju i ciągle mi mówią, że za mało jem, mam jeść i ŻE MAM IŚĆ DO APTEKI PO JAKIŚ ŚRODEK BY JEŚĆ WIĘCEJ albo słowa teściowe " ja wyglądałam w 2 miesiącu, tak jak Ty w 6"... Mąż też mówi, że mam jeść więcej, kiedy ja nie potrzebuję jeść więcej...zawsze jadłam mało. Do tego na razie jeszcze mieszkamy z teściami i mnie strofują już...

Gość gość
Moja identycznie wazyla w 24 tyg, a jem za duzo :O

Gość gość
No ja jem raczej standardowo Ś- bułka zazwyczaj z serem, bądź miodem, pasztetem + warzywa+herbata 2 ś -owoce obiad-to co jest kolacja-zależy czy jestem głodna mocno- kanapka, bądź grzana kiełbasa i np. jogurt. W między czasie podjadam czasem słodkie, zwykle jakieś ciastko, wafelek i piję 1,5 litra wody dziennie. Naprawdę tak źle się odżywiam? Dodam też, że jak zjem więcej odczuwam dyskomfort, jakby ciążenie w żołądku (nacisk), mam tez mało ruchu ( od tyg musze leżeć) więc nie spalam tych kalorii, to też nie chcę mi się aż tak jeść

to nie ma żadnego wpływu, żadnego! Dziecko zawsze wyciągnie z matki tyle ile potrzebuje- no- chyba, że przepływy są złe. Obżeranie się za dwóch w ciąży to najgorsze co możesz zrobić :O Ja w ciąży jadłam tak mało jak nigdy w życiu :D ciągle męczyły mnie mdłości, mało przytyłam - a dziecko urodziło się z wagą prawie 3200g i do tego 58cm. Jak na to co jadłam- to bardzo ładna waga :)

Gość gość
To mnie pocieszyłaś, też tak myślałam, tym bardziej, że lekarz nie miał żadnych przeciwskazań. Już się boję świąt, ile będą we mnie wciskać...a wtedy tym bardziej mi się jeść nie chce..

Gość gość
mialo by wplyw jakbys sie glodzila .A jak jesz normalnie to nie ma co sie przejmowac.Wcale nie trzeba jesc za dwoch:D

Gość gość
A mogę wiedzieć ile przytyłaś ? Bo ja jestem w 25 tyg i jestem na +4 kg, więc wydaje mi się, że to nie jest źle i ile mam jeszcze czasu na utycie , całe 15 tygodni...

owszem- był taki czas gdzieś w III trymestrze, że znowu więcej wymiotowałam niż jadłam i okazało się, że dziecko nie przybrało na wadze przez 2tyg. ani grama, ale to była ekstremalna sytuacja, która ciebie przecież nie dotyczy. Poza tym lekarz ani razu nie powiedział mi, że mam więcej jeść :)

owszem- był taki czas gdzieś w III trymestrze, że znowu więcej wymiotowałam niż jadłam i okazało się, że dziecko nie przybrało na wadze przez 2tyg. ani grama, ale to była ekstremalna sytuacja, która ciebie przecież nie dotyczy. Poza tym lekarz ani razu nie powiedział mi, że mam więcej jeść :)

ja przez całą ciążę przytyłam 7kg z czego 3kg przypadło na ostatnie 2 tygodnie :) wtedy leżałam na patologii i dopadł mnie mega apetyt na wszystko :) chyba organizm szykował się na poród :D jest nawet taka teoria :)

Gość gość
No to ja przytyję na pewno więcej, jak mam już +4 kg, a ponad 3 miesiące przede mną :). Chyba, że będzie jak od 4 miesiąca mam, że ponad 1 kg na plus miesięcznie :). Uspokoiłam się już trochę, ale naprawdę przez te gadanie chodzę zdenerwowana, a to szkodzi jeszcze bardziej, niż to moje niby niejedzenie :/ Mi tez lekarz nigdy nie powiedział, że jem za mało...

Gość gość
A wasze dzieciaczki ile ważyły ?